lördag 20 februari 2010

Katten Madonna berättar


Hej, det är Madonna på Södertälje Katthem.

När vi hade varit i vår bur i karantän ett tag hörde jag att de talade om att vi skulle få flytta ut till en större bur, men att de skulle vänta några dagar till. Jag förstod inte varför. Inte då.

På mornarna kom det alltid människor och skötte om oss. De städade burarna, gav oss mat och vatten i rena skålar. Ibland fick vi medicin också om vi behövde. En dag kom en av människorna tillbaka till oss efter att de gjort allt det där. I famnen hade hon ett litet knyte invirat i en handduk. Det pep därinne i handduken. Hon öppnade vår burdörr och vecklade ut handduken. Därinne sprattlade lilla Malle!

Jag blev så glad så jag bara kastade mig över honom och började tvätta honom. Han verkade hur pigg som helst. Utanför burdörren stod flera människor och tittade på oss. Så sa en att om de inte hade fått syn på Malle och tagit hand om honom när han ramlat ner från taket hade han inte levt idag. Men nu var han alldeles återställd. Fast när han hade fått lite mat och hälsat på sina syskon blev han så trött att han slocknade direkt och sov som en stock. De andra ungarna la sig runt honom och sen sov de allihop.

Hur det har gått för oss sedan ska ni snart få veta mer om.

Madonna

8 kommentarer:

 1. Vad skönt att ha alla samlade! Nu känns det lite bättre..Hoppas att ni får lite lördagsgodis idag! Tasskramar

  SvaraRadera
 2. Hej Dui och Deco. Mycket har hänt sedan det jag skrev om idag. Men lördagsgodis kanske det blir. Annars brukar öppet hus på söndagarna vara ett säkert godistillfälle, för då brukar blogghjälpen komma.

  SvaraRadera
 3. Så skönt att du äntligen fick din lille Malte tillbaka. Jag blir alldeles darrig i pälsen när jag tänker på hur du måste känt dig. *morrhårsdarr* Usch, nu kommer det blött ur ögat också. *sniff*

  SvaraRadera
 4. Å, så skönt att hela familjen äntligen fick samlas! Jag kan föreställa mig att du var yr av lycka över att ha alla ungarna omkring dig... nu visste du att ni alla var säkra och hade det bra. I natt kan jag sova lugnt, för nu kan historien bara bli bättre!

  Nosbuff från Imma, abbemissa.

  SvaraRadera
 5. Men lilla Sippo, du ska inte gråta. Fast det känns bra med kompisar som kan visa att det blir ledsna när det går tokigt en.

  SvaraRadera
 6. Imma, har du varit så orolig för min skull att du inte kunnat sova? Då var det ju bra att jag kunde lugna dig lite så du kan sova lugnt nu.

  SvaraRadera
 7. En så bra present den pipande handduken visade sig vara! *spinner* Nu var det ju tur för Malle att människan hittade honom när han trillat, men tänk så ensam han ska ha varit utan mamma och syskonen. Kurr.

  SvaraRadera
 8. Hej Findus, Isak och Rasmus. Ja, det är den bästa present jag fått nån gång. Nästa fina jag hoppas på är ett eget hem. Madonna

  SvaraRadera

Katten Stina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Stina på Södertälje Katthem. Här jobbar man och sliter för att allt ska bli bra, men när man äntligen unnar sig en liten matbit ...