onsdag 11 december 2013

Katten Stellan på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Stellan på Södertälje Katthem.

Nu är jag riktigt trött, som ni ser på bilden.

Dagen började med att jag fick väcka blogghjälpen klockan tidigt. Som tur var fick jag kassistans av hennes egna katter.

Klockan 7 kom hon till katthemmet. Då stod vår snälla hälsoansvarige redan i dörren med A i transportbur, så det var bara att bära ut honom och sätta sig i bilen.

När de kom fram till Strömsholm en dryg timme senare blev de intagna på ett rum. Där gjorde man en första besiktning av A. Han satte igång att trampa och spinna direkt. Blogghjälpen smekte honom och berättade att han skulle undersökas.

Sedan sa vettisen att det var lika bra att blogghjälpen och den hälsoansvariga åkte hem, för det skulle ta många timmar att genomgå alla undersökningar de planerat. Så då åkte de tillbaka till katthemmet. Där var det möte med en farbror som kanske kan hjälpa oss med en liten peng om vi har tur. Som ni förstår behöver vi det till såna här och andra vettisbesök.

Efter några timmar ringde de från Strömsholm. De berättade att de inte hittade nåt fel på A. Tyvärr betyder inte det att det inte är nåt fel med honom. Bara att de inte hittade vad som är fel. Han kan nämligen inte hålla huvudet riktigt rakt. Det gör i o f sig inte så mycket, men vi ville veta två saker: först att han inte har ont, sedan om det går att åtgärda. Svaret blev nej på båda frågorna. Vi hade gärna fått ett ja på sista frågan.

Efter att ha fått åka bil i ca 50 mil idag är A nu tillbaka på katthemmet. Han kommer få vila ut i karantän i natt och kommer nog sova gott. I morgon återförenas han med sina kompisar. Sen väntar vi på rätt ägare till denna fantastiska lilla kille, som kan leva ett bra kattliv med sitt handikap. Allt måste inte vara perfekt, inte ens på en katt!

12 kommentarer:

 1. Nu sussar nog lilla A gott! Han kan som du säger få ett bra liv trots sitt handikapp. Matte hade en gång en katt som föddes utan ett framben, bara en pytte stump. Matte var först så orolig men det fick ett så fint liv. Hoppade, skuttade och klättrade som bara den trots 'handikappet'!
  Tasskram+

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sven, de flesta katter är jätteduktiga på att leva med olika handikapp.

   Radera
 2. Visst måste det finnas någon människa som tycker det är rart med en kisse som inte kan hålla huvudet rakt!? Alla katter är ju speciella, några litet mer än andra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gustav, ja det har du rätt i. Hoppas rätt människa kommer till oss alla.

   Radera
 3. Alla är vi ju olika, bara A inte har ont eller mår dålig så. A:s människa finns där någonstans precis som din.Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dui och Deco, experter har sagt att A inte har ont, och vi tror inte heller han har det. Sånt brukar märkas.

   Radera
 4. Så länge A inte har ont eller lider av att han inte kan hålla huvudet rakt så spelar det ju ingen roll. Vi är övertygade om att han kommer hitta sina människor som ser honom för den fina katt han är och som inte bryr sig om hans "handikapp".
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice, vi tror också att A och vi andra kommer hitta rätt människa så småningom.

   Radera
 5. Klart att alla inte behöver vara vara purrfekta !
  Tror säkert att rätt människor för A finns där ute någonstans !
  Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kjelle Bus, nä ingen måste vara perfekt. Bara man mår bra är allt OK.

   Radera
 6. Så synd att A fick göra den långa resan till vettisen i onödan. Men det kunde man ju inte veta på förtass, och nu vet ni i alla fall att han inte har ont. Det är ju det viktigaste av allt! Vi håller alla tassar och tummar jättehårt att A hittar någon som älskar honom för den han är <3
  Kramar och tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gunilla Simba och Tasse, helt i onädan var det ju inte, för nu är han noggrannt undersökt med röntgen, ultraljud och scanning. Vi ville veta om det var nån tumör elelr annat som kan få honom att må sämre, men så verkar det inte vara.

   Radera

Katten Kendra på Sädertälje Katthem berättar

Hej, det är Kendra på Södertälje Katthem. Idag är det lördag igen. Det betyder Öppet Hus. Även om jag kanske inte visar mig så mycket så tyc...