tisdag 11 september 2018

Blogghjälpen har ordet

Så var det dags igen. Ännu en bloggkatt har lämnat mig och katthemmet för att påbörja sitt liv i ett alldeles eget hem. Idag, den 11 september, är det precis ett år sedan på dagen Tessie började blogga.

Hon var väldigt rädd i början. Det började nog inte lossna förrän hon fick träffa Smulan. Deras vänskap var alldeles otrolig att få ta del av. De som säger att katter inte har känslor vet absolut inte vad de talar om.

Jag tror att de kommer få ett kanonliv i sitt nya hem, men det är så klart en stor omställning. Får de bara T, T och K, Tid, Tålamod och Kärlek kommer det gå jättebra.

Visst känns det tomt - nästan som att mista en av sina egna katter, men vi har ju hela tiden jobbat för att det skulle bli så här - att Tessie och Smulan skulle hitta ett gemensamt hem. Men jag vet att nästa gång jag kommer till katthemmet kommer jag gå fram till deras bur av gammal vana. Sen kommer jag tänka: javisst ja, de har ju flyttat!

Jag har naturligtvis många gånger funderat på om bloggen fortfarande har nåt intresse. Ska jag fortsätta presentera en ny katt? Det tar ju liksom aldrig slut med katter som väntar på sitt för-alltid-hem. Visserligen har varje katt sin personlighet, men det varieras ju inte i oändlighet och nån gång måste ni som följer bloggen tröttna på att läsa om stackars katter som väntar på ett hem. Så går mina tankar.

Tomhet och glädje, vilken märklig kombination, men det är just så det känns just nu. När jag fick mail från försäkringsagenten idag att Tessie och Smulan blivit försäkrade på sin nya familj, då tänkte jag ÄNTLIGEN! Det är allvar nu. De har flyttat.

29 kommentarer:

 1. Klart bloggen måste fortsätta, varje blogkatt är ju en ny individ, med nya hyss och vad ska vi annars läsa om?
  /Cirkus Boman genom servicepersonalen

  SvaraRadera
 2. Klart att bloggen måste fortsätta. Även om jag är dålig på att kommentera, så läser jag ALLA inlägg!
  Ser verkligen fram emot nästa bloggare 😻

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hjulia Huller om Buller, OK, då kör vi.

   Radera
 3. Vi vill ABSOLUT att bloggen skall fortsätta! Det är en del av dagen att gå in här och läsa vad som hänt på katthemmet. Det är ju inte nödvändigt att skriva inlägg alla dagar om tiden inte riktigt finns till det men vi är tacksamma för de uppdateringar vi får.
  Vi gläds även så oerhört när vi läser om att Tessan och Smulan har fått ett seriöst och kärleksfullt hem efter en tids längtan efter det. Vi har ju vetat att det skulle komma en dag men vi har också vetat att de haft det bra på katthemmet (eftersom de hade turen att hamna på ett seriöst katthem) under väntetiden.
  Hurra för Södertälje Katthem!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Björnnä vi kanske inte bloggar varje dag. Visst är det kule för Tessie och Smulan!

   Radera
 4. Kul att läsa och så kul följa varje katt som bloggar önskar absolut bloggen fortsätter

  SvaraRadera
 5. Skulle vara så TOMT utan bloggkatt!!! Men jag vet att det är en hel del jobb också, och ibland händer inte så mycket, så varje dag är inte nödvändigt. Hoppas i alla fall få möta en ny bloggkatt snart, och få läsa om problem med godistilldelning mm!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gustavs matte, ja den problematiken går ju i arv hos bloggkatterna...

   Radera
 6. Tänk att få börja och sluta som bloggkatt på årsdagen! Vi ser gärna att bloggen fortsätter. Varje katt har sin historia, sin personlighet och sätter sin egen prägel på bloggen. Att få följa med på resan skyggis till tryggis är så härligt. Vi är så glada att Tessie och Smulan har fått sitt egna hem. Vi ser fram emot att få följa nästa bloggkatt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Micke, Molle och Mary, själva idén med bloggen är ju att bloggkatten ska få ett eget för-alltid-hem.

   Radera
 7. Så himla kul att läsa att dom fått en ny start på sina liv. Om den ska fortsätta kan bara du svara på. Det är ju du som lägger ner tiden och tankarna. Vi här ute läser nog om den finns.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Johan, OK, verkar som om fler är intresserade av att följa bloggen i alla fall.

