söndag 2 november 2014

Katten Pauline på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Pauline på Södertälje Katthem.

Då har man tagit tass om öppet hus igen. Det kom flera trevliga besökare men ingen som hälsade på mig.

Blogghjälpen var här och först gav hon oss lite godis. Det är ju alltid trevligt. Men idag hade hon kommit på ett fult knep, må ni tro!

Det var nämligen så här: hon kom in i buren och gav mig och min kompis M godis. Så långt var allt gott och väl. När hon klappade M strök jag mig samtidigt mot M och då sträckte blogghjälpen ut fingrarna så hon kom att klappa mig också! Det tog en stund innan jag märkte det och kunde hoppa åt sidan. Sen gjorde hon om samma sak efter en stund!

Nu undrar jam hur jam ska kunna anmäla detta till kattdomstolen. Visst finns det väl en åtalspunkt som heter "Olovligt vidrörande av katts päls"?

12 kommentarer:

  1. Nu är du väl liiite fjantig, eller??? För vissta var det mysigt?
    Liiite i alla fall, att bli smekt över ryggen... Snart kommer du frivilligt för att kela :)

    Nosbuffar Sötnos

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hjulia Huller om Buller, fjantig? Jag? Näää,,,,

      Radera
  2. Gott med gottisar! Hon är lite lurig Blogghjälpen! Visst var det skönt, även om det tar emot att erkänna,,,NOsbuffar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Dui och Deco, nåjam, liiiiite skönt kanske det var...

      Radera
  3. Sov på saken INNAN du kontaktar kattdomstolen - tänk, fundera å känn efter i sömnen - kanske var det inte så farligt att hon nuddade dig :-).
    Vi fattar inte varför ingen vill boka dig fast du e lite blyg, blygisar blir ju ofta såååå tillgivna när de väl landat och kommit HEM. Som vår blygis Lucia - hon ligger nu på mattes kudde på natten och hon och matte ligger med ansikte och panna mot varandra, urmysigt!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sven, det var inte själva nuddiset som var farligt, utan att hon kom sig för att göra det!

      Radera
  4. Vi vill injama med Sven, att vi inte kan begripa att folk inte begriper hur underbara de blyga missarna blir när de fått bo in sig i ett HEM och vågar tro på att de är ÄLSKADE! Det behövs så lite... tålamod, förståelse och tid... och plötsligt blommar missen upp och blir ett gostroll utan like! Vi har flera exempel på det i vårt gäng, kan jag jama...

    Att bli vidrörd är läskigt de första gångerna, men när man vant sig vid känslan börjar man älska det, jam lovar. Så ge bloggis ett par chanser till, tycker jam. Hon är världens raraste skyggisförvandlare!

    Tass från Majsan, abbemissa.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Majsan, det var väldigt vad alla tjatar om att jam ska ge bloggis en chans! Är hon verkligen värd det? Tål nog att fundera på,,,

      Radera
  5. *nickar* jam, sov på saken. För det är rätt mysigt att bli klappad, när man vänjer sig. Det kommer kärlek och värme genom fingrarna då. En del händer är läskiga men INTE bloghjälpens, det kan ja lova. Kurr!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Pelle, kan du verkligen lova det? Allvarligt?

      Radera
  6. Åh! Så där jör min husse me'! Visst e de fräckt att peta på pälsen utan att fråga om låv först?
    -Viska, pälspetad katt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sippo, är du också en pälspetad katt? Undrar vad vi ska göra med petarna?

      Radera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag är det inte jag som är på bilden. Min kompis, Liam, flyttade till ett eget hem för några daga...