En katt på Södertälje Katthem bloggar

fredag 9 mars 2012

Katten Ninja på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Ninja på Södertälje Katthem.

Nu har jag tänkt på en sak igen.

I England har premiärministern en katt, Larry, på Downing Street som hjälper till att hålla bostaden fri från råttor.

I USA hade president Clinton en katt, Socks, när han bodde i Vita huset.

Jag skulle tro att det finns flera mäktiga tvåbeningar som har katt. Men - jag har aldrig läst att vare sig vår kung eller statsminister har katt.

Här på katthemmet har vi bjudit in både kungaparet och deras barn att besöka oss, men de har inte gjort det. Undra på att populariteten gungar ibland. Tänk om de kunde stoltsera på förstasidan i tidningarna med att de hade tagit en eller flera katter från ett katthem! Gissa om jag skulle rösta på dem då?

13 kommentarer:

 1. Ingen dum idé. Hade varit kul att ha Kungen att komma till Södertälje katthem för att adoptera en katt. Kanske hade blogghjälpen fått åka till Drottningholm för att inspektera om det är en lämplig miljö för katten.

  Reinfeldt kan ju behöva någon som ger kurrterpi nu är han separerar från sin fru ju. Vi är ju världsbäst på att trösta!

  Nosgos

  SvaraRadera
  Svar
  1. Självklart hade nån från katthemmet gjort hembesök om det blivit intresseanmälan skriven. Fattas bara. Jag tror att både Fredrik och Philippa skulle må bra av några katter.

   Radera
 2. Det måste vara trevliga människor som hälsar på, annars är det inget skojsigt. Husse hälsar att politiker är nästan värre än kattplågare. *ryser* De har skuld till mycket, hälsar han.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sippo, värre än kattplågare? Finns det nåt värre än det?

   Radera
 3. Där jamade du något som jag faktiskt inte tänkt på innan att man aldrig hört att Kungen eller nån Stadsminister i Sverige har haft nån katt.
  Jamarns konstigt om du frågar mig :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kjelle Bus, visst är det konstigt? Man undrar vad det är för tvåbeningar som styr vårt land.

   Radera
 4. Visst borde de ha katt! Men å andra sidan kanske de inte är kattmänniskor och då blir det nog inte så bra..fundilerar.. Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dui och Deco, nä, det är klart. Är de inte kattmänniskor ska de inte ha katt. Men de kanske är kattmänniskor vast det inte fattat det än?

   Radera
 5. Har de verkligen ingen katt, de där människorna? Stackars dem! Ja, tänk vad det skulle skrivas mycket om katthemmen skulle få besök med kunglig glans. Jag tror de är skällis-människor, men de verkar gilla djur, så vem vet...kanske kan någon tacka ja en dag. Det borde de, för deras egen skull, inte minst!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gustav, jag vet inte, men jag har i alla fall inte sett att de har nån katt. Sånt borde man ju tala om? Det är ju värsta röstfiskaren?

   Radera
 6. Hmf tråkigt att ingen i kungafamiljen tackat ja till en sån fin inbjudan.

  Men som Dui och Deco säger så kanske de inte är kattmänniskor så isf är de nog bäst om de inte kommer eller skaffar en katt.
  Men visst skulle man gärna se tex en partiledare som även är stor kattvän :-) hoppas de finns sånna bara att vi inte råkar veta om det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kattfamiljen, visst är det trist att kungafamiljen inte fattar PR-värdet i att visa sig med en katt? Jag hoppas som du, att det finns många partiledare som gillar och har katter fast vi inte vet om det.

   Radera
 7. Hörde att Kronprincessan med familj ska bo på Haga, där behöver de definitivt en eller flera katter. Matte säger att de har skällisar, men såna kan komma överens med oss katter också.

  SvaraRadera