söndag 7 februari 2010

Katterna Majsan och Jenny berättar


Hej, det är Jenny och Majsan på Södertälje Katthem.

ÄNTLIGEN har det blivit kväll. Vi har suttit framför burdörren större delen av dagen. Ibland har vi gått in och lagt oss i våra transportburar också, så att vi skulle vara färdiga när våra mattar kom. Men de kom aldrig. Eller, jo, det gjorde de ju förstås, men det tog så himla lång tid.
Men till slut hade det gått en kattiljard timmar och då ringde det på dörren. Blogghjälpen gick och öppnade och vi hörde att de pratade lite. Sen kom de in i vår bur. Matte och gammelmatte hälsade genast på oss. Jenny blev lite rädd, som hon ofta blir när det händer nåt nytt, men hon brukar tuffa till sig snart.

När vi hälsat ordentligt på våra nya mattar sa vi till varandra att de inte motsvarar våra förväntningar – DE ÖVERTRÄFFAR DEM. Under tiden matte och blogghjälpen gick ut och skrev på papper satt gammelmatte inne hos oss och klappade oss och talade med oss. Hon ville att vi skulle lära känna henne så mycket som möjligt innan vi skulle åka bil.

Under tiden matte och blogghjälpen packade bilen med våra saker, hann vi faktiskt smita ut ur buren en sista gång också! Men sen fick vi sätta oss i var sin bur och vi bars ut till VÅR
bil av VÅRA mattar för att åka till VÅRT hem. Just nu när blogghjälpen skriver detta är vi på väg.

Blogghjälpen sa att hon kommer att sakna oss jättemycket. Vi sa att vi kommer att sakna alla på katthemmet också, men att vi är jätteglada över att ha fått ett alldeles eget hem med alldeles egna mattar och kompisar.

Vi kommer nog snart att rapportera från vårt nya hem. Nu hoppas vi att ni fortsätter stödja vår kompis som kommer att ta över bloggen. Det är nån som också behöver ett hem. Vi tror att blogghjälpen kommer att berätta mer om det i morgon.

Tack alla ni som stöttat oss. Vi hörs.

Jenny och Majsan, numera klosterkatter

12 kommentarer:

 1. *vift vift vift*
  Voffsan så kul att ni ÄNTLIGEN får komma hem!

  Tass från Trassla

  SvaraRadera
 2. Nu är vi hemma i klostret! Och vi har fått ett fint rum alldeles för oss själva så här i början. Det kallas bibliotek och är fullt av böcker, och matte och gammelmatte har tagit in våra saker så att vi inte skall behöva sakna något. Fast det bästa är att gammelmatte sover här inne hos oss! Och vi har fått ett varmt duntäcke att ligga på om vi inte vill sova under täcket hos gammelmatte.

  Abbemissan har varit inne och hälsat på oss, men sedan lämnade hon oss för att vi skulle få komma i ordning i lugn och ro. Sedan finns det en novis här som heter Conny, som inte törs komma in utan sitter på andra sidan glasdörren och är stöddig. Vi är inte ett dugg rädda för honom! De andra postulanterna har vi inte träffat än, för de bor i övervåningen och där har vi inte hunnit vara.

  Resan var lång, men gick bra. Majsan sov och jag satt i gammelmattes knä och gosade medan matte körde. Tänk att vi har fått en alldeles egen bil! Med egen chaufför och allt! *stolta*

  Nu skall vi sova, för det har varit en låååång dag...

  Hejdå från klosterkatten Jenny. Majsan hälsar så gott till er alla!

  SvaraRadera
 3. Tänk att det blev söndag kväll till slut! Vi önskar er båda lycka till i ert nya liv! *snörvel* Kurr och burr. *vinkar med tassarna*

  SvaraRadera
 4. Stort grattisjam till er kära vänner! Tänk att den stora dagen kom till slut. Lycka till jamar vi med lite gråt i halsen. *snörvel*

  SvaraRadera
 5. Hej Trassal. Ja, äntligen blev det dags att åka hem. Det är jättespännande här må du tro. Jenny och MAjsan

  SvaraRadera
 6. Hej på er mina fina små bloggkompisar. Det är inte utan att det kommer en liten glädjetår när jag ser hur ni blir omhändertagna. Tänk om det fanns många, många fler som matte och gammelmatte! Det är med visst vemod jag nu lämnar er i den här bloggen för att istället försöka hjälpa nån av era kompisar på katthemmet till ett eget, bra hem. Men ni kan lita på att jag kommer att följa er på er nya blogg. Stor kram på er. Blogghjälpen

  SvaraRadera
 7. Hej Findus, Isak och Rasmus. Tänk att det äntligen blev dags även för oss. Man kan nästan inte förstå att man blir så här väl omhändertagen. Vi nyper oss i svansen för att förstå att det är verklighet och ingen dröm.

  SvaraRadera
 8. Hej Sippo. Det är inte bara du som har gråt i halsen må du tro. Du skulel se blogghjälpen... Nu får du fortsätta följa oss på vår nya blogg, men du får lova att inte överge våra kompisar på katthemmet, som kommer att ta över bloggen nu. De litar på dina kloka, roliga kommentarer ser du och de behöver all uppmuntran de kan få.

  SvaraRadera
 9. "Snyft" Tänk att det äntligen blev dags! Vi är så glada för er skull!En av de bästa sakerna förutom att ni får ett eget hemma är att vi får veta hur det går i fortsättningen!Lyckotassar

  SvaraRadera
 10. Jennys och Majsans läste aftonbön igår, eftersom de är klosterkatter nu, och jag har fått den viskad av en liten kattängel, så här lät det:
  "Goda SkaparKatt, du som format våra tassar, morrhår och svansar, tack för din nåd! När vi varit rädda och oönskade sände Du Din Ängel till oss, fast det visst vi inte då. Det såg ut som en vanlig människa. Men Ängeln tog oss till en trygg plats och gav oss mat, värme och närhet. Hon lovade också att vi skulle få komma Hem. Vi väntade varje dag vid transportburen, för vi litar på Dig, SkaparKatten. Nu har vi gjort en lång resa och kommit till nya människor. ModerKatten här säger att vi är efterlängtade, och att det här är ett Hemma som vi skall dela, i all tid. Och att människorna här är också i stort sett Dina Änglar. Hjälp oss att bli ett med Flocken här och bli lyckliga! Lägg Din Mjuka Svans runtom oss alla och beskydda oss och våra nya människor. Tack SkaparKatten för Din Kärlek, som gett oss detta! NosBuffar från Majsan och Jenny."
  TassKram Wikki

  SvaraRadera
 11. Hej Dui och Deco. Visst är det kul att vi fått ett eget hem. Och visst är det bra att ni får veta hur det går för oss i fortsättningen. Ni har varit så snälla som hjälpt oss med era kommentarer. Hoppas ni fortsätter med det.

  SvaraRadera
 12. Wikki. Vilken fin bön det här var. Hoppas Skaparkatten lägger sin mjuka svans runt alla katter. Det behövs.

  SvaraRadera

Katten Stina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Stina på Södertälje Katthem. Som jag sa förut så jobbar vi på som vanligt.  Vi är vana att jobba här på katthemmet och vi vill i...