tisdag 23 augusti 2011

Katten Madeleine på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Madeleine på Södertälje Katthem.

Gissa om det är en katt på Södertälje Katthem som haft jättemycket att göra idag? Jag är alldeles slut.


Det är inte bara det att jag har jobbat med katthemmets framtid som gör att jag är jättetrött, jag är också trött på ett glatt sätt. Det är nämligen helt otroligt hur människor och kattkompisar ställt upp för oss. Jag hade knappast lagt ut bloggen igår förrän Sippo och hans husse la ut en sida på Facebook, Rädda Södertälje Katthem.

Jag misstänker att min kompis Tindra har en hel del att göra med detta. Tindra kommer ju från vårt katthem och jag tror att hon blev väldigt upprörd när hon läste om sitt gamla katthem.

Sen skrev Klosterkatterna i sin blogg om oss. De ställer också alltid upp för de som har det svårt, må det vara två- eller fyrbeningar.

Sedan skrev Wikki om oss också. Hon skrev bland annat att om vi kunde hjälpa Katthemmet Kompis att återuppbyggas efter den tragiska branden på nyårsdagen 2010 så kan vi väl hjälpa oss också. Dessutom har hon ordnat en banner till oss, som ni ser på bilden.

Flera andra har också hjälpt oss och stöttat oss. Det känns alldeles fantastiskt och jag känner mig inte alls lika ledsen idag som jag kände mig igår.

Vad som hänt idag, förutom allt det här, är att Telge Fastigheter håller på att undersöka vad det kommer att kosta att flytta våra lokaler till en annan plats. De försöker hjälpa oss på alla sätt. En del kanske undrar varför vi oroar oss redan när hyreskontraktet löper ut i början på år 2014. Saken är den att det kommer att bli en byggarbetsplats här och det tycker inte blogghjälpen eller nån annan på katthemmet är nån bra miljö för rädda katter. Det kommer bullra och låta och bli väldigt rörigt.

Sen har blogghjälpen haft kontakt med Södertäljeposten som intervjuat henne per telefon idag. På torsdag kommer Länstidningen i Södertälje hit för att intervjua oss. Som ni förstår har jag fullt upp med att jama om för blogghjälpen vad hon ska säga.

Nu måste jag sova. Jag återkommer i morgon med mer information, men innan jag somnar vill jag jama en sak: JÄTTETACK TILL ALLA ER SOM HJÄLPER OCH STÖTTAR OSS! NI ÄR GULD VÄRDA!

20 kommentarer:

 1. Det har verkligen hänt massor sedan igår! Som tur är, låter det som om det är en vettig hyresvärd som försöker hjälpa till att hitta en lösning. Det här bara måste gå att ordna på något sätt. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 2. Vi förstår verkligen att du är trött Madeleine! Du har ju ett hästjobb (nja, kattjobb då kanske ;) framför dig och du håller redan nu på och hjälper Blogghjälpen med vad hon ska säga i tidningarna.

  Hoppas att du hinner klättra lite emellan varven, det är säkert uppiggande! :)

  Nosbuff från
  Linnsen och Frank (genom matte Karin)

  SvaraRadera
 3. Vi önskar, att vi hade bott närmre, så vi hade kunnat hjälpa till bättre! Men tankens kraft...
  Tass tass
  M&V

  SvaraRadera
 4. Du måste vara jättetrött, Blogghjälpen också. Vad ni har hunnit med mycket! Synas i tidningen är ju alltid bra! Hoppas ocksåa tt Telge Fastigheter kan hjälpa till. Vi funderar på vad vi kan göra.Nosbuff

  SvaraRadera
 5. Bra att du inte är lika ledsen längre. Tillsammans ska vi nog hitta en lösning ska du se, vi katter är ju hur kloka som helst.

  SvaraRadera
 6. Matte har lagt in bilden med en uppmaning på sin/vår blogg!
  Vi ska alla hjälpas åt!!!

  =^.^=

  Nosbuffar

  SvaraRadera
 7. Hejsan Madeleine !
  Sååå mycket som hänt bara sen igår !
  Du/ni ska se att det kommer att ordna säg med hjälp av oss alla bloggkatter , mattar och hussar och er hyresvärd som oxå försöker hjälpa till.
  Jag ska oxå lägga upp bannern på min blogg idag och jag ska be matte lägga upp det på hennes fejsbok oxå.

  SvaraRadera
 8. Visst är det bra att så många skriver och bryr sig. Jättebra att ni har blivit intervjuade också! Vi har också lagt ut bannern och skrivit om er på bloggen. Men mycket återstår att berätta och det överlåter vi med varma händer och tassar till dig!
  Vi tror att många med oss är fast beslutna att inte ge upp i kampen för katthemmet *knyter tassen och näven*
  Kramar och tassklappar

  SvaraRadera
 9. Jamars klart har även vi lagt ut bannern på vår blogg, tassen upp!
  Klart att ni i möjligaste mån måste få ha katthemmet kvar.
  Vi har även gått med på FB sidan, mjau

  Hoppas innerligt att det löser sig på bästa sätt för er missar!


  Tass Tass

  SvaraRadera
 10. Findus, Isak och Rasmus, ja det är tur att vår hyresvärd gör vad de kan, men vi kan inte andas ut förrän allt är klart.

  SvaraRadera
 11. Linnsen och Frank (genom matte Karin), blogghjälpen har sagt till mig att det är jätteviktigt att jag håller mig i form, även om hon är tacksam för ALL hjälp hon får.

  SvaraRadera
 12. Mozart och Vincent, visst är det synd att ni inte bor närmare, men vi känner era tankar också ska ni veta.

  SvaraRadera
 13. Dui och Deco, ja det har varit hektiskt sen i måndags. Men vi katter har ju stor kattacitet så det är inga problem för mig, det är värre för blogghjälpen - hon är ju bara tvåbening.

  SvaraRadera
 14. Sippo, alla ni som hjälper och stöttar gör att jag inte är ledsen längre. Vi ska kämpa som bara den!

  SvaraRadera
 15. Hjulia Huller om Buller, det är jättesnällt att ni försöker hjälpa oss. Vi är så tacksamma!

  SvaraRadera
 16. Kjelle Bus, det är just i såna här situationer som ens verkliga kompisar visar sig. Ni är jamarsnälla allihop.

  SvaraRadera
 17. Gunilla och Frasse, nä vi är verkligen inte beredda att ge upp. Tvärtom - här ska kämpas!

  SvaraRadera
 18. M, C, T, S jättebra att ni också lagt ut bannern. Ju fler som agerar för oss desto större chanser har vi.

  SvaraRadera
 19. Inte konstigt att du är trött! Du jobbar ju för jämnan! Och sliter! Hinner du klättra något i burgallret dessa dagar?

  Vi tror att det kommer att lösa sig med katthemmet. Både med lokal och med pengar.
  nosgos å gottisar
  Maurice & Kajsa

  SvaraRadera
 20. Banner finns på min "Sträck ut tassen" sidan..
  Finns under Länkar /Jam & Kram till er!

  SvaraRadera

Katten Frasse på Södertälje Katthem berätar

Hej, det är Frasse på Södertälje Katthem. Idag är det visst sån där helgdag igen. Fast det struntar vi katter i! Vi kör på som vanligt. ...