lördag 5 september 2015

Katten Rosita på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Rosita på Södertälje Katthem.

Lördag, och fullt beredskap. I morgon är det öppet hus, loppis och fika här hos oss. Det sägs att det ska bli regn. Undrar vad som då passar bättre än att komma hit och hälsa på oss? Kommer ni på nåt? Jag gör det inte.

Sen har jag senaste nytt från vår kompis Obelix. Jourmattarna säger så här:


Han mår förhållandevis bra. Vi är riktigt imponerade över hur tapper han är! Men så har han säkert haft ont i ögonen länge, så han kanske förstår att vi försöker hjälpa honom, samt att han nu får smärtlindring. Han har fortsatt glupande aptit och spinner som ett tröskverk. Jättesnäll att medicinera, metacamen är som godis nu. Han tigger efter den. Tratten var lite konstig i början tyckte han, men nu har han vant sig och hindras inte av den. Även om det är lite trassligt att komma upp på favoritplatsen intill fönstret. När vi sitter med honom får han ta av sig tratten, och då är han jätteduktig och försöker inte tvätta sig inte i ögonen. Men vi får se till att han inte "stångas" för mycket mot oss eller möblerna. För det gör han gärna .
 
Så nu vet vi lite mer om honom. Om nån vecka ska han på återbesök. Efter ytterligare en tid ska hans tänder opereras. Vi fortsätter hålla tassar och tummar för honom! 

8 kommentarer:

 1. Åh vad roligt att höra att det går bra för obelix. Det är så bra rosita att du har koll på allt.
  åsa

  SvaraRadera
 2. Så roligt att läsa att Obelix mår hyfsat efter omständigheterna.
  Klart att det är jobbigt för honom men förhoppningsvis blir han bra i ögonen.
  Jag hörde att min matte o husse pratade om honom igår så nu ska jag jama till dom vad du Rosita just berättat för mig.
  Måtte det komma riktigt mycket tvåbeningar som verkligen vill ha katter till er imorgon.

  Ozzy


  SvaraRadera
  Svar
  1. Ozzy, bra att du berättar för dina människor om Obelix. Det är roligt att så många är intresserade av vad som händer med honom. Det känner han.

   Radera
 3. Vi ka inte heller komma på något bättre och roligare att göra än att hälsa på er imorgon. Hoppas det kommer många snällisar, men framför allt någon som bara ser dig. Matte tycker det är jamarkonstigt att dina människor inte har kommit än, så söt och fin som du är.
  Vad roligt att höra att det går bra för Obelix!
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice, visst är det roligt att det går bra för Obelix. Han är så glad för allt stöd han får på olika sätt.

   Radera
 4. Lille Gulleobelix verkar vara en riktig mönsterpatient!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sven, ja, han är jättesnäll och fin. Hoppas han snart är alldeles bra och får ett eget kanonhem. Det längtar vi alla efter.

   Radera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Ni som läste förra blogginlägget vet ju att jag blev kastrolerad. På dagens bild kan ni se att jag...