torsdag 15 mars 2012

Katten Ninja på Södertälje Katthem berättar


Hej, det är Ninja på Södertälje Katthem.

Ni kanske tycker att  den här frågan om godis är uttjatad? Det kan den ju tyckas vara för den som har obegränsad tillgång till godis, men det har verkligen inte jag.

Idag t ex var blogghjälpen inne i min bur för att ta lite bilder. Och, jodå, det började helt OK med att jag fick lite godis. Jag satt i hennes knä och vi jamade om ditt och katt. Några trevliga tjejer stod också utanför buren och talade med oss och de tycket jag vara jamarfin.

Men sen! Jag är ju en smart katt med alla sinnen i behållning. Jag märkte snart att det började lukta väldigt bekant under dynorna på en av mina hyllor. Jag visade blogghjälpen på alla sätt att jag ville titta under dynorna, men tror ni hon hjälpte till att lyfta på dem? Nehej då.

Jag fick tassgripligen själv lyfta på dynorna. Det är tur att man är en smart katt för under dynorna hade blogghjälpen gömt mer godis! Hon sa att hon hade tänkt ge mig det när hon blixtrat färdigt, men som tur var behövde jag inte vänta så länge. Ja, så kan det gå till på ett katthem! En stackars katt får verkligen jobba för godiset.

Nu ska jag bara plocka ihop lite saker för jag ser att kattaxin just kör inte på området. Det är fest hos Philemon hos Klosterkatterna ikväll! Ni kommer väl med?

22 kommentarer:

 1. Vi ses hos Philemon, Ninja! Det ska bli jätteroligt att träffa dig!

  =^.^=

  Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hjulia Huller om Buller, absolut. Partydressen är på.

   Radera
 2. Fräckt att gömma undan godiset på det där viset. Men nu visade du ju att man inte lurar en katt hur enkelt somhelst.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sippo, nähädu, jag hoppas blogghjälpen lärt sig nåt idag!

   Radera
 3. Godis är sannerligen en viktig fråga! Tänk att Blogghjälpen trodde att du skulle missa en sån viktig sak! Vi ses snart! Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dui och Deco, ja, kan ni tänka er! Hon är nästan lika dum som en skällis ibland.

   Radera
 4. Såå jamarsfräckt att gömma det gottiga på det dära sättet! Stackars finis! *stötta*

  Åhh va härligt det ska bli att träffas! Jag och mina syskon kommer såklart! :D

  Nosbuffar och Mjölkisar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rebellen, visst är det jamafräckt. Men mig lurade hon inte!

   Radera
 5. Hej Ninja! Idag har jag satt in 175 kronor på katthemmets konto som medlemsavgift för ett år. Jag har inte varit medlem förut utan bara skänkt en slant då och då. Jag vet att pengarna kommer till nytta - och kanske även till en extra godisbit?
  Vänliga hälsningar från Charlotte

  PS: Hur går det med lokalfrågan? Har ni hittat något nytt?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Charlotte, vad kul att du blir medlem i Södertälje Katthem. Välkommen! Jag ska säga till blogghjälpen att du blivit medlem och säga till henne att vi ska ha extra godis då! Vi jobbar hårt med lokalfrågan. Det är mycket som ska ordnas - hitta en bra lokal, ordna med bygglov, ordna med tillstånd o s v. Men vi tror och hoppas att vi är en bra bit på väg...

   Radera
 6. Vad fräckt av blogghjälpen att gömma godiset, men så smart som du är så hittade du det naturligtvis.
  Här har vi fått godis både igår och idag, en dentissort som matte inte sett förut som det stod att den skulle vara bra för pälsen. Men det konstiga är att igår tyckte jag inte alls om den, medans de andra 3 tyckte det var jamargott. Idag tyckte jag däremot att det var jamarmumsigt, men Bosse däremot ville inte ha idag. Visst är det konstigt hur godis kan smaka olika från dag till dag. Nu skall vi lägga matte och sen tassa iväg på festen, vi syns där!
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice, ha-ha-ha, blogghjälpen som trodde hon kunde lura mig! Hur tokig kan man bli? Ny dentissort? Ska genast jama till blogghjälpen att hon måste skaffa den! Tack för tipset.

   Radera
 7. Gömma godiset under en madrass, så tokigt! Var får de alla sina idéer ifrån, människorna?? Har just gjort mig färdig för festen, vi ses snart!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gustav, ja, har du hört på maken? Tänk om de kunde få bra idéer istället, som att köpa mängder med godis och strö ut på golvet, eller nåt sånt! Ses snart.

   Radera
 8. Fräck hon är ibland alltså blogghjälpen ;-)

  Hoppas ni har kul hos Philemon :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kattfamiljen, visst är hon? Tur att man har sina kompisar i alla fall.

   Radera
 9. Detta är en av våra stöttestenar: gottisransonering! Gottis skall ju naturligtvis serveras STÄNDIGT!! istället envisas människor med att sätta lock på burken. Lock som vi inte kan öppna. Det är så himla tjaddigt så det inte är klokt!!! Eller så gömmer de gottisar under madrasser. Vi fundilerar på att starta en protestkampanj! Vi är ju många som får lida något oerhört av för lite gottisar. (Faktum är att vi tror att ALLA katter ALLTID får för lite gottisar... En global fråga alltså.)
  nosgos å en himla massa gottisar
  Maurice & Kajsa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Maurice & Kajsa, Om ni startar en protestkampanj så sätt mitt namn överst på listan! Det är ett udnerskattat problem och det behöver verkligen lyftas fram och bli åtgärdat genast!

   Radera
 10. Kan tala om för dig att även katter som är mer eller mindre kändisar får minsann också jobba för sitt godis !
  Minst jamat UPPRÖRANDE !
  Jam menar inte går vi katter och gömmer våra 2-bentas gottis eller lägger det i nån larvig så kallad aktiveringsboll ??!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kjelle Bus, vaa? Får inte ens du, som t o m jobbar som kåsör, tillräckligt med godis. Nää, problemet är större än jag trodde!

   Radera
 11. Tänk att ha godisbrist, det vore inte kul:-(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Pelle, nä det är verkligen inte kul. Det är vad jag jag lider av varje dag!

   Radera

Katten Rafael på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Rafael på Södertälje Katthem. Som ni vet är ju jag och alla katter här på katthemmet, väldigt engagerade i att det ska bli lag p...