torsdag 6 november 2014

Katten Pauline på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Pauline på Södertälje Katthem.

Nu har jag berättat om mina kompisar flera dagar i sträck, så nu tänkte jag visa en bild på mig själv, så ni inte glömmer hur jag ser ut.

Och - dagens tema är just: glömma, eller rättare jamat: inte glömma.

En dag som den här, då det blivit kallt och snöigt, tänker jag mer än annars på alla mina kompisar där ute som inte har nånstans att gå in. Som inte får god och tillräckligt med mat. Som kanske bli illa behandlade. Som kanske nyligen, eller till och med just idag, fött en kull ungar som behöver värme och mat av mamma.

Vi katter kan inte göra så mycket mer än tänka på dem och hoppas att de får hjälp. Men du, som är människa kanske kan göra mer än bara tänka på dem? Du kanske kan ta hand om en eller flera? Du kanske kan övertala en lämplig vän att göra det? Du kanske kan skänka några timmar då och då till ditt lokala katthem, om du inte redan gör det. Man behöver inte ställa upp varje dag, inte ens varje vecka om man inte har tid, men några timmar varje månad kanske? Eller du kanske kan hjälpa till med en slant. Eller fråga på din arbetsplats om de kan tänka sig att skänka en slant till katthemmet på orten?

Det finns flera sätt att hjälpa till på, men GLÖM INTE DE HEMLÖSA KATTERNA! De är alldeles för många och de behöver hjälp, nu mer än när det är varmt ute.


8 kommentarer:

  1. *nickar allvarligt*
    Jam minns när dom hittade mej i en snödriva för fem år sedan. Då var jag bara en liten kisseunge och det var den kallaste vintern på flera år. *ryser* Jag e så glad över att ha ett hem nu å jag e också glad för de katter som åtminstone får värme från ett katthem.
    -Tindra, fd hemlös.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sippo, ja Tindra, du kommer nog minnas den där snödrivan för alltid. Sorgligt att man ska behöva starta livet så, men sen har det ju blivit kanonbra för dig.

      Radera
  2. Jag förstår också mer än väl hur hemskt en del katter har det och speciellt NU. Jag hittades ju också i smällkalla vintern i en snödriva med lunginflammation, hua mej! Om alla katter finge ett varmt och bra hem - vilken underbar värld det skulle bli.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sven, hur kan man bara överge en katt så att den riskerar att bli sjuk? Vad är det för fel på såna människor?

      Radera
  3. Ja fyjam vad hemskt det är att inte ha något hem och speciellt nu när det är kallt och vått. Matte berättar ofta på hennes jobb om oss och att vi kommer från Södertälje katthem och uppmanar andra att besöka sina katthem, både om de funderar på att skaffa katt och även bara för att hälsa på fina missar.
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alice, Din matte är både snäll och klok. Hoppas många lyssnar på henne och gör som hon säger.

      Radera
  4. Inte glömmer vi dig inte! Det är ju så viktigt det du jamar, alla kan ju faktiskt göra något! Nosbuffar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Dui och Deco, jam, alla kan faktiskt det. Om vi jamar tillräckligt ofta om det kanske det händer bra saker?

      Radera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag har jag tänkt på alla katter som drabbas av krig. Det är så klart hemskt för alla mänskor ock...