En katt på Södertälje Katthem bloggar

söndag 18 mars 2012

Katten Ninja på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Ninja på Södertälje Katthem.

Idag har jag tagit fram lipningsbilden igen. Den riktar sig åt de myndigheter som inte bara bestämmer att ett antal katter ska avlivas trots att det finns människor som är villiga och kunniga i att ta hand om dem, de utför även rena avrättningar av katter på det mest bestialiska sätt.

Ska man gratulera polisen och länsstyrelsen i Kalmar till att leva i ett i övrigt så perfekt samhälle att de inte behöver syssla med viktigare saker än att avliva djur som andra är beredda att ta hand om? Till råga på allt har den som fattat beslut om värkställning av avrättningarna mage att kalla sig "djurskyddspolis"! Är det nån gång man ska sanktionera civil olydnad så är det väl i ett sånt här fall?

Sånt här beteende är bara värt förakt! 


tidningen Barometern

19 kommentarer:

 1. Sambo och Roxy18 mars 2012 21:20

  Vi lipar med dig. Helt oförståeligt och oförsvarligt agerande från myndigheternas sida!! Om "djurskydd" handlar om att SKJUTA djur och inte SKYDDA djur, blir det svårt att lita på djurskyddare över huvud taget.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sambo och Roxy, det börjar bli allt svårare att skilja på de djurorganisationer som vill djuren väl och de som inte är noga med hur de behandlas.

   Radera
 2. Det här är absolut inte vad vi ville ha en djurpolis till! Vi måste jobba för att djurpolisen blir det som alla hade hoppats på - att djuren fick ett bättre skydd, inte att den som skulle skydda dem blev deras fiende. Tror att polisen för att spara tid och pengar väljer den enklaste utvägen... för dem, alltså... men en opinion emot det här kanske kan förändra utformningen av lagen. Varför inte koppla in tidningarna - vi menar de stora drakarna som t.ex. Aftonbladet? De brukar kunna förflytta berg!

  Tass från Imma, abbemissa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klosterkatterna, nej det här är rent missbruk av allt vad djurskydd heter. Det är en ynkedom att sånt här fortfarande äger rum i Sverige.

   Radera
 3. Jag förstår inte hur de KAN FÅ KALLAS Djurskyddspolis. Fy f*n, att mörda katter har INGET med skydd att göra. Hemskt att det finns människor som verkar ha noll känslor och bara avrättar djur på löpande band bara de kan. Vad har gått snett hos dessa människor undrar jag????
  Säger som klosterkatterna, vi vill också ha en djurpolis som skyddar djuren inte mördar dem.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kattfamiljen, vi är många som är bestörta över att det får gå till så här.

   Radera
 4. Det måste ha gått ordentligt snett ngn stans i huvudena på poliserna, GRRRR
  Fattar injte vad poliserna håller på med??
  skulle inte dom hjälpa till att rädda katter/hundar, tydligen inte som det ser ut, hemska gräsliga tanke.
  Dom borde tänka om!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. M, C, T, S, ja det är verkligen läge att tänka om. Ju förr dess bättre!

   Radera
 5. Vi håller med fullständigt, Ninja. Såna där dumskallar borde inte få jobba med djur. Civil olydnad tycker vi är det minsta man kan göra! *stampar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sippo, nej det borde bara vara tänkande djurvänner som får jobba med djur.

   Radera
 6. De där "djurskydds"poliserna pratar ju bara med Länsstyrelsen, där de stora bovarna sitter. Menar dem som tycker att katter som inte har hem just då ska skjutas. Kunde ju vara vem som helst av oss som råkat komma vilse och blivit skrämd! Inte e vi farliga för det!

  http://www.polisen.se/sv/Om-polisen/lan/St/op/Polisen-i-Stockholms-lan/Verksamheten/polisen--faltet/Olika-sorters-poliser/Djurskyddspolisen/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Pelle, det är märkligt att det fungerar på det här viset fortfarande år 2012 i Sverige. Man hade trott att vi kommit lite längre i utvecklingen.

   Radera
 7. Otroligt hur stelbenta och oflexibla vissa tvåbeningar kan vara. Det där att luta sig mot formaliteter för att kunna göra sig av med oskyldiga individer påminner om något man helst inte vill tänka på och helst inte vill ska förekomma över huvud taget i ett civiliserat samhälle...
  Kramar och tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gunilla och Frasse, precis och såna formaliteter har inte i ett välståndsland som Sverige att göra!

   Radera
 8. Vi tror att Länsstyrelsen är de största bovarna i dramat, men vi trodde faktiskt det skulle bli bättre med en djurpolis. *hänger med huvudet* Här jamar vi instämmande med din lip-bild.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice, det är jättetråkigt att myndigheterna ska missbruka sin utövning så grovt. Även inom Länsstyrelsen måste det ju gå att ändra på saker som är fel.

   Radera
 9. Detta, som pågår, är definitivt inte värdigt ett samhälle, som kallar sig civiliserat.
  Alla liv har rätt att leva!
  Skippa djurpoliser, som misstolkar sin roll!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mozart & Vincent, ja man undrar varför vi slänger ut pengar på djurpoliser om de uppträder så här?

   Radera
 10. Såhär tänker jag, och det kan jag skriva under på också <3 :

  Den civila olydnaden grundar sig på demokrati och ickevåld.

  Att rädda livet på en katt borde vara värt civil olydnad att rädda fler undan döden borde vara värt många stjärnor i himlen!

  Tack alla dem som jobbade hårt för missarna på plats!

  SvaraRadera