måndag 22 augusti 2011

Katten Madeleine på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Madeleine på Södertälje Katthem.


Ni kanske undrar vad det är jag ska berätta idag. Det är lite svårt att skriva om det för jag får lite tårar i ögonen när jag ska skriva. Det är så att kommunen har beslutat att det bidrag vi fått till katthemmet ska dras in. Samtidigt har de som äger vår fastighet sagt att kontraktet inte kommer att förlängas när det går ut om knappt tre år.

Blogghjälpen och flera andra har jobbat på att hitta en lösning hela sommaren, men alla vet ju att hela Sverige är stängt på sommaren. Nu verkar det i alla fall som att kommunen och fastighetsägaren ska försöka hjälpas åt att hitta en lösning för oss, men framtiden är ännu osäker. Även om lokalfrågan löser sig måste vi hitta fler finansiärer. Vi tycker förstås att kommunen kunde fortsätta stödja oss eftersom vi hjälper dem på olika sätt.

Bland annat tar vi tass om elever som behöver sommarjobb och PRAO elever. Vi tar tass om tvåbeningar som behöver arbetsträna, såna med särskilda behov och de som har funktionshinder. Dessutom betyder det mycket för många av våra volontärer att träffa oss och tvåbeningarna på katthemmet. För att inte jama om vad det betyder för oss katter! Vart ska vi ta vägen om det inte finns nån som kan och vill ta hand om en enda av oss!

Jag ska i alla fall försöka hjälpa blogghjälpen att hitta en lösning och är det nån av er som läser det här som kan hjälpa oss är vi så klart väldigt tacksamma. Alla bidrag är välkomna, stora som små, praktiska som finansiella. 

Blogghjälpen var här idag och tröstade mig och sa att vi måste hitta en lösning, men jag kan inte blir riktigt glad förrän jag vet att allt har löst sig, både för mig och mina kompisar.

24 kommentarer:

 1. Här får vi också tårar i ögonen när vi läser detta! Vi hoppas verkligen att man kan erbjuda en annan fastighet som passar era behov. Men att kommunen drar in bidraget, det tyckte vi var snålt. Vi håller tassarna jättehårt för en bra lösning! Kurr och burr.

  SvaraRadera
 2. Näe så arg jag (och husse) blir. Vad är det för struntkommun ni har som bara förstår så där?
  Jag tycker faktiskt att vi ska skicka insändare om det till olika tidningar och andra instanser.
  Varför får ni förresten inte fortsätta hyra lokalerna för? Vem skulle vara bättre granne än ett katthem???

  SvaraRadera
 3. Var inte ledsen, sötnos - vi är många som tänker kämpa för ditt katthem! *knuten tass*

  Tröstbuff från Imma, abbemissa.

  SvaraRadera
 4. Bah... nu blev vi helt stumma igen. :-(
  Jamars tråkiga nyheter.
  Kommer ni få bidrag i tre år till, eller tar de bort det direkt?
  Töstbuffar

  SvaraRadera
 5. MEN vad är det du jamar om, Madeleine, sälja katthemmet, att ni inte får ha det kvar om tre år, det var det värstaste vi hört om på jamars länge :(
  Tass på dig!
  Hoppas det blir ngn lösning på det hela, att ni får ha katthemmet kvar, hållar tassarna hårt. både vi och matte.

  Tasskram i massor

  SvaraRadera
 6. oooops! det kom med en siffra där, som INTE ska vara med
  ber jamars om ursäkt, mjau

  Tass igen

  SvaraRadera
 7. Nej, vilka tråkiga nyheter, vi får fundilera lite och se om vi kan komma på något bra. Dåligt av kommunen att inte fortsätta med bidraget.Nosbuff

  SvaraRadera
 8. Men vad är det du jamar? Vi är helt bestörta och fick alldeles ont i magen. Vem skall då ta hand om våra kompisar? *gråter*
  Hoppas det går att få till nån lösning, det måste finnas något sätt!
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 9. Jag har svårt att tro att ni ska lämnas i sticket så där...visserligen är det krassa tider, men ni hjälper ju kommunen också. Så de kan inte bara se er som en utgift i budgeten. Har det skrivits om det indragna bidraget i lokaltidningen? Det måste gå att skapa en opinion mot det beslutet, det finns ändå många djurvänner och tänkande människor. Klart att Södertälje katthem ska finnas kvar!!!

