söndag 22 december 2013

Katten Stellan på Södertälje Katthem berättar


Hej, det är Stellan på Södertälje Katthem.

Idag har vi haft ett väldigt trevligt besök här på katthemmet.,

Det var nämligen Svens, Räkans och Lucias matte som kom på besök.

Det märktes genast att det var en väldigt väluppfostrad tvåbening. Vad annat kan man vänta av en auktoritet som Sven?

Genast när hon kom in i buren undersökte jag påsen (bild 1). Det var EXAKT rätt julklappar i den. Såna julklappar som en tvåbening knappast ensam hade kunnat tänka ut.

När jag gjort den första nosologiska undersökningen kom även Gloria fram och undersökte allt (bild 2). (Ni ser att jag är beredd i bakgrunden om hon skulle bli rädd). Hon blev också mycket nöjd med innehållet.

Sen tyckte Gloria också att det var väldigt bra med en alldeles ny, fin filt, som ni ser på bilden. Den var väldigt mjuk och fin.

Sen, och det bästa av allt! Det fanns ett julkort med (bild 3)! Här vill jag bara inflika vikten av att läsa "det finstilta" i alla dokument. I det här fallet var det nämmligen det finstilta som var allra bäst (bild 4).

Jag såg att blogghjälpen försökte distrahera oss, så vi inte skulle läsa det, men förgäves!

Vi hade redan sett det och klarare instruktion kan man inte få! TACK SVEN; RÄKAN och LUCIA!

Nu ska vi bara överjama vår hälsoansvariga att ta bort en fånig skylt nån satt utanför vår bur. Där har nån tok skrivit "Katterna i den här buren ska ha dietmat.  Inget annat". Har ni hört nåt så dumt?

Nåjam, vi är helnöjda med besöket och hoppas det snart kommer flera med såna här trevliga presenter.

å12 kommentarer:

 1. Jamarns vad snälla Sven, Räkan och Lucia är! Påsen såg väldigt intressant ut och filtar är alltid mysigt. Oj vad vi skrattade åt den finstilta texten, den kan inte ens blogghjälpen slingra sig ur.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice, det var jamarfina presenter vi fick. Och det känns väldigt bra att ha skriftligt på att det är vi som bestämmer över vårt godis!

   Radera
 2. Vilken fin present, och vilket bra kort! Tydligare instruktioner kan man väl knappast få? Kurr och burr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Findus, Isak och Rasmus, det är nog det bästa kortet vi fått hittills. Klara och tydliga instruktioner.

   Radera
 3. Det finstilta var bästast ;-)
  Klart att ni klarar den delikata uppgiften utan Blogghjälpen *fniss*

  =^.^=

  Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hjulia Huller om Buller, ja det är nog det bästa finstilta som skrivits!

   Radera
 4. Nu har matte berättat ALLT om det mysiga besöket hos er! Bla säger hon att du och Gloria verkligen kommer att bli en vinstlott för den människa som ni framöver kommer att ta tass om: Du Stellan är supergosig, vänlig och med alla 4 tassarna på jorden(men det visste jag ju redan), Gloria är bedårande söt, ännu sötare i verkligheten än på bild! Det finstilta verkar ju ha gett ett litet resultat: matte har skvallrat att hon såg att blogghjälpen gav er MER än EN godis var! :-) Tasskramar i massor från oss!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sven, vad snälla ord er matte sa om oss. Vi blir jätteglada över att höra sånt. Och TACK alla ni som äntnligen gav skriftliga, klara instruktioner till blogghjälpen!

   Radera
 5. Nu måste verkligen blogghjälpen lyda - det som står skrivet, står skrivet! Och matte som är jurist säger att skriftliga avtal gäller antingen till man skriver ett nytt avtal eller det står i det första avtalet hur länge det gäller. Och det gör det inte på kortet. Så från och med nu är det alltid du och Gloria som bestämmer över godisutdelningen!!!

  Tass från Majsan, abbemissa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Majsan, här ska inte skrivas några nya avtal. Nu har vi ju äntligen fått ett jamarbra avtal och det gäller! Hälsa matte och tacka för informationen! Den är guld värd.

   Radera
 6. Jag tycker också att det finstilta var det bästa :)
  Tassklappar o Nosgos

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kjelle Bus, det tycker vi också. Ja, förutom innehållet i julpåsen förstås.

   Radera

Katten Rafael på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Rafael på Södertälje Katthem. Jag ska börja med att hälsa från Lilleman och hans kompisar som har ont i sina munnar. Efter Lille...