lördag 14 juli 2012

Katten Ninja på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Ninja på Södertälje Katthem.

 Nu är det lördag och allt borde vara lugn och ro. Men så är det sällan när man sköter ett katthem.

För det första ska jag berätta om "Sagokatten" som jag berättade om häromdagen. Han finns ju på riktigt. Både blogghjälpen och den hälsoansvariga har varit hos vettisen med honom både i förrgår och igår. Han är väldigt, väldigt ledsen och det syns i hans ögon.

Han har inte fått tillbaka aptiten ännu, men vi jobbar hårt med honom, fast på ett mjukt sätt. Eftersom han är så mager måste vi få honom att äta. Han bor i det bästa av jourhem och får så mycket kärlek som han nog aldrig fått tidigare. Vad vi tycker om hans matte lämpar sig inte att skriva.

Men det finns tyvärr flera tvåbeningar som överger sina katter. Senast idag har den hälsoansvariga och blogghjälpen varit iväg med en fälla för att försöka fånga in en av katterna som bott på katthemmet för många år sedan, men som nu blivit övergiven.

Vad är det för fel på vissa tvåbeningar?

8 kommentarer:

 1. Tänk att det gör lika ont i hjärtat varje gång man hör om en fd katthemsmisse som blir övergiven igen! *frääääääääser* Det är illa nog att man har blivit övergiven en gång i livet, man skall inte behöva bli det igen. *stampar med tassarna*
  Hoppas ni lyckas fånga in missen! Vi håller tassarna hårt.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice, det är så sorgligt så man tror inte det är sant. Tänk att överges flera gånger. Jag vet minsann hur det känns.

   Radera
 2. Du, bara en tanke. När vi rusade iväg till veterinär med min katt som då vägde någonstans mellan 350 och 400 gram så fick han Hills A/D i en vecka och blötlagt torrfoder. Har ni testat med Hills A/D? Ni har säkert all kunnig expertise men ialla fall. Behöver ni pengar till att starta honom på detta (om det skulle vara en bra ide) så bidrar jag gärna till kostnaden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Karlavagnen, vet inte om den fått just det fodret. Som du förstår har våra veterinärbesök på sistone kostat en hel del. Det har varit många katter som kommit in som haft det svårt och som fodrat akutvård. Vill du stödja oss är du alltid välkommen att sätta in en slant på vårt plusgirokonto 38 93 41 - 9.

   Radera
 3. ja du Ninja det undrar vi oxå, vad det är för fel på vissa tvåbeningar, GRRR
  Undrar så vart dom kommer ifrån??
  Dom ska inte ha några djur alls jamar vi.

  Tass tass

  SvaraRadera
  Svar
  1. M, C, T, S, såna som behandlar djur så illa ska inte ha djur alls, där håller jag fullständigt med dig!

   Radera
 4. Stackars liten. Men det är tur att han träffade någon som kan ge honom kärlek i alla fall. Hoppas att han snart känner sig lite piggare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sippo vi håller tassar och tummar för vår kompis.

   Radera

Katten Stina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Stina på Södertälje Katthem. Här jobbar man och sliter för att allt ska bli bra, men när man äntligen unnar sig en liten matbit ...