onsdag 17 februari 2010

Katten Madonna berättarHej, det är Madonna på Södertälje Katthem.

Som ni som följt bloggen förstår var jag både trött, rädd och hungrig när jag vaknade nästa morgon. Jag hade sovit dåligt och legat och tänkt på Malle och ungarna märkte förstås att jag var orolig även om jag försökte dölja det för dem.

Jag låg kvar i busken och hoppades att farbrorn skulle komma med mat igen. Men det gjorde han minsann inte. Istället kom tjejen med en stor avlång låda. Hon gick in i huset där farbrorn var och så kom de ut båda två och bar fram lådan till busken.

Sen ställde de in maten i lådan! Jag låg och tittade på dem. Efter en stund gick de in i huset. Jag såg att de stod innanför dörren och tittade mot busken. Efter att ha tänkt efter en lång stund reste jag mig och gick fram mot lådan. Oj, vad det luktade god mat där inne. Men vågar man gå in i lådan, tänkte jag. Nej, jag gick tillbaka till ungarna. Men efter en stund tog hungern övertass och jag gick tillbaka till lådan. Det luktade ännu godare av maten nu.

Hur skulle jag göra? Skulle jag våga gå in i lådan och äta? Jag beslöt mig för att jag inte hade så mycket att välja på. Om jag skyndade mig skulle jag nog både hinna äta och rusa ut ur lådan innan människorna hann fram till den. Det var värt ett försök.

Jag sprang jättefort in i lådan. Då smällde det till som bara den och bakom mig föll en skiva ner som blockerade utgången. Jag kom inte ut. Jag var fångad. Och ungarna som var ensamma kvar i busken. Och nu kom människorna springande mot lådan också! Vad skulle hända nu?

Jag berättar mer i morgon.

Madonna

6 kommentarer:

 1. Åh! Du måste blivit förtvivlad och skräckslagen och försökt ta dig ut till ungarna och undrat över vad för hemskt som skulle hända nu. Nosbuff

  SvaraRadera
 2. Ja, allt det ni skrivit stämmer. Man kan nästan inte förstå att det går att bli så rädd som jag var då. Madonna

  SvaraRadera
 3. Fy så otäckt att bli instängd så där och ungarna utanför och allt. *morrhårsdarr* Vänter med spänning på resten.

  SvaraRadera
 4. Sippo, ingen katt borde bli instängd. Fast ibland kanske det är så att man inte riktigt förstår sitt eget bästa? Men jag ska snart berätta resten så får du se hur det går. Madonna

  SvaraRadera
 5. Vad lurigt att locka med mat. När man är så hungrig är det jättesvårt att låta bli maten. Vi tycker också att det är lite otäckt att bli instängd i våra transportburar. Och då vet vi ändå att matte är snäll! Kurr.

  SvaraRadera
 6. Findus, Isak och Rasmus, jaså, ni tycker inte heller om att vara i burar. Då kan ni ju tänka er hur jag kände. Särskilt som jag inte visste vad som skulle hända eller om människorna var snälla eller dumma. Madonna

  SvaraRadera

Katten Stina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Stina på Södertälje Katthem. Här jobbar man och sliter för att allt ska bli bra, men när man äntligen unnar sig en liten matbit ...