måndag 29 augusti 2011

Katten Madeleine på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Madeleine på Södertälje Katthem.

Igår körde jag lite armhävningar för att visa min kompis Blitz hur han ska träna. Jag börjar inte så högt när det gäller nybörjare – man måste vänja sig vid höjderna successivt. Men jag tror han kommer bli bra, bara han göra som jag jamar.

Sen vill jag bara meddela att Länstidningen i Södertälje ger ut ett ovanligt bra nummer idag. På första sidan finns det en bild av en svart katt och inuti tidningen finns det en bild till av samma svarta katt. Kan ni gissa vem det är? Jo, det är ju jag! Alice har lovar försöka scanna in artikeln om katthemmet så kanske kan jag lägga ut dem sen.

Annars har blogghjälpen varit lite ledsen idag. En av hennes egna katter, Viktor, har nämligen blivit biten av en aggressiv grannkatt i tassen. Idag fick Viktor åka till världens bästa veterinär, Wilbert Beyer i Järna. Där fick de söva Viktor och dra ut klon. Blogghjälpen berättar att Viktor inte vaknat riktigt ännu, men det tycker hon är bra, för han behöver vila nu.

Om Alice hinner maila över artikeln idag kanske jag lägger ut den senare. Annars jamas vi i morgon.

P S Frasses matte är lite krasslig så det är därför Frasse inte hinner uppdatera deras blogg, för han måste ta tass om matte. Men hon mår bättre nu så snart är hon nog tillbaka.

14 kommentarer:

  1. Uschjam för blogghjälpens kisse. Men han klarade sig ju undan med livet i behåll, vi blev lite rädda där först.
    Den där tidningsartikeln skulle vara jamarskoj att läsa. Tänk, vi känner en kändiskatt!
    Fortsätt göra tasshävningar, det gör jag med dagligen.

    SvaraRadera
  2. Det är nog bäst att börja på låg höjd om man ska göra tasshävningar, du är ju så stark. Stackars Viktor, hoppas att han kryar på sig fort. Spinnande med artikeln, den vill vi gärna se!!Nosbuff

    SvaraRadera
  3. Åhh, stackars blogghjälpen och hennes kisse! Vi förstår hur orolig hon är, men vi håller tummar och sporrar för att han skall komma hem snart och att han piggnar till ordentligt efter narkosen.

    Men, nu är du ju rena superkändisen! Med i tidningen och allt! Spännande!!
    nosgos å gottisar
    Maurice & Kajsa

    SvaraRadera
  4. Men vad jamar du?!? Armhävningar OCH första sidan i tidningen... där dom VIKTIGASTE nyheterna finns!! *imponerade* Hoppas väldigt många läser om dig och katthemmet!!
    Hälsa Blogghjälpen att vi håller tassarna för Viktor!!
    Nospuss

    SvaraRadera
  5. Vad SPÄNNANDE det ska bli att läsa den tidningen! Det var ju en jamarbra nyhet att de skriver om katthemmet och har med klätterdrottningen på bild. Även om du kanske inte visar dina färdigheter just då.
    En dålig nyhet var att Viktor blivit biten. Aj, aj. Och opereras...uschjam. Säkert måste han ha TRATT också sen. STACKARS Viktor! Men jag håller tassarna hårt för att han ska bli helt bra igen sen!

    SvaraRadera
  6. Matte hade jätteproblem med sin dator hemma igår, så jag har bett henne tassa från mig på jobbet idag. Stackar Viktor, hoppas han blir bra snart. Vi skickar över lite spinnhealing till Viktor och några nosbuffar som tröst till oroliga blogghjälpen. Tänk att du har blivit en kändis! *kurr* Hoppas bara att jättemånga tvåbeningar läser artikeln. Vi skickar lite kurrterapi till Frasses matte också så att hon kryar på sig!
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
  7. Vad du är klok som börjar på låg höjd med nybörjarna, själva gör vi yoga här hemma.

    Vad kul att du kom med i tidningen, hoppas nu att riktigt många läser och tar till sig!

    Stackars Viktor, hoppas att han kurrar på sig fort!

    Jam från
    Linnsen o Frank

    SvaraRadera
  8. Sippo, jag tänker fortsätta med tasshävningar för när jag får ett eget hem vill jag bli förste säkerhetskatt i det hemmet, precis som du är i ditt hem.

    SvaraRadera
  9. Dui och Deco, det är jätteviktigt att hålla sig i form. Ni tränar ju också har jag sett, fast utomhus.

    SvaraRadera
  10. Maurice och Kajsa, blogghjälpen Viktor är hemma, han fick följa med hem redan igår. Idag mår han mcyket bättre, fast det tar så klart lite tid innan tassen har läkt.

    SvaraRadera
  11. Sambo och Roxy, det var jättekul att se mig i tidningen. Fast jag gjorde inga tasshävningar då.

    SvaraRadera
  12. Gustav, nä jag visade inte i tidningen att jag var klätterdrottning. Lite måste man ju spara till de som kommer till katthemmet också. Viktor har hittills sluppit tratt. Vi hoppas det går bra ändå.

    SvaraRadera
  13. Tack snälla Alice för scanningen. Jag tror att anledningen till dina datorproblem var att dokumenten var så tunga. Din mailbox blev nog rätt ansträngd. Viktor och blogghjälpen tackar för stöden. Det har redan hjälpt. Han är pigg idag, även om tassen fortfarande är öm.

    SvaraRadera
  14. Linnsen och Frank, man kan inte köra för hårt med nybörjare. Yoga har jag aldrig provat. Tror att jag kanske är lite för aktiv för det.

    SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag har jag tänkt på alla katter som drabbas av krig. Det är så klart hemskt för alla mänskor ock...