tisdag 16 februari 2010

Katten Madonna berättar



Hej, det är Madonna på Södertälje Katthem.

Nästa morgon kom farbrorn som hade gett oss mat kvällen innan tillbaka. Det verkade som om han jobbade på det där konstiga stället där bilar kom och åkte för han kom från huset som låg precis där. Nu hade han en ny tallrik med mat med sig.

Han försökte klappa mig när han sträckte fram tallriken, men jag fräste åt honom och slog med tassen. Mig skulle han inte få slå!

Så gick han. Senare samma dag såg jag att tjejen som matat oss tidigare och som åkte iväg med Malle gick in till den där farbrorn. Efter en stund kom de ut båda två. De gick fram till vår buske.
Jag hörde att farbrorn sa till tjejen att här kan de ju inte stanna. Det är ju livsfarligt för dem. Hon svarade att det inte fanns nån plats för oss den dagen, men att det kanske skulle kunna lösas till dagen efter. Sen gäller det ju att fånga in dem också. Det kanske inte blir så lätt med tanke på att mamman är så rädd sa hon också.

Det där gjorde mig absolut inte lugnare. Först tar hon Malle, sen tänker hon ta oss också, tänkte jag.

En sak hade ju faktiskt farbrorn rätt i, och det var att det var en livsfarlig plats att låta ungar växa upp på. Fast frågan var ju vad alternativet var. Tjejen tänkte fånga oss. Vart tänkte hon gör med oss sedan?

Det blev minsanna ingen lugn natt för mig.

Jag berättar mer i morgon.
Madonna

6 kommentarer:

  1. Fyjam så rädd du måste varit. *tröstbuffar* Efter allt du fick vara med om så förstår jag att du inte litade på tvåbeningar.

    SvaraRadera
  2. Det var ju bra att ni fick mat av farbrornmen nu vill vi höra mera! Du är en jättegullig katt tycker vi. Nosbuff

    SvaraRadera
  3. Det låter nästan som om de tänkt kattnappa er! Så läskigt. *ryser* Även om ert gömställe säkert inte var en trygg plats, så är det ändå otäckt att bli infångad. Kurr och burr.

    SvaraRadera
  4. Sippo, det är svårt att lita på tvåbeningar som inte är snälla. Fast, saker och ting kan ändras... MAdonna

    SvaraRadera
  5. Hej Dui och Deco. Det är jättekul att höra från så fina katter som ni att ni tycker jag ser fin ut. Sånt värmer ett katthjärta. Madonna

    SvaraRadera
  6. Hej Findus, Isak och Rasmus. Oj vad rätt ni har. Det har varit en riktigt jobbig tid kan jag jama. MAdonna

    SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Nu har jag klarat av årsmötet. Det vara mycket jobb med det, men nu vet jag ju hur man gör. Bloggh...