lördag 22 september 2018

Katten Bobby på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Bobby på Södertälje Katthem.

Som ni kanske minns kom vettisen och skulle undersöka mig. Det tyckte jag inte om. Först fick jag ett stick i nacken. Sen minns jag inget mer förrän jag vaknade och kände mig lite groggy. Jag kunde inte gå stadigt på benen och hade lite ont i baken och i munnen också. På katthemmet sa de att jag blivit kastrerad och att man hade gjort i ordning min mun. Det visade sig att jag hade en långt gången tandsjukdom som hette FORL och en kraftig infektion och inflammation i munnen. Man hade dragit ut alla tänder utom tre.

Det var en svårare tandoperation än det brukar vara, för jag hade en fraktur på underkäken så vänster och höger sida satt inte ihop som det skulle med benförbindelse. Den skadan hade jag fått tidigare av en elak typ, men jag är inte besvärad av det nu.

Nu kanske ni förstår att jag hade svårt att äta och att jag hade ont och var rädd?


8 kommentarer:

 1. Så hemskt du har haft det, lilla stackare. Det måste ha gjort förfärligt ont med så många skador på tänder och käke! Du kan väl knappt ha klarat av att äta!

  Vilken jättetur att du kom till Södertälje Katthem där du fick all hjälp du behövde. Nu behöver du inte råka ut för några fler ondskefulla människor. Men det kommer säkert att ta tid för dig att våga lita på människor efter allt hemskt du gått igenom.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Marie, nä, jag hade jättesvårt att äta.

   Radera
 2. Jamar som Marie, stackars lilla du vad du gått igenom mycket.
  Förstår att du måste ha haft fruktansvärt ont i både mun o i din själ.
  Jag hoppas innerligt att du kommer att kunna komma till ro och få tillit till tvåbeningarna.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ozzy, det stämmer, jag hade ont på alla sätt som det går att ha ont på.

   Radera
 3. Men lilla fina Bobby - så fasansfullt ont du måste ha haft! Men nu har resan börjat mot ditt nya braiga liv och tänk att du också har blivit bloggkatt. Tessie insåg nog att du hade bra potential för den uppgiften?!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sven, kanske såg Tessie att jag skulle klara av att vara bloggkatt fast jag själv var tveksam?

   Radera
 4. Hej Bobby! Stackars stackars dig så ont du måste ha haft i din lilla mun! Vet ju hur ont människor säger att det gör när de har tandvärk. Det du hade måste ha varit mycket mycket värre. Vi jamar som Marie d.v.s. vilken tur att du kom till Södertälje katthem. Där kommer du att få vara kvar så länge det behövs. Det känns så jamarskönt att veta.
  Husse ska åka till Norge nu så och vi får inte använda datorn själva så vi får läsa ifatt på bloggen när han kommit hem igen om en vecka.
  Nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Björn, jam, det var ju inte bara vanlig tandvärk i mitt fall. Men jag hoppas snart må alldeles bra. Jama till husse att han får ha det så trevligt i Norge!

   Radera

Katten Rafael på SÖdertälje Katthem berättar

Hej, det är Rafael på Södertälje Katthem. Som ni vet har vi haft och har mycket att göra här på katthemmet. Att vara bloggkatt är minsann in...