lördag 24 januari 2015

Katten Pauline på Södertälje Katthem berättar


Hej, det är Pauline på Södertälje Katthem.

Nu ska jag äntligen berätta vad som hänt på sistone.

Blogghjälpen har ju tyckt att det är hög tid att vi får ett eget hem. Flera har varit intresserade av att köpa M, men mig ville de inte ha. Blogghjälpen tyckte det var konstigt och att det inte verkade riktigt rätt när man har sett hur mycket jag tycker om M och hur mycket han betyder för mig.

I höstas kontaktade hon en tjej som tidigare tagit katter från oss, mest för att höra hur hon och de katterna mådde. Det visade sig att hon inte mådde bra alls. Det är alltid tråkigt när nån man gillar inte mår bra.

Tiden gick och för några veckor sedan mailade blogghjälpen igen för att höra hur hon mådde. Då mådde hon bra igen, men berättade samtidigt att en av de äldre katterna fått somna in p g a njurproblem. Hon sa då att det fanns plats för en eller två andra katter i huset.

Då berättade blogghjälpen om oss och undrade om vi kunde vara ett alternativ. Det bestämdes att tjejen, T, skulle komma och besöka oss. Eftersom hon har ett stort stall med hästar att sköta har det tagit lite tid innan hon kunnat komma, men i torsdags kom hon!

Hon kom in i buren och M låg i stolen och gosade med henne. Själv satt jag på golvet. Jag fick godis av henne och jag åt ur handen. Jag var inte så rädd trots att jag inte sett henne förut.

Det bestämdes direkt att vi skulle få flytta hem till T. Där finns flera katter och hundar i huset och i stallet finns både hästar och katter. Vi ska inte bo i stallet utan i huset.

Meningen var att vi skulle få flytta på måndag, eftersom matte skulle ha dressyrkurs i helgen. Ja, det var inte katterna som skulle dresseras, utan hästarna tror jag. Men eftersom M fortfarande hostar dröjer det nog lite till innan vi får flytta. Men det gör inget. Nu är två saker viktiga: först att M blir frisk, sen att vi äntligen fått ett toppenhem! Vi är så glada för det så det går inte att beskriva. Ett bättre hem går inte att få!

I morgon tar jag som vanligt tass om öppet hus och loppis. Det kommer bli Jätteloppis med kaffe + bröd, lotteri, tipspromenad för barnen och om vädret tillåter även grillad korv. En nyhet är att det också kommer bli grillade hamnbörjare! Det har jag bestämt.  Det kommer bli smaskens! Ni kommer väl?

22 kommentarer:

 1. Vi är så glada för er skull! Konstigt att inte se hur mycket ni tycker om varandra du och M. Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dui och Deco, vi tycker också att riktiga djurvänner borde se att vi vill bo ihop.

   Radera
 2. Det låter som om ni har dragit en riktig vinnarlott! Med lite hjälp av bloggis, förstås... *fnissar busigt* Om det sedan tar lite tid innan ni kan flytta gör ju inte så mycket nu när ni har flytten att se fram emot! Vi är jamarglada för er skull, skall ni veta!!!

  Gladbuffar från Majsan, abbemissa.

  PS. Önskar att vi bodde lite närmare, så jag kunde skicka matte och kolla vad en hamnbörjare är... grillad vattenråtta, kanske? DS.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Majsan, vi HAR dragit en vinnarlott! Det vet vi. Hamnbörjare består visserligen till att börja med av rått kött, men inte råttkött!

   Radera
 3. Det var på tiden att någon förstod vilka myskissar ni är. Husse säger att han gärna adopterat er om han hade haft råd. Visst är det dumt att människor som har katt inte får extra pengar till mat?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sippo, håller helt med! Alla som tar väl hand om katter borde få extra pengar till mat - och de som tar hand om skyggisar ska ha ännu mer!

   Radera
 4. Det låter ju som ett riktigt drömhem, mycket spännande och roligt för dig att hålla reda på och VÄLDIGT bra att blogghjälpen inte gav sig när folk ville adoptera M men inte dig, plus för blogghjälpen?hihihihi :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sven, vi var nog överens allihop om att vi skulle få ett gemensamt hem.

   Radera
 5. Det låter verkligen som ett toppenhem!
  Vad spinnande det låter med hamnbörjare, dem kommer säkert göra succe bland besökarna!
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice, det var flera som köpta hamnbörjare. Och det var väldgt snällt av dem som stod ute och grillade att de gjorde det. Det var ju inte varmt precis.

   Radera
 6. Men så purrfekt det låter med ert egna hem. Bara skönt att dela uppgifterna där med flera så kan ní vara lite lediga ihop också. Då hoppas vi att M snart ska sluta hosta. Kanske om han får lite mera Stickis?
  Skickar både matte och husse imorgon, du kan säkert sätta dem i arbete.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Pelle, det var jamarsnällt att du skickade hit både matte och husse. Kan rapportera att båda gjort ett kanonjobb!

   Radera
 7. Åh vad mysigt! Låter som ni kommer till ett jamarbra hem! Vi dansar svansdans i ren glädje för er :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Busan, vi är säkra på att vi kommer få det toppen!

   Radera
 8. Det låter jättebra! Lycka till med flytter näe det blir dags, Sötnosar!

  Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hjulia Huller om Buller, tack! Det ska bli jättespännande.

   Radera
 9. Äntligen!! Tur att blogghjälpen inte gett med sig!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anonym, det var inte bara blogghjälpen som tyckte att vi skulle flytta tillsammans, men hon var en av dem.

   Radera
 10. Åh, äntligen, så underbara nyheter!!! Nu håller vi tummarna för att M blir frisk fortast möjliga, så ni får komma till ert hem!! Jättegrattis <3 Nosgos och kramar från Beata, Doris, Sunny och matte <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Victoria, Beata, Doris och Sunny, tror M snart kommer bli helt frisk. Han vill ju också flytta så snart som möjligt.

   Radera
 11. Vilket bra drag av blogghjälpen att ringa hästtjejen! Det blev jätteutdelning för er katter. Hoppas det går bra med de andra djuren i huset.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Marie, ja, bättre utdelningen kunde det inte bli!

   Radera

Katten Emil på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Emil på Södertälje Katthem. Idag är vi lite ledsna. Jag var hos en  hudspecialist på djursjukhuset för några dagar sedan. Där fi...