En katt på Södertälje Katthem bloggar

onsdag 7 mars 2012

Katten Ninja på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Ninja på Södertälje Katthem.

Idag kan jag berätta att vår kompis Kattfamiljen har kommit med en väldigt bra idé. Hon, liksom många av oss som jobbar på kaatthem, vet att svarta och svart/vita katter ofta får sitta längre än t ex röda elelr vita katter. Om de inte har turen att vara långhåriga förstås, då brukar det gå fortare.

När ni ändå är inne hos Kattfamiljen kanske ni kan passa på att skriva under en  protestlista mot förslaget i nya djurskyddslagen att problemet med hemlösa katter ska lösas genom avlivning. Hur många av oss bloggkatter skulle få leva om det förslaget går igenom? Det är ett jättekorkat förslag och som min egen protest lägger jag åter in en bild av mig som visar vad jag tycker om förslaget:

25 kommentarer:

 1. Jag har också den listan på min blogg sedan någon vecka tillbaka, hoppas VERKLIGEN att det kommer jamarmånga protester, och någon bryr sig om dem! Sådär som du, tycker jag också om förslaget!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gustav, det är bra att vi katter är överens om att bojkotta förslaget. Hoppas tvåbeningarna också fattar att det ska göra det.

   Radera
 2. "Lakritstroll" är helmysiga, trevliga,gosiga och mycket, mycket mer positivt - precis som alla andra katter!
  Det är inte i pälsfärgen och det yttre det sitter, utan i själen. Precis som hos alla individer, 2- eller 4-benta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mozart & Vincent, helt rätt. Vår kattsonlighet sitter inte i pälsen eller i nosen utan i själen.

   Radera
 3. Vi hittar inte listan att skriva på! HJÄLP OSS!
  VI VILL skriva på!
  Vi tycker nämligen, att det är ett urdumt förslag att avliva oss katter, när vi blir hemlösa!
  Ska man göra likadant med t.ex hemlösa
  2-beningar???????

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Gustav! Nu är listan påskriven av matte!

   Radera
  2. Bra att det löste sig.

   Radera
 4. Klart vi ska tassa på listan, jamardumt förslag.Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dui och Deco, visst är det jamardumt. Bra att ni skrev på.

   Radera
 5. Vi har redan tassat på den listan, så nu finns matte med där. Fattar inte att folk är så KORKADE att avlivning löser problem??
  *skakar på morrisarna*

  Tass tass

  SvaraRadera
  Svar
  1. M, C, T, S när, hur kan man bli så korkad så man tror det?

   Radera
 6. Här ska skrivas under! Om såna där dummisar skulle få bestämma, skulle jag nog inte känna Tindra idag. *morrhårsdarr*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sippo, du skulle säkert inte känna Tindra idag och det skulle ingen annan heller. Ett jamande exempel på hur dumt det nya förslaget är.

   Radera
 7. Hemskt att avliva friska katter (eller andra djur) som har många fina år framför sig! Jag har signerat listan, hoppas det kommer något gott ur det.
  I staden jag kommer ifrån fanns en ensamstående kvinna med två hundar. En dag kände kvinnan att hon började komma upp i åren, och inte längre orkade ta hand om hundarna. Så hon fick dem avlivade hos vetrinären, trots att hundarna inte var sjuka. Efter en tid saknade hon nog hundarna och tänkte väl att hon hade orken att ta hand om djur, så då köpte hon två nya hundar. Vansinne! Önskar att vetrinären hade sagt nej till avlivning.
  Vänliga hälsningar Charlotte

  SvaraRadera
  Svar
  1. Charlotte, i många länder, bl a Holland, är det förbjudet för veterinärer att avliva friska djur. Undrar när den lagen kommer till Sverige?

   Radera
 8. Vi har skrivit på listan så klart, här ska inga katter eller andra djur avlivas! *morrar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Linnsen, jamarbra! Hoppas många tassar under listan.

   Radera
 9. Självklart skall vi skriva på listan! Jag hade själv inte levt idag med de dumma reglerna. Vi förstår inte hur man ens kan komma på en så dum ide att avliva friska djur.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice, nä, och så kallar man det djurSKYDDSlag!

   Radera
 10. Här skrevs det under ganska tidigt jamar mamma som tycker det borde vara en självklarhet att alla katter ska få lika mycket, vare sig man är svart eller skyggis eller vad man nu råkar vara. Och jag jamar med, här hade inga av oss levt om mamma inte dykt upp, vi är juh alla skyggisar på väg att bli tryggisar som mamma uttrycker det *fniss*, vi har alla olika lång väg att gå men vi får göra det i vår egna takt. Tycker allt alla borde få ha det så.. Att vara skygg betyder inget annat än att man behöver extra mycket av allt. Vi är inte mindre värda eller omöjliga för det heller.. Morr! Tack för att du tog upp det finis! Nosgos

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rebellen, ni har verkligen haft tur som hittat en sån mamma. Vi måste jobba på för att fler ska tänka och handla som hon.

   Radera
 11. Om du vill Ninja får du jättegärna presentera dig på min blogg, och dina kompisar också förståss :-)

  Det är verkligen så synd att ni svarta katter generellt sett får sitta längre på katthem. Skulle vi redan inte haft fyra katter så skulle vi jättegärna låtit en svart kisse från Södertälje katthem flytta hit.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kattfamiljen, det var snällt av dig. Jag ska be blogghjälpen hjälpa mig när hon hinner.

   Radera
 12. Jag och matte har skrivit under den där listan redan , vi tycker inte heller det låter klokt att avliva friska katter !

  SvaraRadera
 13. Vi kommer inte in till Kattfamiljen, det är något jamarns script eller vad det heter som ställer till det. Ska försöka hemifrån i stället, för det är ju inte klokt så dumt det här förslaget är!
  Kramar och tassklappar

  SvaraRadera