  SvaraRadera
 10. Fy så trist att läsa att kommunen drar in sitt bidrag till er :(
  Kommunen vi bor i (Halmstad) har gjort det samma här för ett par år sedan. Här har dom haft "tur" på katthemmet , för att det är ett par krögare som gått ihop och betalat hyran två år i rad. Kanske kan vara ett tips till er också ??
  Hoppas verkligen ni hittar nya lokaler , för vad ska ni alla ta vägen annars ??
  Dåligt av kommunen att dra in bidraget med tanke på att ni ställt upp och haft både prao-elever , sommarjobbare och folk som arbetstränat :(

  SvaraRadera
 11. Nejmen, det här får inte vara sant! Vi blir alldeles ifrån oss, dessa planer måste omintetgöras! Hur kan man tänka så kortsiktigt? Så många timmars ideellt arbete som ni bjuder på, så mycket hjälp och engagemang de får till en förhållandevis liten kostnad.
  Vi får lägga pannorna i djupa veck och försöka hitta lösningar, för ni måste ju vara kvar, alternativet vill vi inte ens tänka på!
  Många kramar och tassklappar

  SvaraRadera
 12. Näee, sådär kan de bara inte göra! Vad ledsen man blir när man får läsa detta. Hoppas så otroligt mycket att allt detta ordnar upp sig, vi här håller tummar och tassar benhårt för detta!
  Massor med stärkande kramar från Beata, Doris, Sunny och matte

  SvaraRadera
 13. Findus, Isak och Rasmus, vi hoppas också på en bra lösning. Vi hoppas ni fortsätter stödja oss.

  SvaraRadera
 14. Sippo, vi är jätteglada för ditt engagemang. Vilken handlingskraft! Bara några minuter efter jag lagt in bloggen igår hade du agerat! Stort tack. Saken är den att skolan som har lokaler intill os ska bygga ut och våra lokaler måste rivas.

  SvaraRadera
 15. Imma, det känns jätteskönt att ha ett gäng klosterkatter och deras mattar som stöd i ett sånt här läge. Vi ska fortsätta kämpa!

  SvaraRadera
 16. Max och Måns, vi får bidrag detta år ut, men sen är det slut.

  SvaraRadera
 17. M, C, T, S vi hoppas både ni och matte fortsätter hålla tassar och tummar hårt för oss.

  SvaraRadera
 18. Dui och Deco, om ni kommer på nåt bra så jama till mig.

  SvaraRadera
 19. Alice, vi har i´nte gett upp. Vi kommer fortsätta kämpa för hemlösa katter!

  SvaraRadera
 20. Gustav, vi tycker också att Södertälje Katthem ska finnas kvar. Blogghjälpen har blivit intervjuad av Södertäljeposten idag och på torsdag ska hon intervjuas av Länstidningen. Vi kommer nog kontakta fler media snart. Bara vi hinner.

  SvaraRadera
 21. Kjelle Bus, vi tycker utvecklingen går åt fel håll om man drar in bidrag till katthem som gör allt de kan för att hjälpe hemlösa katter. Vi hoppas det löser sig på nät sätt.

  SvaraRadera
 22. Gunilla och Frasse, vi vill inte heller tänka på alternativet. Vi kommer att kämpa som bara den för att vi ska kunna var akvar.

  SvaraRadera
 23. Victoria, vi hoppas sp kalrt också att vi ska kunna lösa allt det här. Vi jobbar jättehårt för det.

  SvaraRadera
 24. Usch, jag blir så ledsen! :( Jag förstår inte alls hur kommunen tänker när de drar in ert bidrag. Uppenbarligen gör ni ju en stor nytta för samhället, både vad gäller katter och människor! Jag hoppas att alla problem löser sig till det bästa för katthemmet. Det finns inte att ni ska behöva stänga ner!

  SvaraRadera

Blogghjälpen har ordet

Så sitter man här igen med känslor som sticker iväg åt alla möjliga håll.  Varken Stina eller Mario har haft ett riktigt hem nån gång. Det m...