fredag 23 januari 2015

Katten Pauline på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Pauline på Södertälje Katthem.

Vilken dag!

Kanske är det flera som undrar vad som hänt. Det är både jättebra och lite tokiga saker måste jag jama.

Som ni förstod av gårdagens korta meddelande har både M och jag fått ett gemensamt toppenhem. Jam ska berätta mer om det i morgon.

Men mitt i allt roligt hände sånt som inte får hända. M började hosta igår. Vi trodde först det var en hårboll, men det gick inte över, så han fick åka till vettisen. Där röntgades han men man hittade inget fel så han fick åka hem igen.

Idag trodde vi allt var bra, men på eftermiddagen började han hosta igen. Då fick blogghjälpen åka med honom till djursjukhuset och det är först nu han kommit tillbaka till mig.

Ni förstår alla hur orolig jag varit. Man har tagit prover på honom och det är inget onormalt. En teori är att han fått i sig en pappersbit av en kattong som stod i buren och att det blivit en retning som lett till en inflammation. Han får nu antiinflammatorisk medicin och smärtlindrande.

Som tur var verkade han jättepigg både hos vettisen och nu när han kommit tillbaka. Han är inte snuvig och verkar inte ha ont nånstans. Vi hoppas det här snabbt går över. Min M får inte vara sjuk!

I morgon ska jag berätta om vårt nya hem som vi ska flytta till i nästa vecka.

16 kommentarer:

 1. Vi håller tassar och tummar att antibiotikatt hjälper M snabbt.
  Vi ser fram emot morgondagens blogg och få höra mer om ert föralltidhem!

  Nosgos

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hjulia Huller om Buller, vi hoppas och tror också det hjälper så M snart blir alldeles frisk igen.

   Radera
 2. Grattis till ert HEMMA! Nu hoppas vi att M kryar på sig fort så ni kommer hem som planerat, vi håller tassar och tummar här hemma. Nosbuffar från oss och kramar från matte

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dui och Deco, nu måste han snart bli alldeles bra!

   Radera
 3. Vi håller med - M får inte vara sjuk! Ni skall må bra och kunna packa era väskor inför flytten till ert för-alltid-hem! Och vi är sååååå jamarnyfikna på ert hem och era människor. Sänder healingspinn till er båda och svansdansar av lycka över att ni snart har era egna människor att träna upp till bästa tänkbara servicepersonal. Glöm inte att se till att de begriper det där med godistilldelning i tillräcklig mängd!

  Tass från klosterkatterna genom Majsan, abbemissa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Majsan, nä, vi har ju mycket att göra nu. Tur att M inte är trött eller ledsen i alla fall.

   Radera
 4. Oj, det var blandat godis, måste jag jama! Håller alla tassarna och svansen med för att det inte M ska vara sjuk! Att han är pigg är ju ett bra tecken i alla fall! Men det jamarbästagodaste godiset är förstås att ni ska få flytta HEM! Äntligen någon/några som förstod vilka toppenkatter de ska få förmånen att bo ihop med. Hoppas nu bara att M fortsätter att må bra, så att allt blir som planerat!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gustav, jag och vår hälsoansvariga sköter om M, så han kommer bli bra snart!

   Radera
 5. Åh, vi är så jamarglada över nyheten om erat eget hemma!
  Vi håller tassarna hårt, hårt för att det inte är något allvarligt med M. Vi tror att lite antibiotikatt OCH extra godisutdelningar gör susen.
  Vad spinnande det skall bli att få höra mer om erat nya hemma!
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice, vi tror i nuläget inte att det är nåt allvarligt med M, men man kan aldrig vara nog försiktig.

   Radera
 6. Spinnande det låter att ni ska få ett egna hem att bo i., för alltid.
  Hoppas att M kryar på sig,

  Tass tass

  SvaraRadera
  Svar
  1. M, T, S, ja, det är nog det mest spännande som hänt i mitt liv.

   Radera
 7. Pauline! Tänk att nu ÄR det er tur att flytta HEM :-). Er människa/människor har ingen aning om vilken vinstlott de fått som valt just er två!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sven, nä, de vet inte ännu hur snälla vi är!

   Radera
 8. Hoppas så att M mår bra i fortsättningen! Det vore hemskt annars. Eftersom veterinären inget hittade och han är pigg, så var det nog bara en kartongbit. Jag blev så glad när jag läste att ni fått ett gemensamt hem. Hoppas ni får det jättebra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Marie, vi tror inte det är nåt farligt, men vi tar inga risker här.

   Radera

Katten Rafael på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Rafael på Södertälje Katthem. Vi börjar vänja oss lite långsamt vid att vara tillbaka på katthemmet. Vi gillar inte att visa oss...