fredag 9 januari 2015

Katten Pauline på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Pauline på Södertälje Katthem.

Det verkar tyvärr ha återgått till snålransonerna med godis igen. Idag fick vi smaka lite moss. En del verkar inte förstå vad moss är. Det står "mousse" på burken men det smakar jamargott och det uttalas moss. Så det så!

Det var nog tur för lilla katten som blogghjälpen såg i julhelgen att den fick komma in på katthemmet. Den visar sig nämligen ha en inflammerad och varig framtass. Därför har hon fått åka till vettisen idag och hon ska få antibiotika och rengöring flera gånger om dan.

Sen har Kloka Wikki skrivit nåt väldigt klokt idag igen. Nämligen att man ALDRIG ska öppna en transportbur om det finns risk att katten rymmer. Det har hänt väldigt tråkiga saker vid såna tillfällen. Man ska också se till att den transportbur man har är ordentligt stängt. När vi katter på katthemmet ska nånstans får vi alltid ett spännband kring buren som en extra säkerhet. Så gör väl ni också?

12 kommentarer:

 1. ja, självklart att mina tjänare säkrar transporten. Låsen går inte att lita på.
  Sån där moss är god! Vi får sånt i skålen ibland också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Pelle, kunde nästan tänka mig att ni också får moss.

   Radera
 2. Det ÄR jätteviktigt med en rymningssäker transport! Vi har också extra rämmar om den de ytterst få ggr det behövs.
  Vi har tur som har en vettis som kommer till oss och att Amanda är en frikus :)

  Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hjulia Huller om Buller, skönt att ha en vettis som kommer hem, fast ibland måste man ju till sjukhuset också...

   Radera
 3. Alltid extra kontroll här också! Så bra att kissen fick komma in! nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dui och Deco, jag, det känns skönt att hon är inne nu,

   Radera
 4. Vi använder karbinhakar för att säkra dragkedjornas "flärpar" när vi använder en väska för transport, andra gånger har vi transportburar med inbyggda stabila låsmekanismer. ALLTID gäller: SÄKERHETSBÄLTE! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tassen. Upp, jättebra. Man kan inte vara nog försiktig när det gäller oss katter.

   Radera
 5. Jag tror inte jag smakat moss nån gång, men den där varianten med två prickar över o:et är jag välbekant med! Dumt att blogghjälpen återfallit till snålhet, men att hon hjälpt den lilla kissen gör att hon ändå går på plus, tycker jag! Transportburar är det värsta jag vet, men det skulle vara ännu värre att komma bort, så det är klart att de måste vara säkra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gustav, jo, hon kanske står på liiiite plus, men jag hoppas hon snart bättrar sig igen.

   Radera
 6. Det värmer i mitt hjärta att höra att den lilla kissen kommit in till er i värmen och får omvårdnad. Jag kommer mer än väl ihåg hur det känns att gå vind för våg i kalla vintern å vara sjuk, så underbart när man blir hittad av en snällis :-)!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sven, många av oss vet hur det är att gå där ute utan nån som ger en mat och värme. Vi är också glada att vi får omvårdnad här.

   Radera

Katten Emil på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Emil på Södertälje Katthem. Idag är vi lite ledsna. Jag var hos en  hudspecialist på djursjukhuset för några dagar sedan. Där fi...