onsdag 24 augusti 2011

Katten Madeleine på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Madeleine på Södertälje Katthem.
 
Idag var jag tvungen att ta ledigt en timme för att träna lite. Det är extra viktigt att man tar tass om sig själv när man har mycket att göra säger blogghjälpen. Hon är rädd om mig och vill inte att jag ska slita ut mig.

För de som inte hängt med från början ska jag bara berätta vad som håller på att hända: kommunen har sagt att de vill satsa på ungdomar istället för på katthemmet, så de kommer dra in vårt bidrag från årsskiftet. Detta trots att vi tar hand om både ungdomar som sommarjobbar och PRAO:ar och människor med funktionshinder och människor som behöver arbetsträna bland annat.

Sen har fastighetsägaren sagt att vi inte får bo kvar i våra lokaler när kontraktet går ut i början på 2014. Det kan tyckas långt dit, men vi måste ju veta vad som gäller, för om vi inte får några nya lokaler måste vi införa omedelbart och totalt intagsstopp. Redan nu har vi egentligen intagsstopp för även om vi får nya lokaler så är det inte bara att flytta katter hur som helst. Detta gäller särkilt om vi ska flytta de lokaler vi nu sitter i. De måste ju vara tomma när de ska rivas, flyttas och installeras igen. Sen är det ju heller inte bra att ha ett katthem på en byggarbetsplats med rädda katter. Det kommer bullra och låta och många av mina kompisar är jätterädda för oljud.

Det positiva är att fastighetsägaren jobbar på att hjälpa oss, men jag kan ju inte koppla av förrän allt är klart. Då ska jag göra en jätterusning på burdörren! (Om jag är kvar här då, alltså).

En annan positiv sak är ju att det redan finns över 100 medlemmar på Facebokksidan Rädda Södertälje Katthem! Tänk vad många som bryr sig om oss!

20 kommentarer:

  1. Klart att vi bryr oss!
    Undrar lite också, på hur många bloggar din banner finns på. Jättemånga tror vi!
    Vi håller tassarna jättehårt att allt löser sig!

    =^.^=

    Nosbuffar

    SvaraRadera
  2. Klart vi bryr oss, tänk om kommunen kunde förstå hur bra det är att satsa på både katter och ungdomar. Bra att du vilar lite också.Nosbuff

    SvaraRadera
  3. Visst är det bra att kommunen satsar på ungdomar. Fast det var ju lite bakvänt tänkt, att man inte samtidigt ska kunna satsa på katthemmet. Nåjam, att få kommunen att inse det tokiga är inte alltid det lättaste. Kanske går det inte ens? Men att lokalfrågan löser sig, det är superviktigt! Kurr och burr.

    SvaraRadera
  4. Jag hoppas att skriverierna i tidningarna kommer få positiva reaktioner. Trots allt finns det många som tycker om och bryr sig om katter. Man kan undra hur de resonerat om det att ni tar emot både ungdomar och andra som får jobba där? Och är detta beslut att inte stödja katthemmet ekonomiskt slutgiltigt fattat och utan möjlighet att överklaga? Har alla varit överens om saken blir det förstås svårt.
    Jag tycker i alla fall att ditt burklättrande är helt underbart!

    SvaraRadera
  5. Helkorkad kommun jamar jag bara. *fnyser föraktfullt* Med tanke på det jobb ni gör så borde ni få mer stöd, inte mindre.
    Hoppas det snart dyker upp en lösning, så vi får se dig göra en jätterusning på burdörren.

    SvaraRadera
  6. Hejsan på Er alla !

    Tyvärr har jag ingen möjlighet att hjälpa till. har själv bekymmer med hur jag ska lösa Mamma och tre ungar som jag matat sedan slutet av Juni.
    Barnen och deras Pappor ska jag försöka anlita att bygga en kattkoja där de kan söka skydd till vintern. Någon Polis kom inte och räddade dom.Nu är de ju stora.
    Mig accepterar de på avstånd, men försöka ta i dom ohnej.Men jag har vant dem vid plädbitar. Det gillar dom att sitta och putsa sig rena efter maten på.
    Hoppas att det ordnar sig med nya lokaler, jag satte ut det på fejjan.
    Inte kan väl Telgebostader ställa en massa katter på bar backe.Aldrig i livet.
    Den här sommaren föddes det säkert 1000 kullar utomhus.bara här i Södertäljetrakten.
    Håller tummen.

    SvaraRadera
  7. Hej Madeleine!

    Det finns ljuspunkter iallafall! :)
    Vi är massor som har gått med i Facebookgruppen nu!

    Ser fram emot att få se din burklättring på fler bilder, du är jätteduktig!

    Karin m Linnsen o Frank

    SvaraRadera
  8. Oj vad ni har jobbat hårt! Du får se till att få lite vila också och även säga det till blogghjälpen. Vi vill inte att ni springer in i nån vägg som tvåbeningar gör ibland. Igår läste vi artikeln om katthemmet i Södertälje Posten. Jamarbra att det skrivs om er! När skulle ni vara med på Kringelfestivalen? Jag tänkte skicka dit matte.
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
  9. Bra att du tar tass om dig, annars slutar det kanske med att du tassar in i väggen, och det det vore en olycka inte bara för dig utan även för katthemmet.
    Det är ju flera problem att ta tass i, pengar är ett, lokalfrågan en annan. Och de hänger dessutom ihop med varandra så hela situationen är väldigt kattplicerad.
    Men det är många som vill hjälpa och med förenade krafter ska det säkert bli bra till slut.
    Vi har också läst artikeln, så bra att budskapet sprids.
    Vilken stämningsfull burklättrarbild!
    Kramar och tassklappar

    SvaraRadera
  10. Låter väl iofs bra med att kommunen vill satsa på ungdomar , men inte till priset av att ta bort bidraget till er på katthemmet :(

    SvaraRadera
  11. Hjulia Huller om Buller. Tänk att det finns så många snälla katter och tvåbeningar där ute!

    SvaraRadera
  12. Dui och Deco, vi har försökt säga till kommunen att vi hjälper både katter och tvåbeningar, men de lyssnar inte på oss i det fallet.

    SvaraRadera
  13. Findus, Isak och Rasmus, vi tycker också att lokalfrågan är viktigast i nuläget. Vi jobbar hårt för att lösa den.

    SvaraRadera
  14. Gustav, vi hoppas också att skriverierna gör att vi får hjälp. Vi behöver mycket sånt nu.

    SvaraRadera
  15. Vitsippan, har för mig att du erbjudits hjälp från Akutgruppen. Stämmer inte det?

    SvaraRadera
  16. Sippo, vi tycker också vi skulle få mer stöd. Och det är så att det behövs många, många fler katthem i Sverige. Inte färre.

    SvaraRadera
  17. Karin m Linnsen o Frank, ska be blogghjälpen ta fler bilder när jag hopar på burdörren snart.

    SvaraRadera
  18. Alice, har aldrig förstått vad tvåbeningar ska rusa in i väggar för. Visst är det bra att tidningarna skriver om oss? Vi ska vara på Kringelfestivalen på lördag. Tror blogghjälpen kommer vara där vid 11-tiden och några timmar framåt.

    SvaraRadera
  19. Gunilla och Frasse, vi håller tassarna för att allt ska lösa sig, men det är lpngt kvar till vi kan andas ut och jag kan göra min vinnarburklättring.

    SvaraRadera
  20. Kjelle Bus - precis. Det ena borde inte förskjuta det andra. Vi hoppas fortfarande att allt ska lösa sig.

    SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag är det inte jag som är på bilden. Min kompis, Liam, flyttade till ett eget hem för några daga...