måndag 9 juli 2012

Katten Ninja på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Ninja på Södertälje Katthem.

Ibland har vi här på katthemmet fått in unga kompisar sent på hösten, som varit ute hela sommaren. Det har varit så att människor har sett kattungar ute och tyckt att de är söta och roliga. Det är de ju. Då har de fått vara och man har matat dem och tittat på dem.

Sen när hösten kommer inser man att katterna behöver tas om hand, för då ska man kanske inte vara kvar på tomten där katterna varit och dessutom kan det ju bli kallt så småningom.

Då kontaktar man ett katthem. Där får man veta att det är fullt, för det är det nästan jämt på alla katthem. Dessutom är det så, att när katterna blivit några månader och inte vant sig vid människor, så är de mycket svårare att socialisera och därmed svårare att hitta bra hem till dem.

Så om ni vet nån som känner till var det finns kattungar, be dem försöka hitta bra hem åt dem genast. Då slipper de stackars katterna stressen det innebär att plötsligt behöva umgås med människor.När de är små tycker de inte det är läskigt att umgås med tvåbeningar.

Det har jag tänkt på idag.

12 kommentarer:

 1. *noterar* Väldigt viktig information. Jag tycker den borde delas ut till alla sommarstugor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sippo, ska se om jag kan få blogghjälpen att åka runt lite och sätta upp lappar!

   Radera
 2. Här håller en jobbarkompis till matte på med att hitta braiga hem till ett gäng söta kattungar som är födda ute på en altan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kjelle Bus, vilken braig jobbarkompis din matte har! Tänk om alla tänkte och agerade som h*n.

   Radera
 3. Du jamar så klokt som vanligt Ninja! En del tvåbeningar är så konstiga när de väntar med att försöka hjälpa kattungar bara för att de är söta. Tassen upp till Kjelle Bus mattes arbetskompis, så borde alla göra istället.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice, visst borde alla inse att de där kattungarna inte alls har så kul i höst och i vinter? Och hur är det med Wilma?

   Radera
 4. O så bra du jamar, Ninja. Tänk om man kunde göra som Sippo säger och sätta upp anslag där många sommargäster bor så att kattungarna kunde tas om hand omedelbart. Heder åt din mattes jobbarkompis, Kjelle, som tar hand om det problemet.

  Jag jamar som jag gjort hela tiden - kastrera alla s.k. bonnkatter på landsbygden. Både hanar och honor som inte ska hållas i avel. Då slipper vi överfyllda katthem så småningom!


  Tass från Jenny, bolis och klosterkatt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jenny, det är jamarbra att ni jamar till alla att katter ska kastreras! Tänk om tvåbeningar förstod vad det skulle betyda för både oss och dem!

   Radera
 5. Bra och klokt tänkt Ninja :-)
  Tänk om alla kunde va så kloka.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kattfamiljen, ja och ändå tyckte jag inte det var särskilt svårt att tänka ut det här!

   Radera
 6. Tänk att tvåbeningar inte kan tänka så långt själva! Du tänker så klokt ninja.Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dui och Deco, en del tvåbeningar verkar inte kunna tänka alls!

   Radera

Katten Stina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Stina på Södertälje Katthem. Här jobbar man och sliter för att allt ska bli bra, men när man äntligen unnar sig en liten matbit ...