söndag 23 november 2014

Katten Paulline på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Pauline på Södertälje Katthem.

Idag är jag egentligen lite besviken.  Men jag kanske har tänkt fel.

Igår skrev jag ju om att det finns katthem som inte agerar enligt No-killprincipen, utan som dödar katter utan nån anledning.

Jag hade trott att många, många skulle bli väldigt upprörda när de läste att det finns såna katthem. Men det visar sig att det inte alls var så många som reagerade.

Kanske är det för att många är ute och köper julklappar och inte hinner läsa bloggen. I så fall är det OK, men om det beror på att inte så många bryr sig, då blir jag väldigt ledsen.

18 kommentarer:

  1. Det är verkligen så osmakligt att döda en katt med de argument som Huskatten framför, matte har kollat lote mer på deras hemsida idag. Sorg är som matte sa igår inte något sjukt eller trasigt hos människa eller katt, det är brustna hjärtan som läker med kärlek och värme. Matte ryser vid tanken om hon skulle ha avlivat Mazarin 8 år 2004 när hennes bästis Tim 9 år fick gå till skaparkatten pga av svåra lungproblem. Mazarin var inte sjuk en endaste gång förrän hon dog i gulsot 15 år gammal. Livet är heligt och unikt och lilla Mazarin fick ett helt och bra kattliv.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sven, för människor med normala känslor är livet heligt tror jag. Tyvärr är det här inte enda gången de avlivar friska eller t o m låter sjuka katter självdö.

      Radera
  2. Vi får hoppas på att många har en massa extra att göra såhär inför kommande storhelger!

    Nosgos

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hjulia Huller om Buller, jam, så är det kanske.

      Radera
  3. eller så var det som för oss, matte skrev två gånger men det fastnade inte

    SvaraRadera
    Svar
    1. Pelle, så konstigt! Men nu fastnade det.

      Radera
  4. Känns mycket märkligt att låta kompisen somna in bara för att den andre är sjuk. Men oavsett om.man tar hand om djur oavsett hemma eller på olika djurhem så är man ansvarig för att de ska må bra. Det innebär att det kostar omsorg, veterinärvård, bra mat etc. Matte här hemma blir så upprörd som har tagit hand om så många olika vanvårdade djur genom åren. Darrar på morrhåren av tanken på hur det kunde gått för oss och för alla kompisar där ute.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Busan, ja ni hade tur som inte hamnade på det katthemmet, och ännu mer tur när ni hamnade hos matte!

      Radera
  5. Ibland är det svårt att hitta rätt jam .No Kill tycker vi är bra.Vi förstår inte hur en del tänker.Nosbuffar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Dui och Deco, nä, eller de kanske varken känner eller tänker?

      Radera
  6. Sambo och hans matte23 november 2014 kl. 21:27

    En sådan fasansfull "logik" hos Huskatten. Hur ska det gå för "de illa medfarna kissar som kommer in till oss, även i framtiden".
    Käraste Pauline du har haft tur som hamnat på ett no-kill katthem! Vi hoppas att du snart har alldeles egna människor att pyssla om! Kanske tillsammans med M?
    Nospuss

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sambo, tyvärr är det inte första gången de behandlar djur konstigt.

      Radera
  7. Vi förstår inte hur man kan kalla sig djurvän och driva ett katthem som inte har No-killprincipen. Då borde man driva en djuraffär eller kanske ännu bättre en leksaksaffär istället.
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alice, de borde i alla fall inte ha med levande djur att göra.

      Radera
  8. Det verkar vara människornas egen rädsla för sorg som ligger bakom deras beslut att döda en frisk katt. Hemskt!!! Jag skulle aldrig välja att skänka pengar till ett sådant katthem. Det viktiga är katternas liv och välbefinnande.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Marie, jag skulle heller inte skänka en krona dit, och jag skulle heller inte vilja arbeta där. Möjligen om det gällde att få bort nuvarande ledning.

      Radera
  9. Hjälp - jag har faktiskt skänkt pengar till ett sånt katthem i flera år! Har alltid trott att Kattvärnet i Haninge hade no-kill-policy, men så är det inte.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Marie, man får tyvärr vara noga med vilka man ger sina pengar. Det borde inte behöva vara så, men tyvärr...

      Radera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag har jag tänkt på alla katter som drabbas av krig. Det är så klart hemskt för alla mänskor ock...