fredag 2 januari 2015

KAtten Pauline på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Pauline på Södertälje Katthem.

Igår skrev jag att vi behöver en ny djurskyddslag. NU!

Om alla kastrerade sina katter (om de inte ska användas i KONTROLLERAD avel), ID-märkte och registrerade dom samt gav dem allt de behövde i form av mat, kärlek och omvårdnad, då skulle det inte bli så många katter. Då skulle man bli rädd om de som fanns.

Kattungar och vúxna katter skulle inte springa omkring ute och bli måltavlor för elaka människor som inte får nåt straff om de behandlar oss illa. Såg man en katt ute som verkade hemlös, skulle man snabbt hitta ägaren för katten skulle vara ID-märkt.

Katter skulle inte avlivas om de inte var så sjuka att de inte gick att bota. Vi katter skulle ha ett VÄRDE. Idag har många katter ett värde för sin ägare, men i myndigheternas ögon är vi fortfarande utan värde. Hos polisen anses vi som "hittegods". Är det värdigt en katt?


10 kommentarer:

 1. Vi har långt till de lagar som vi både vill ha och behöver!

  Nosgos

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hjulia Huller om Buller, jam, vi katter måste nog ta tass om det där själva!

   Radera
 2. Svenskarna slår sig så ofta för bröstet och skryter om hur bra vi är och hur långt fram vi är jämfört med andra länder. Visst kan det stämma inom vissa områden, men när det gäller djurskydd ligger vi långt, långt tillbaka mot många andra länder.
  Jag undrar så vad det är som får lagstiftarna att inte öppna ögon och öron för hur verkligheten ser ut och att lära av de riktiga experterna, dvs alla som jobbar ideellt och vet hur det ser ut. De borde även börja lära sig av hur andra länder gör.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice,det verkar som om vi lever kvar i gamla tider, då vi faktiskt ofta var i framkant. Tror det ligger mycket prestige hos de som ska ta in information och stifta lagar. Då går det inte att be utomstående om hjälp.

   Radera
 3. Blyga å skygga katter är ju lika mycket värda som en blyg människa. Människan får leva men inte katten! Såååååååå sjukt och orättvist! Jag blir så morrARG!!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sven, det är heltokigt. Människor som t o m vill dö får inte det, men katter som vill leva, de dödas.

   Radera
 4. Ja det är långt kvar till katter och andra djurs värde får en högre status! Om människor skaffade djur för att de älskar dem och vill ta hand om dem skulle det betyda mkt. Hemskt att många skaffar djur för att ex barnen vill ha under ett kort tag och sen tappar intresset - då orkar man inte längre och kastar ut katter, kaniner, hamstrar etc i kylan. Fruktansvärt! Hoppas de ändrar lagstiftningen och djurplågeri lagstiftningen snart. Usch nu blev matte så där jamararg igen...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Busan, det är bra att matte blir jamararg på såna här saker. Först då kan det hända nåt.

   Radera
 5. Något som är ännu otäckare än att vi katter ses som hittegods är att hittegods skall enligt lag förvaras hos polisen (eller en plats som polisen betalar för) i trettio dagar - men katter behöver bara förvaras i FEM!!! Det här slåss mattes förening hårt för att ändra på, för de tycker att det minsta man kan begära är att polisen inte bryter mot sina egna lagar bara för att det är dyrare att förvara en katt på t.ex. ett djurhem än att lägga en navkapsel på en hylla hos polisen. Lagar är lagar. Fast det alla slåss allra mest för är förstås en djurskyddslag värd namnet... för det har vi absolut inte idag! *morrar*

  Tass från Majsan, abbemissa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Majsan, det är jättetokigt att vi katter inte respekteras. Våra liv är inget värda i vissas ögon. Vi måste jobba hårt för att ändra på det.

   Radera

Katten Emil på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Emil på Södertälje Katthem. Jag tror ingen kan förstå hur synd det är om mig idag. Det går nog aldrig att förstå.  Först fick ja...