måndag 16 juli 2012

Katten Ninja på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Ninja på Södertälje Katthem.

Idag är jag bekymrad.  Jag undrar hur det ska gå för oss katter som inte har nåt riktigt hem. Jag har suttit här länge och ingen vill ha mig. Dessutom jamade jag med blogghjälpen och hon var också bekymrad och sa att hon undrar om vissa är riktigt kloka. Bara idag har det nog ringt 3 personer som rapporterat om frånflyttade katter. Det allra värsta är att vi inte kan ta hand om alla. De får helt enkelt fortsätta gå ute utan att nån bryr sig om dem.

Ska det behöva vara så?

En tröst är i alla fall att blogghjälpen sa att hon och många, andra på katthemmet kommer fortsätta kämpa både för mig och för alla andra hemlösa katter. Hon sa att även om det känns hopplöst ibland, så kommer det nån en dag som vill ta hand om just mig. Jag hoppas hon har rätt.

Nu ska jag fundera över vad man ska göra får att hjärtlösa människor ska ta sitt ansvar och inte överge sina katter. Ni får gärna hjälpa mig med tips. Eller med ett eget hem.

16 kommentarer:

 1. Jag skulle gärna ta dig om jag inte hade redan sju individer här hemma. Bara så du vet Ninja. Fortsätt kämpa på, en dag kommer ditt föralltid hem, det tror jag på.

  Bascos matte

  SvaraRadera
  Svar
  1. Basco, det är på sätt och vis synd att ni redan är 7 individer hemma hos er, men det är bra för er i alla fall.

   Radera
 2. Tittar ofta in på katthemmets sida, både jag och Nisse Blomkvist.
  Han mår bra och hälsar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anonym, vad roligt att Nisse Blomkvist mår bra. Hälsa honom från mig!

   Radera
 3. Det är tur att det finns blogghjälpare och annat gott folk!

  Vilken människa som helst skulle nog vilja bli kattopterad av dig - fast de fattar det inte riktigt än! Men detk ommer! Hade vi haft mer plats och sånt, så hade vi gärna velat ha dig hos oss!
  nosgos å tröstegottisar
  Maurice & Kajsa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Maurice & Kajsa, men när tror ni de kommer att fatta? Synd att inte ni har mer plats för jag tror jag skulle gilla att bo hos er.

   Radera
 4. Åh, vi skulle också gärna adoptera dig, men vi kan inte riktigt nu. Men du är en jamarfin kisse, som alla borde vilja adoptera. *tröstartass*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sippo, det är så konstigt att alla säger att jag är fin men ingen vill ha mig i alla fall.

   Radera
 5. Tänk vilken tur att katthemmet finns och alla tvåbeningar som hjälper till där! Vågar inte ens tänka på vad som hade hänt om de inte fanns, vi är många som troligtvis inte hade levt idag eller hade haft eländiga liv. *morrhårsdarr* Tyvärr kan man inte hjälpa alla missar som behöver hjälp. Men tänk om man kunde få folk att förstå att man inte flyttar ifrån sina familjemedlemmar, då skulle man hjälpa många missar. Men tyvärr tror jag såna har något fel i huvudet som inte kan lagas.
  Men vi jamar som de andra, ge inte upp Ninja för du är en jamarfin missa och snart kommer dina människor.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice, du har nog rätt i att de som flyttar ifrån sina djur har nåt fel i huvet som inte kan lagas. Och jag ger inte upp. Inte så länge det finns de som stöttar mig.

   Radera
 6. Säger som Sippos och Bascos matte
  kan inte heller ta Ninja just nu, för Mimmi vill helst vara själv jamar hon, så här kan vi tyvärr inte heller ta hand om fler katter hur gärna jag än vill. Mimmi jamar att det räcker med dom *busmissar* hon har här hemma. Hopas ngn kommer och vill ha dig oxå snart Ninja, för du är jättefin katt.

  Tass tass

  Vi förstår inte heller hur tvåbeningar bara kan flytta ifrån sin familjemdlem :(:(

  SvaraRadera
  Svar
  1. M, C, T, S, synd att jag inte kan bo hos er heller.

   Radera
 7. Kära Ninja! Tappa inte modet. En daq kommer någon in på katthemmet och ser dig - och era ögon möts och det blir kärlek vid första ögonkastet. Du vet ju hur det varit för bloggkatterna före dig och det kommer att hända dig också att någon*** och så finner ni varandra. Som de andra säger jag: Vi skulle också gärna ha adopterat dig, men vi har redan 7 katter + 1 som bor inhyst här och kanske en sjuk liten kisse och hennes mycket oroliga matte kommer hit för att matten behöver hjälp och stöd, så det är inte möjligt för oss att ta oss an 1 kisse till, tyvärr för du är en söt och fin kisse.

  Tröstbuffar från gammelmatte i Otterbäcken

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gammelmatte, jo jag vet ju att alla andra bloggkatter före mig fått egna hem till slut. så jag får ha lite mer tålamod.

   Radera
 8. Upp med nosen Ninja, din husse eller matte kommer! Klart du får ett eget hem, det är bara det att den rätta hussen eller matten är lite långsam i att hitta fram till dig.

  Nosgos

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nea, jag det är flera som säger som du. Hoppas ni har rätt.

   Radera

Blogghjälpen har ordet

Så sitter man här igen med känslor som sticker iväg åt alla möjliga håll.  Varken Stina eller Mario har haft ett riktigt hem nån gång. Det m...