En katt på Södertälje Katthem bloggar

lördag 4 juni 2016

Katten Miranda på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Miranda på Södertälje Katthem.

Idag har vi uppdaterat inlägget på facebook om min kompis Eliot.  Han har varit hos vettisen igen och fått 3 skadade tänder utdragna.

Han kommer behöva mer vettisvård, men vi är glada att vi kommit så här långt. Så här skrev vi på facebook:

Igår var Eliot hos veterinären igen. Han fick tre av sina hörntänder utdragna (de som var avslagna ända ner till tandköttet). Han ska fortsätta med smärtstillande några dagar till, sen har han förhoppningsvis inte ont längre. Skönt för honom att slippa smärtan som han måste ha haft i munnen. Såren och skadorna på kroppen läker fint, nu gäller det att få honom att även läka inombords. Han har nog levt ett hårt liv innan han kom till katthemmet och det kommer ta tid att få honom att lita på oss människor, men vi gör förstås allt vi kan för honom. Vi vet att tid, kärlek och tålamod gör underverk. Vi vill också passa på att tacka alla vänliga, givmilda människor som stöttat Eliot ekonomiskt. Hittills har vi fått in 8 120 kronor som är öronmärkta för hans vård. Det är till stor hjälp för oss. En dag kommer nog Eliot själv förstå att det finns många människor som vill honom, och andra skyggisar väl.

Om nån undrar varför vänstra  örat ser så svart ut så beror det bara på att han har blivit tatuerad. Den överflödiga färgen kommer snart att försvinna. Sen har han blivit kastrerad också. Det går framåt för honom. Vi hoppas och tror att han kommer bli en frisk och trygg katt snart.

11 kommentarer:

 1. Söta Elliot, vad bra att det gått så bra hittills. Även om han är skeptisk så tycker jag nog att han ser lite lite nyfiken ut på bilden?...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blir sakta bättre och bättre.

   Radera
 2. Så skönt för fina Elliot att slippa ha ont i munnen! Matte säger att riktig tandvärk är det värsta som finns.
  Vi håller också tassarna för att han snart blir frisk och trygg
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice Eliot kommer att få all vård han behöver.

   Radera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 4. Vad skönt att det går åt rätt håll för Eliot! Jag tror han kommer att bli en helt underbar kisse när han åter kan känna förtroende för människor igen. Ja han är underbar redan nu förstås men jag menar att han kommer kunna gosa och mysa med tvåbeningar igen när förtroendet kommit tillbaka. Eftersom just tvåbeningar behandlat honom illa kommer det att ta tid men nu är han på ett ställe där det finns massor av kärlek och omtanke = bästa medicinen!
  Nospuss till dig Miranda och till Eliot

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nalleman64 vi tror också det kommer bli jätte bra för Eliot. Han behöver bara massor av tid kärlek och tålamod.

   Radera
 5. Vad bra att såren läker fint och att han har fått sina skadade tänder utdragna så att han snart slipper ha ont. Jag blev alldeles förfärad när jag såg hans svarta öra. Sån tur att det bara var tatueringsfärg! Vilken fin katt han är. Jag hoppas att han så småningom kommer att få ett riktigt bra liv hos människor som älskar honom. Nu när han har haft sån tur att han kommit till er kan det bara gå uppåt för honom.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Marie hans öra kan se lite skrämmande ur men det är ingen fara.

   Radera
 6. <3 Så skönt att han har fått komma in och får hjälp.Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dui och Deco vi är jätteglada att vi kan hjälpa honom.

   Radera