En katt på Södertälje Katthem bloggar

fredag 3 juni 2016

Katten Miranda på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Miranda på Södertälje Katthem.

Nu har jag ordnat det mesta inför öppet hus, loppis och fika i morgon. ALLA som har möjlighet kommer väl hit mellan 14-16?

Det blir inte så väldigt många fler chanser att hälsa på mig. Tiden går fort.

Apropå min flytt: Jag vill ju inte göra bort mig det första jag gör i mitt nya hem,  men jag har ett litet problem som ni kanske kan hjälpa mig med. Jag har ju aldrig fått fira midsommar. Kan ni katter berätta för mig hur man gör så jag kan lära mig?

12 kommentarer:

 1. Missesommar är precis som det låter katternas egna högtid. Många tvåbeningar firar också missesommar men inte lika bra som vi.
  På missesommar är det katten som bestämmer och det skall serveras godsaker från morgon till kväll, givetvis enligt kattens önskemål. På dagen dansar man runt en missesommarstång och busar och har kul. På kvällen blir det mer gottisar och mer bus. Efter det brukar vi ägna oss åt någon film och soffmys med matte, man blir lite trött efter alla lekar och bus.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice, vad trevligt det låter med missesommar! Tänk om jag har flyttat hem då?

   Radera
 2. På 'missesommarn' SKA man som katt få sin favvo mat och vi vill slicka vispad grädde från mattes finger sen ska matte vara hemma och fira med oss - inte gå någon stans!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sven, OK, det låter som en bra missesommar.

   Radera
 3. Vi firar missesommar så här: på dagen, när mattarna och hunden är iväg och tittar på missesommarstången, passar vi på att sola och vila ordentligt. För sedan, när mattarna kommit hem, är det massor av god mat som gäller! Särskilt grillat kött, fisk och grädde gillar vi jamarmycket *slickar morrhåren*. Sedan, när det blivit lite svalare, brukar vi svansdansa och leka, samt förstås gosa massor med mattarna. Du skall se att din missesommar blir jamarfin!

  Tass från Majsan, klosterkatternas abbemissa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klosterkatterna, åhhh, jam önskar att det vore missesommar varje dag.

   Radera
 4. Alltså, jag vet inte vad du tycker om för mat, men det mina människor serverar på missesommar är inget som lockar mig.
  Men däremot gillar jag missesommarstången (liten) som dom alltid sätter på matbordet.
  Den är kul att leka med och att välta ner.
  Sen alla misseblommorna gillar jag också, dom pillar jag ur vasen o lägger snyggt ?? på bordet.
  Men det bästa av allt är att ha sina människor hos sig hela missesommaren, dom ska helst inte åka någonstans om jag får bestämma.
  Du kommer att få den bästa missesommar någonsin, för du kommer att vara i ditt EGET HEM med DIN MATTE.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ozzy, Välta ner missesomarstången? DET låter kul. Det verkar vara många traditioner att lära sig.

   Radera
 5. Det går säkert bra med öppet hus idag. Du har ju fixat allt som behövs.
  Det där med midsommar löser matte på allra bästa vis det kan du vara säker på. Hoppas du får något extra gott att äta för det får ofta tvåbeningarna på midsommar (även om jag själv inte är förtjust i sill och potatis).
  Nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nalleman64, egentligen gör det inget om det inte blir nåt extra firande på missesommar för min del. Jag är så glad att jag fått ett hem, så det räcker.

   Radera
 6. Matte brukar ta oss i den otäcka brummisen och köra till landet. Där firar vi med att sola hela dagen och givetvis med att klösa på missestången. Blommorna tycker vi inte ska stå i vas utan blir mycket finare om de ligger lite utspridda. Givetvis ska vi ha våra favorit rätter, kokt torsk och kalkon samt mkt godis. Vi är övertygade att hur din missesommar än blir kommer det att bli din bästa! Du har ju ett alldeles eget hem och egen matte då.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Micke och Molle, jam, jag tror också det kommer bli min bästa missesommar!

   Radera