   Radera
 8. Att läsa bloggen är ett av glädjeämnena under dagen. Att följa katterna på Katthemmet genom en bloggkatt ger faktiskt tillvaron mening.
  Alla katter är värda ett kärleksfullt hem och ett fint kattliv. När nu det var Tessie och Smulans tur att flytta, får vi önska både dem och deras nya familj lycka till.
  Vi ser fram emot att välkomna nästa bloggkatt och ta del av vad som händer på katthemmet. Naturligtvis hoppas vi på att Godissituationen blir bättre med ny bloggkatt, men det får vi väl se hur det blir med det.
  Tack för det ni gör! Tack för bloggen!
  Ser fram emot att läsa om hur det går för Smulan och Tessie. Tack för uppdateringen.

  Vi är säkert många som läser och följer bloggen, även om vi inte alla gånger kommenterar. Men ni ska vet att den läses och uppskattas! Så vi ser med tacksamhet emot nästa och nästa och nästa och ....... inlägg.

  Nospuss till er alla

  Fd hemlös genom matte

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anonym, det var roligt att läsa. Vi jobbar på.

   Radera
 9. Tycker att det vore väldigt tråkigt om bloggen upphörde. Det är intressant att följa en bloggkatts resa hela vägen. Sedan när kisse får ett eget hem känns det så tillfredsställande. Genom en blogg kommer katterna lite närmare och det blir mer personligt. Jag tycker mycket om att läsa bloggen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Marie, idén är ju att få följa en katt som kämpar för ett eget hem. Det tar lite tid ibland - men vad gör det?

   Radera
 10. Vi vill också att bloggen fortsätter. Den är viktig tycker vi. Den visar att det finns Hem för alla även om man kan få vänta länge och att det är viktigt att inte ge upp. Så spännande att följa stegen på vägen.
  Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dui och Deco, vi tycker ju att ALLA katter är värda ett för-alltid-hem. Så nu fortsätter vi.

   Radera
 11. Här jamar vi instämmande att vi vill fortsätta läsa bloggen och att den är viktig! Det är viktigt att kunskapen sprids om att även skyggisar kan bli tryggisar även om det tar lång tid för en del katter att få ett hem. Så vi hoppas på att få följa många fler bloggkatter här i deras väg till ett eget hemma!
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice, du är ju själv ett bevis på att en skyggis kan bli en tryggis! Bloggen är för dig och dina kompisar.

   Radera
 12. Det vore tråkig om bloggen upphör. Matte läser alltid bloggen även om hon är dålig på att kommentera. Väntar med spänning på vilken som blir nästa bloggkatt.
  Jackis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jackis, snart får du veta vem nästa bloggkatt är.

   Radera
 13. Om du orkar fortsätta, så vill vi givetvis att bloggen fortsätter! Vi är redo att följa en ny bloggkatt hela vägen mot sitt för-alltid-hem. Stor tröstkram, förstår att det tär på hjärtat med alla avsked...!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klosterkatterna, men samtidigt är det belöningen för vårt arbete - när en av våra katter får ett tryggt för-alltid-hem.

   Radera
 14. Som någon skrev ovan, det är ju bara Du som kan bestämma om det ska fortsätta, för det är ju du som gör ALLT jobb.
  Jag bara läser och ger kommentarer så ofta jag kan.
  Men jag tycker det är intressant att läsa bloggen och glädjen när kissekatten får ett eget hem är verkligen stor.

  Ozzys matte

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ozzy, det är alltid roligt att dela glädjen med andra. Och Tessie hävdar att det är BLOGGKATTEN som gör allt jobb!

   Radera
 15. Fortsätt! Om du tycker det är kul och har tid, berätta gärna mer om dom andra katterna också. Att ha en katt i fokus, som Tessie, men också berätta om andra katter och deras livsöden. Som t e x att skriva lite om Tessies kompis, och varför hon kom till katthemmet. Förslag bara, jag skulle gillat att läsa det. Eller om Bobby, som kommer från Tveta-tippen antar jag? Får han en nära kompis, skriv gärna om den. Kan vara kul/intressant att lära sig att ta hand om en skyggis med hjälp av en tryggis. Att vi bloggläsare får ta del av din kunskap om katter, som jag antar är lång och gedigen. Om du har tid och lust alltså?

  SvaraRadera

Katten Rafael på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Rafael på Södertälje Katthem. Som jag började berätta i förra inlägget så är jag och Fenja tillbaka på katthemmet. Jag är rädd o...