lördag 13 augusti 2011

Katten Madeleine på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Madeleine på Södertälje Katthem.

En del dagar känns det inget roligt att blogga. Idag är det en sån dag. Anledningen är att en av våra kompisar har det väldigt svårt. Det är Conny, en av Klosterkatterna. För nån dag sedan blev Conny biten av en dum huggorm. Han fick åka till veterinären och där tog man hand om honom så att han klarade ormbettet.

 Men till saken hör att Conny har ett hjärtfel sedan länge. Han och hans mattar har kämpat med hans hjärta och han får medicin varje dag som han tagit så duktigt fast han inte tycker det smakar gott alls. Trots sin hjärtsjukdom har han tagit på sig ansvaret som säkerhetskatt i klostret också.

Men efter ormbettet och resan till veterinären och den stressande upplevelsen fick Conny en propp som satte sig så illa att han blev förlamad i stora delar av kroppen. Nu kan jag inte tänka på nåt annat än Conny och hoppas den där dumma proppen löser upp sig snart och att han blir bra igen så han får åka hem till alla sina kära kompisar i klostret. De är så klart också både oroliga och ledsna.

Om nån kan undvara en slant till Connys vård kan man sätta in pengar på Snuffefondens konto i Swedbank: 8270-14661 9235. Connys människor har det svårt inte bara känslomässigt nu, utan även ekonomiskt och alla vet att det kostar väldigt mycket att låta en katt ligga på djursjukhus, som Conny nu gör.

8 kommentarer:

  1. Jag och matte hoppas oxå att den däringa proppen löser upp sig så Conny blir bra igen !
    Dumma Dumma huggmasken som bet stackars Conny :(

    SvaraRadera
  2. Ja här har det inte blivit mycket gjort idag, vi har mest legat och hållt tassarna för Conny. Dumma huggormar skall man passa sig för har vi förstått, tur att de inte kommer inomhus.
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
  3. Det är likadant här, vi tänker på Conny hela tiden. Måtte den där dumma proppen försvinna så han blir bra igen.

    SvaraRadera
  4. Ja, vi är så oroliga för conny! Stackars lillkisse!
    tröstegos
    Maurice & Kajsa

    SvaraRadera
  5. Jag igen :)
    Jag åh matte upptäckte nu när vi skulle tassa över en liten slant att man måste visst skriva 82701 som clearingnummer och 4661923-5 som kontonummer för att överföringen skulle gå igenom.
    Matte har visst Swedbank precis som Snuffe fonden.
    Hoppas nu bara att pengarna hamnar på rätt ställe ??!!

    SvaraRadera
  6. Lika glada som vi är för att Gullan nu börjar bli bättre, lika ledsna blev vi för nyheterna om att Conny hade fått komplikationer av ormbettet. Vi har också satt in en slant på Snuffefondkontot. Hoppas, hoppas att Conny kryar på sig. Kurr och burr.

    SvaraRadera
  7. Stackars liten! *Snyfft*

    Hoppas att det löser dig snart, och att han mår bättre!!

    *Nosbuffar*

    SvaraRadera
  8. Allihop: vi känner och tänker nog samma sak idag. Nämligen att Conny borde varit med oss länge, länge än. Men ibland tar livet oväntade och oönskade vägar utan att vi kan göra något åt det. Vi kan i alla fall glädjas åt att Conny hade det bästa kattliv en katt kan ha medan han fanns bland oss. Det är en stor tröst för oss alla.

    SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag har jag tänkt på alla katter som drabbas av krig. Det är så klart hemskt för alla mänskor ock...