onsdag 10 februari 2010

Katten Madonna berättarHej, det är Madonna på Södertälje Katthem.

Igår började jag berätta om hur jag har haft det och idag ska jag fortsätta, även om det känns tråkigt att berätta om det.

Jag förstod alltmer att mina människor inte ville ha mig kvar. Jag trodde att jag kanske skulle få ett annat hem, men saken var den att plötsligt visade det sig att jag inte hade nåt hem alls. Man körde iväg mig nånstans och släppte av mig. Jag var fortfarande ganska liten och hade lite svårt att förstå vad som hände. Att jag inte fick mat av nån var nåt jag märkte ganska snabbt.

Har man aldrig vant sig vid att skaffa mat själv är det faktiskt inte så lätt ska ni veta. När människorna körde iväg hörde jag att de sa till varandra att en katt klarar sig alltid. Vad visste de om det? Hade de haft fler katter som de behandlat likadant och som klarat sig?

I alla fall förstod jag snart att de människorna aldrig skulle ta hand om mig mer.

Där jag nu befann mig fanns det andra människor ibland. En del var snälla, andra var jättedumma. Att kasta saker efter en ensam katt tyckte tydligen en del var roligt. Hur kan det vara roligt? Att se en annan varelse bli rädd, hur kan nån tycka det är kul?

Jag berättar mer i morgon.

Madonna

12 kommentarer:

 1. Lilla Madonna!
  Att människor kan vara så förfärligt dumma! Jag har hört många människor prata så där och t.o.m. min nu döde make sa sådär, men då svarade vi honom alltid - rätt så hårt - att en katt som är "domestiserad" (alltså gjord till tamkatt för många tusen år sedan) har förlorat sin förmåga att klara sig! Det är människans FEL och människan MÅSTE ta på sig ansvaret för vad den ställer till med! Tyvärr är det ju inte bara katterna som råkar ut för urdumma människor - nej, många tvåbeningar tror att de står högre än djuren och ingenting kan vara mera fel!!!! Människan är den enda av skapelsedjuren som tror sig vara jämställd med Gud - men så illa som människan (som helhet) beter sig skulle aldrig något annat djur ens komma på tanken att göra. Lilla söta Madonna! Å vad jag hoppas att du snart - och många fler små kissemissar med dig - kommer att få vänliga och mycket trygga hem. Om människan kunde förstå att alla katter som inte avlas på skall vara kattererade. Då skulle det inte bli en massa kattungar som blev leksaker över sommaren! Vi måste få upp kattens värde!

  SvaraRadera
 2. Din stackare. *tröstbuffar* Tyvärr finns det människor som gillar att plåga försvarslösa djur. Vi katter verkar vara lämpliga mål för djurplågare. Fördelen med att du jamar din historia är att vi vet att den slutar med att du blir räddad av katthemmet.

  SvaraRadera
 3. ÅH, vi blir så arga och ledsna! Idioter! Stackars dig! Du måste bli jätteledsen när du tänker på det. Tröstbufffar

  SvaraRadera
 4. Lilla Madonna, att människor kan vara så hemska. Jag tycker att det är jättebra att du bloggar nu så att du kan få ett hem med människor som uppskattar dig. Och som leker med dig och ger dig godis och allt som en så fin katt som du förtjänar. Snart ska jag komma och hälsa på dig och leka med dig på katthemmet. Man får ju passa på innan du försvinner! Kram!

  SvaraRadera
 5. Vi får riktigt ont i magen när vi läser vad du berättar. Och hur ska det då inte vara för dig, som varit med om det? Tänk att det finns sådana människor! Både din gamla familj och de som slängde saker på dig! Vi hoppas att du har träffat många, många snälla människor sedan dess? Blogghjälpen är ju jättesnäll, det har vi förstått! Kurr och burr.

  SvaraRadera
 6. Hej Madonna. Det är Jenny som skriver, men Majsan sitter här bredvid. Du skriver så fint om allt otäckt du varit med om, men du ska se att din blogg kommer att röra vid en snäll människas hjärta så att du också får ett eget hem med en snäll matte eller husse som vi har fått här med matte och gammelmatte. Nu är det middag.
  svanskramar och kurr från oss klosterkatter, thi-hi!

  SvaraRadera
 7. Hej Gammelmatte. Så klokt du skriver. JAg tycker också att vi måste jobba för att öka vårt anseende. Ingen borde vara dum mot något djur och de som säger att en katt alltid klarar sig säger det nog bara för att stilla sitt eget onda samvete. Egentligen vet de med sig att det inte är sant. Madonna

  SvaraRadera
 8. Hej Sippo. Vad är det för ynkryggar som måste plåga andra? Med vilken rätt gör de så? Det förstår inte jag. Madonna

  SvaraRadera
 9. Hej Dui och Deco. Visst blir jag jätteledsen när jag tänker tillbaka på det som varit. Men blogghjälpen säger att vi måste berätta så folk förstår att man inte ska göra så här. Madonna

  SvaraRadera
 10. Hej Karin. Jag hoppas du kommer snart och hä'lsar på mig. Jag tycker om att bli påhälsad av snälla människor. Madonna.

  SvaraRadera
 11. Hej Findus, Isak och Rasmus. Jag hade också ont i magen när det här hände. Fast nu mår jag bra och längtar bara efter ett eget, bra hem. Madonna

  SvaraRadera
 12. Hej Jenny och Majsan, era lyckoostar. Jag hoppas jag kommer att ha lika stor tur som ni har haft. Titta er omkring noga och se om det inte finns några snälla grannar där som kan ta hand om mig. Madonna

  SvaraRadera

Katten Stina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Stina på Södertälje Katthem. Här jobbar man och sliter för att allt ska bli bra, men när man äntligen unnar sig en liten matbit ...