torsdag 5 mars 2015

Katten Rubina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Rubina på Södertälje Katthem.

Idag har vi fortsatt att jobba med lilla R. Vi har konsulterat flera vettisar, ring Viltjouren och andra som har vana vid att ta hand om djur som skadats av olja och bensin.

På ett sätt är det bra att vi inte fått så många tips, eftersom det tyder på att det är ovanligt att katter råkar lika illa ut som lilla R, men det hade varit bra om nån haft ett supertips på hur man ska göra för att göra rent pälsen på ett skonsamt och snabbt sätt.

Tyvärr säger alla att vi måste bada, bada, bada henne i diskmedlet Yes (nä, vi får inga pengar från dom för reklamen) och skölja jättenoga. Idag har hon fått bada för fjärde gången. Hon blir förtvivlad varje gång, och vi förstår henne, men bensinen måste bara bort.

Efteråt får hon extra god mat och laktosfri grädde, för hon måste äta så hon går upp i vikt. Sen läger vi tillbaka hanne i buren där vi bäddat med värmekuddar under filtarna, så hon ska bli varm snabbt.

Vi hoppas att hon inte behöver bada mer, men risken finns tyvärr.

 Skicka många uppmuntrande tankar till henne. Hon måste få känna att hon har stöd av så många som möjligt så hon klarar det här.

14 kommentarer:

  1. Oj, oj, oj, stackars R, som inte förstår varför hon måste stoppas i vatten och diskmedel hela tiden!? Hoppas verkligen att all bensin är borta nu, och att blir fullt återställd och en glad katt så småningom. Håller tassarna, hårt, för R!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gustav, blogghjälpen och hälsoansvariga känner sig som bovar när de badar henne, men bensinen måste ju bort.

      Radera
  2. Hoppas hoppas att ni får bort allt i hennes päls så att hon kan återgå till att själv slicka o putsa sig fin.
    Jag håller alla fyra tassarna hårt för henne.

    Ozzy

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ozzy, vi är många som hoppas att hon slipper fler bad, men vi vet inte ännu.

      Radera
  3. Det är väl klart att det är jättejobbigt att bli badad i diskmedel hela tiden. Men det kommer ju att ordna sig å då glömmer man allt jobbigt!!
    åsa

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åsa, vi ser fram mot den dan då R har glömt hela historien med bensinen.

      Radera
  4. Vi hoppas verkligen att allt är borta nu. Stackars lilla R vi skickar massor med tröstande spinnhealing och håller tassarna att det blir bättre nu. Vi vet ju att hon är i de absolut bästa händerna nu.Nosbuffar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Dui och Deco, vi hoppas lilla R förstår att vi vill henne väl, men det är nog inte så lätt.

      Radera
  5. Käraste lilla R!
    Vi tänker på dig och vad du går igenom, men tyvärr så är bad det enda som hjälper.
    Upp med nosen, du hade liiite tur trost allt, tur med att du har hamnat hos snällisar som ger dig den chans som du behöver till att få ett nytt hem! Nya människor som älskar just dig :)

    Nosgos å Tröstebuffar men massor av Kurrterapi
    /Amanda å matte

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hjuia Huller om Buller, jam, utan den här chansen hade det nog inte gått så bra för mig. Hoppas det gör det nu.

      Radera
  6. Lilla R, vi tänker såååå på dig, snart är det värsta över! Ät nu duktigt och slicka i dig massor av grädde å gör som Rubina säger hon är klok! Buffisar Sven å company

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sven, jam, grädden är inga problem, det är det där eviga badandet som är problemet.

      Radera
  7. Vi skickar miljoner uppmuntrande jam och tankar till stackars R <3 Men kanske det fortsätter lukta bensin även om själva bensinen är borta? Bara en tanke, att även om det är jättetrist att lukta bensin så kanske det inte är så farligt, och då behöver kanske R inte bada fler gånger. Som sagt, bara en tanke...
    Styrkekramar och tröstande tassklappar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gunilla, Simba och Tasse. Bara vi visste att bensinen är borta från pälsen så får hon gärna lukta, men risken är ju att det sitter kvar i pälsen och att hon slickar i sig det. Det är farligt.

      Radera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Nu har jag klarat av årsmötet. Det vara mycket jobb med det, men nu vet jag ju hur man gör. Bloggh...