måndag 8 september 2014

Katten Pauline på Södertälje Katthem presenterar sig


PaulineHej, jag heter Pauline och bor på Södertälje Katthem.

Jag har pluggat bloggkunskap en tid nu. Min lärare heter Micke. Han och hans bror Molle fick ett toppenhem i lördags. Men de visste innan att de skulle flytta så Micke sa åt mig för en tid sedan att jag skulle bli hans efterträdare på bloggfronten. Jag blev jättenervös.


Jag är inte så modig av mig och när Micke sa så där blev jag alldeles dallrig. Men han jamade åt mig att jag måste börja bli en framåt katt, annars kommer det dröja jamarlänge innan jag får ett eget hem

Det är klart att jag som alla katter, vill ha ett eget hem, så jag började fundera och till sist kom jag fram till att Micke nog hade rätt. 

Det är nog jag som ska bli bloggkatt efter Micke.  Fast jag undrar förstås om jag klarar av det lika bra som mina företrädare? Jag är ju fortfarande lite blyg, nämligen. Nåjam, jag gör så gott jag kan så får ni se om det duger.

20 kommentarer:

  1. Du kommer att klara det här galant Pauline! Jag var också lite rädd i början men sen kom jag på att det inte är så läskigt. Vi kommer säkert bli lite ledsna när vi hör din bakgrund, men en dag så kommer dina tvåbeningar!
    Nosbuffar från Micke och Molle

    SvaraRadera
    Svar
    1. Busan, jag hoppas ni har rätt. Skönt att höra att även du var nervös i början.

      Radera
  2. Åh, välkommen Pauline till bloggvärlden, du kommer klara detta galant!! Här stöttar vi dig och håller tummar och tassar på att även du snart får ett alldeles eget hem!! Så söt som du är borde det inte dröja länge <3 Kramar och nosgos från Beata, Doris, Sunny och matte <3

    SvaraRadera
    Svar
    1. Beata, Doris, Sunny och matte, vad snällt att ni stöttar mig. Jag behöver stöd nu!

      Radera
  3. Välkommen! Så spinnande det ska bli att följa dig, det kommer att gå jättebra ska du se! Nosbuffar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Dui och Deco, tror ni verkligen det kommer gå bra?

      Radera
  4. Hej, Pauline, och välkommen in i bloggkatternas värld! *vinkar med tassarna* Du kommer att klara det här alldeles utmärkt, det vet vi redan nu, och Jenny och jag kan intyga av egen erfarenhet att det är vääääldigt bra att vara bloggkatt på Södertälje katthem, för alla som varit det har hittat fina hem med underbara mattar och hussar! Bra, va'? Så du behöver inte vara nervös... däremot är vi lite nervösa inför att få höra din historia, för de brukar vara så otäcka... *morrhårsdarr*

    Buffar från klosterkatterna genom Majsan, abbemissa.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Klosterkatterna, ja ni har ju fått ett toppenhem, och faktiskt tror jag alla andra bloggkatter också fått det. Tänk om jag också får det?

      Radera
  5. vad du e söt lilla pauline,du ser ju nästan ut som jag spinner lilla skruttan härifrån
    du kommer ha samma tur som jag,hitta en egen matte eller husse som kommer ösa kärlek över dig!
    var inte blyg,vi finns här och håller tassen när det känns jobbigt

    kramar och nosbuffar från matte sari och skruttan och leon
    vackra grannkatten tusse perserkatten rodnar om nosen och hälsar att du e jättesöt också

    SvaraRadera
    Svar
    1. Matte Sari och Skruttan och Leon, är Skruttan och jag lika? Vad kul! Hälsa grannnkatten Tusse att jag blir glad att han tycker jag är söt *rodnar*

      Radera
  6. Hej Pauline! Du kommer att klara det fint! Helt säkert, lita på farbror Pelle. Alla bloggkatter har ju klarat det och fixat sig ett eget hem dessutom

    SvaraRadera
    Svar
    1. Pelle, jag har förstått att du är en katt att lita på, så då gör jag det!

      Radera
  7. En dag kommer jag bli lika glad när du får ett eget hem som jag är över att Micke och Molle nu fått flytta hem! Någonstans finns någon som väntar på precis en katt som du! Jobbet om bloggkatt kommer gå galant, även jag gissar på fortsatta bekymmer med godistilldelningen? På det området har alla hittills stött på svårigheter.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gustav, Micke har faktiskt varnat mig för godisfrågan. Han sa att alla bloggkatter har problem med den frågan, men jag ska ha den högst på dagordningen!

      Radera
  8. SötnosPauline!! Bra att Micke "puttade" på dig lite, han såg säkert att du hade potential att klara uppdraget och du har ju som du säger även hunnit plugga bloggkunskap!
    ps. låt inte blogghjälpen få övertaget gällande godistilldelningen - den alltid så svårlösta frågan hos er å många andra katter!!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sven, jag har fått lite tips från Micke hur jag ska hantera godisfrågan. Hoppas det fungerar!

      Radera
  9. Hej Pauline! *vinkar glatt med tassen*
    Det här kommer du fixa jamarfint och vet du, vi är många före dig som har varit lite blyga och det har gått bra ändå. Här finns så många fina kompisar som kommer med uppmuntrande jam.
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alice, jag har hört att du också varit bloggkatt. Och att du dessutom var en blygis en gång. Är det sant?

      Radera
  10. Det kommer gå så bra så. Alla katter är lite nervösa i början, men sen går det hur bra som helst. *kompistass*

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sippo, jam, antar att du har rätt. Fast darrigt känns det.

      Radera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag har jag tänkt på alla katter som drabbas av krig. Det är så klart hemskt för alla mänskor ock...