En katt på Södertälje Katthem bloggar

måndag 27 juni 2016

Katten Inka på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Inka på Södertälje Katthem.

Så plötsligt började vår husse sätta in oss i transportburar. Vi var flera dräktiga katter och andra som inte mådde så bra av andra orsaker.

Mannen körde iväg med oss och efter en stund var vi framme. Vi kände att det luktade av andra katter. Mannen sa till de som tog emot oss att vi var friska och pigga allihop. De som tog emot oss bar in oss till nåt som hette karantän. Där fick vi olika burar. En del av oss satt tillsammans, andra i separata burar. Sammanlagt var vi 6 stycken.

När vi gick ut ur våra transportburar var det en av tjejerna på katthemmet som sa, "men titta, han liggare ju bara och skakar" om en av min a kompisar. "Bäst vi tempar honom" sa de. Sen sa de "Men oj, han har ju bara 33.5 i temp!" Vi katter brukar ju ha ca 38 grader.

Det blev omedelbar avförd till djursjukhuset för honom.

I morgon ska jag berätta hur det gick för honom - och för mig och flera andra.

4 kommentarer:

 1. Fortsätter läsa din spännande men ledsamma historia. Fast idag är ledsamheten inte lika påtaglig för nu hade ni ju fått komma till ett ställer där det fanns och finns massor av kärlek och omvårdnad.
  33,5 i kroppstemperatur? Oj oj oj det är otroligt lågt.
  Måste även säga igen att du är en otrolig vacker kisse!
  Nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nalleman64, min kompis mådde inte alls bra. Jag ska berätta mer sen.

   Radera
 2. Oj, så låg temp är farligt! Stackars kisse. Så tragiskt att ni inte fått rätt mat och inte kärlek och veterinärvård. Man ska inte behöva komma till ett katthem för att få uppleva det. Men vi är glada att ni är i trygghet nu. Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Micke och Molle, nä, om man tar hand om ett djur så tar man ansvar!

   Radera