onsdag 11 juli 2012

Katten Ninja på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Ninja på Södertälje Katthem.

IDag har blogghjälpen varit här på förmiddagen. Hon hade med sig 5 små kissar, bara ca 7 veckor, som bott hos henne för att det inte funnits nån plats på katthemmet.

Jag tycker det är tråkigt att det föds så många oönskade kattungar. Visserligen är de jamarsöta, men det är också lite av deras problem. Många vill ha dem när de är små, men när de växer upp är de inte lite gulliga längre. Tycker en del, alltså.

En riktig kattvän vet att en katt bara blir sötare och mysigare ju äldre den blir, bara den får kärlek och omvårdnad. Det har vi sett många bevis på.

Hoppas det snart blir lag på att katter måste kastreras om de inte ska användas i avel, så vi slipper så många kattungar som ingen bryr sig om.

12 kommentarer:

 1. Bra rutet, Ninja! Hoppas att alla snart begriper att de måste kastrera sina katter så det inte blir oönskade kissemissar.

  Nosbuff
  Jenny, bolis och klosternovis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jenny, man undrar hur lång tid det ska ta för vissa tvåbeningar att fatt detta enkla?

   Radera
 2. Toppenbra jamat! Katter ska kastreras om de inte används i avel.

  =^.^=

  Nosgos

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hjulia Huller om Buller, visst ska de? Det är ju lätt som en plätt att fatta.

   Radera
 3. Vi tycker så synd om de stackars små som får en sådan hemsk start i deras liv, som tyvärr kan bli alldeles för kort. Hurrjam för blogghjälpen som räddade småttingarna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sippo, på katthemmet räddar vi många småttingar och äldre katter. Vi gör allt vi kan och lite till!

   Radera
 4. Hoppas verkligen på en lag. Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dui och Deco, det behövs en lag och det behövs någon som ser efter att den följs också.

   Radera
 5. Här hoppas vi också på en sån lag, men då måste det också kosta ordentliga böter om man inte följer den, annars blir den nog tyvärr verkningslös. Det verkar som om pengar styr många tvåbeningar. För det måste ju vara lättare om de kastrerar från början än att behöva göra sig av med oönskade kattungar hela tiden, så matte tror att det ofta handlar om ren snålhet.
  Visst är kattungar söta men det finns ju inget som går upp mot en vuxens katt förtroende och kärlek säger matte, de banden är ofta magiska.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice, jag tycker ungefär 10 års fängelse vore lagom om man inte följer den lagen?

   Radera
 6. Här håller vi oxå med så jamars, klart det måste bli ngn lag på att alla katter ska kastreras så det inte blir några oönskade katter i framtiden, OM dom inte ska gå i avel.

  Tass tass

  SvaraRadera
  Svar
  1. M, C, T, S, jag förstår inte vad man väntar på. Det är ju bara att skapa en sån lag!

   Radera

Katten Stina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Stina på Södertälje Katthem. Här jobbar man och sliter för att allt ska bli bra, men när man äntligen unnar sig en liten matbit ...