En katt på Södertälje Katthem bloggar

måndag 19 mars 2012

Katten Ninja på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Ninja på Södertälje Katthem.

Det var många som reagerade på det jag skrev om igår. Det känns bra att inte alla tänker som vissa "djurskyddspoliser" och Länsstyrelser. Jag trodde man hade kommit lite längre i utvecklingen på de myndigheter som har att ta hand om djur, men så är det visst inte. Det är ju ändå 2012.

Men nu ska jag berätta om lite annat. Det är väl ganska tokigt det också, men på ett annat sätt. Som ni kanske kommer ihåg höll jag på att förbereda årsmötet i förra veckan. Blogghjälpen skulle ju inte vara med så jag fick ju ta tass om allt själv.

Nu var det ju så att blogghjälpens mandatperiod gick ut och hon  tycker det har varit ganska mycket jobb med ordförandeskapet. Dessutom är det så att om man ska försöka leda jobbet på ett katthem så är det alltid nån eller några som tycker man skulle göra på ett annat sätt än vad som bestäms. Men eftersom ingen annan var villig att ta på sig ansvaret så jamade jag till henne att hon fick ställa upp för omval. Efter mycket funderade blev det så och nu ska hon försöka vara ordförande i 2 år till. Vi får se hur det går, men så länge vi bloggkatter ställer upp och hjälper till ska det väl gå. Det är ju många viktiga saker att ta hand om nu, bl a att hitta nya lokaler. Vi jobbar jättehårt med det, även om det inte märks så mycket utåt. Det blir nog en ketchupeffekt så småningom, d v s vi kommer att ha jamarmycket att berätta den dag allt är klart.

22 kommentarer:

 1. Vad snällt av Blogghjälpen att ställa upp ytterligare 2 år. Det är nog bara riktiga eldsjälar som orkar göra sådant här under långa perioder. För människor är inte alltid lätta att ha att göra med och det finns alltid stridande viljor. Tur att ni kissekatter finns och kan stötta!!
  nosgos å måndagsgottisar
  Maurice & Kajsa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Maurice & Kajsa, nä ibland är det besvärligt med en del tvåbeningar, men hon ställer upp för oss katter säger hon.

   Radera
 2. Hedersbuffar till blogghjälpen!!
  Men kan ni inte göra som de där politiska partierna?
  Dela på arbetet. Ha 2 eller kanske 3 "jamrör" :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Max & Måns, de har ju hittat på nåt som heter stadgar som måste följas. Dessutom är det inte så lätt att få tag i fler språkrör tyvärr.

   Radera
 3. Bästa Blogghjälpen, vi har svårt att tänka oss någon bättre, vi tycker Blogghjälpen gör ett toppenjobb! Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Duo och Deco, blogghjälpen kan vara OK, men hon har mycket kvar att lära sig. Utan oss katter skulle det bli katastrof.

   Radera
 4. Så bra att blogghjälpen fortsätter att vara ordförande, under er katters vakande morrhår såklart.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sippo, klart vi måste vaka över henne. Annars skulle hela katthemmet bli en enda röra.

   Radera
 5. Till Blogghjälpen vill jag bara säga keep up the good work. Det spelar ingen roll vad man än gör, det finns alltid någon som har synpunkter!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Karlavagnen, du har så rätt. Det är inte så konstigt att det ser ut som det gör när man inte ens på ett litet katthem kan vara överens i allt.

   Radera
 6. Vi håller med övriga. Blogghjälpen är en utmärkt ordförande ! Klart att det alltid finns någon som tycker annat men så är det nog alltid när flera människor skall samarbeta.
  Vi håller tummarna stenhårt att ni hittar nya lokaler!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kattfamiljen, jag jobbar jättemycket med att hitta nya lokaler och så talar jag om för blogghjälpen vad hon ska göra.

   Radera
 7. Vi har ju nån konstig syn att alla beslut först ska diskuteras, sen bestämmas och sen diskuteras igen. Bestämt e bestämt jamar jag! Heja, Blogghjälpen som orkar vara Ordförande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Pelle, jag tycker också att bestämt är bestämt, men tyvärr finns det de som tycker annorlunda. Tyvärr är de ofta inte beredda att ta ansvar för verksamheten.

   Radera
 8. Svanshonnör för blogghjälpen som ställer upp i två år till som ordförande. Det är ett tufft jobb kan vi förstå. Och så håller jag med Pelle att bestämt är bestämt. Önskar blogghjälpen starka tassar och lagom vassa klor så hon orkar med jobbet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gustav, ja det är tufft. MEd min hjälp tror jag det finns vissa möjligheter för blogghjälpen.

   Radera
 9. Jamars håller med övriga missevänner här!
  Stort Svanshonör till Blogghjälpen som ställer upp minst två år till med ordförande posten.
  Tass tass

  SvaraRadera
  Svar
  1. M, C, T, S tack för svanshonnören. Den värmer!

   Radera
 10. Sambo och Roxy19 mars 2012 22:38

  Bra jobbat Ninja!! Med din och dina kompisars hjälp - och ivrigt påhejade av många av oss "utanför" kommer blogghjälpen fortsätta göra ett fantastiskt jobb!! Och tänk bara ett sånt elände det vore att lära upp en ny blogghjälp....
  Nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sambo & Roxy, ja tänk om man skulle hamna i en så situation så man måste lära upp en ny blogghjälp! *tassen för pannan*

   Radera
 11. Åh vad glada vi blir att blogghjälpen är ordförande i 2 år till! *klappar tassarna* Vi tycker hon gör ett jamarbra jobb! Hur man än gör och bestämmer kommer det alltid finnas dem som tycker annorlunda, men som flera innan jamat så tycker vi också att bestämt är bestämt. Det går inte att hålla på och älta saker i det oändliga. Vi skickar över massor av styrkande nosbuffar till blogghälpen och vi vet att hon får utmärkt tassistans av er katter.
  Förresten, på söndag firar jag min födelsedag och då har jag bott hos matte i hela 2 år. Nästa vecka fyller dessutom småkillarna 1 år, så vi tänkte ha ett jätteparty för alla katter vi känner på söndag - ni kommer väl?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice, PARTY på söndag! Klart vi kommer. Alla katter på katthemmet och så har vi ju turen att vi kan springa dit. Ni bor ju så nära.

   Radera