onsdag 4 mars 2015

Katten Rubina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Rubina på Södertälje Katthem.

Ibland kanske ni som följer min blogg tror att det inte händer nåt särskilt på katthemmet bara för att jag inte jamar om nåt särskilt. Men nästan varje dag händer det saker. En del är roliga, som när en kompis får ett bra hem till exempel. Men det händer också tråkiga saker.

Som igår till exempel. Då kom en kompis in till oss. Hon var väldigt mager och vi märkte att hon var alldeles blöt, men det var inte så konstigt för det regnade ute. Hon var väldigt tillgiven. När vi tittade närmare på henne så vi att hon inte vara blöt av regnet. Vi kände på lukten att hon var blöt - av bensin.

Ni ska veta att bensin inte bara är väldigt brandfarligt - det fräter på huden också. Vi fick åka in akut med henne till djursjukhuset både igår och idag. Vi har badat henne flera gånger. Det tycker hon inte om för det gör antagligen ännu ondare  på frätskadorna, men vi måste för att få bort all bensin.

Det finns människor som tycker att vi inte ska lägga pengar på att hjälpa en skadad katt. Men vi är ett No-kill-katthem och så länge det finns snälla människor som hjälper oss med pengar och gåvor tänker vi fortsätta att hjälpa de som behöver, även om det kostar mycket att besöka ett djursjukhus akut..

Vi tror och hoppas att lilla R kommer klara sig, för hon har god aptit, men det är smärtsamt för henne innan vi har fått bort all bensin och innan frätskadorna har läkt.  Dessutom får hon bara äta lite i taget så inte magen blir chockad av för mycket mat. Sen måste hon ha tratt också så hon inte får i sig mer bensin.

Vi har väldigt svårt att tro att R har fått på sig bensinen "av misstag", samtidigt som vi inte kan förstå hur nån kan utsätta en levande varelse för nåt så fruktansvärt plågsamt som att hälla bensin på henne.

16 kommentarer:

  1. Lilla gulle R, vilken tur att hon nu hamnat hos er. Det finns inga ord för hur utstuderat grymma människor kan vara om det nu är så att någon HÄLLT BENSIN PÅ EN FÖRSVARSLÖS LITEN KISSE, då är man så empatiskt skadad!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sven, jam, om det är så illa så undrar man hur det står till med mänskligheten.

      Radera
  2. Vi förstår bara inte hur man kan göra så, finns liksom inte jam för det. Hoppas verkligen att det går bra för Lilla R. Vi tycker absolut att man ska hjälpa så långt man kan.Nosbuffar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Dui och Deco, vi gör allt vi kan för lilla R. Det är jamarjobbigt för henne nu.

      Radera
  3. Stackars Lilla R ! Men vilken tur för henne att ni kom till undsättning.
    För varje gång jag läser något sådant här blir jag så förbannad (ursäkta språket) så jag knappt kan få fram ord.
    Vi har i i vår stad och i närheten haft flera fall av fruktansvärd misshandel av katter.
    Dessa personer som gör detta är så skadade i hjärnan att man undrar om de kan bli normala igen.

    Ozzys matte

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ozzy, om man njuter eller roas av att skada andra, då är nåt väldigt, väldigt fel,

      Radera
  4. Ibland kan man undra om det finns hopp vår värld, man får läsa så mycket hemskt som människor gör. Men så finns det sånt som ger hopp, så många kämpar också för det goda. Som ni på katthemmet till exempel. Sån tur att ni finns!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gustav, tyvärr är det väl så att det är de dumma man hör mest talas om. De andra glöms ofta bort. Men som tur är finns de.

      Radera
  5. Men fyjam vad hemskt! Tur att lilla R får hjälp av er, vi håller alla tassarna för att hon skall bli bra!
    Människor som gör så borde spärras in för vi tror att har man tappat alla spärrarna och kan hälla bensin på en oskyldig katt så kan den göra vad som helst även mot människor och andra djur.
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alice, vi tror som du. Våld mot djur eskalerar tyvärr ofta.

      Radera
  6. Men lilla R! Hur kan man bara komma på att hälla bensin på en liten försvarslös kisse????så sjukt att det inte finns ord. Förstår att lilla R inte gillar alla bad men R förstår säkert att ni vill väl. Tur att R kom till er och blev ompysslad och älskad!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Micke och Molle, det är tråkigt att vi måste tvångsbada lilla R, men vi har inget val. Hon måste bli av med bensinen.

      Radera
  7. Det stockar sig i halsen när vi läser, och vi undrar som så många gånger förut - hur kan folk göra så? VARFÖR gör de så? Tack för att ni finns och hjälper, vi håller alla tummar och tassar att det går bra för stackars R <3
    Kramar och tassklappar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gunilla, Simba och Tasse, nu vet vi ju inte säkert vad som hänt eftersom vi inte såg de, men vi misstänker starkt att nån gjort henne så här illa med flit.

      Radera
  8. Vilken fasansfull händelse! Det är så hemskt att läsa om människors grymhet mot försvarslösa djur! Stackars lilla kisse. Jag hoppas så att lilla katten klarar sig och får ett bra liv nu när hon hade en sådan tur att hamna hos er.

    SvaraRadera
    Svar
    1. MArie, vi jobbar hårt för att lilla R ska klara sig. Det måste hon!

      Radera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag har jag tänkt på alla katter som drabbas av krig. Det är så klart hemskt för alla mänskor ock...