lördag 16 november 2013

Katten Stellan på Södertälje Katthem berättar

 Hej, det är Stellan på Södertälje Katthem.

Idag har det hänt grejer här på katthemmet ska ni tro!

Det finns visst vissa som tror att lördagar är vilodagar. Vad fel de har. Inte för mig och snickare Christer i alla fall.

Jag visste ju att han skulle komma idag så jag har förberett mig noga för att hjälpa till.

Först kom Christers fru Bonnie för att hjälpa katterna i karantän. Fast först gav hon mat till oss i kattsalen eftersom den som hade kattpasset var lite sen.

Sen kom blogghjälpen. Hon kom in och hälsade på oss och satt en lång stund och pratade med Gloria. Hon låg alldeles still och lyssnade. Jag vet inte riktigt vad de jamade om för jag måste ju hålla koll på när Christer kom.

Jodå, det dröjde inte länge innan han dök upp. Enligt mina instruktioner tog han fram en stege och började borra borta vid fönstret där vi har en brandtrappa utanför. Det lät lite mycket, men det gick bra.

Värre var det när han kom indragande med två stor grindar som han skulle sätta upp innanför fönstret. Då jamade jag till blogghjälpen att han inte fick låsa in oss! Men blogghjälpen lugnade oss och sa att han inte skulle låsa in oss utan han skulle bara låsa ute busarna, så de inte kunde komma in och skada eller stjäla oss. Visserligen har vi larm, men det kan ju dröja en liten stund innan polisen kommer.

Då blev jag lugn igen och fortsatte hjälpa till med instruktioner till Christer. Det var lite konstigt för han hade lurar för öronen, men uppenbarligen hörde han vad jag jamade för det blev jättefint med våra nya gallergrindar för fönstret.

Nu kan ingen komma in och ta oss! Det känns tryggt.

Sen har jag hört om nåt fånigt TV-program som heter Arga Snickaren. Varför kan ingen göra ett program om VÅR snickare istället? Programmet skulel naturligtvis heta Snälla Snickaren!
14 kommentarer:

 1. Vad skönt att ingen dumming kan komma in nu. Bra jobbat! Vore toppen med ett program om er snickare tycker vi! Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dui och Deco, nu känner vi oss jamarsäkra! Skönt att ingen dummis kan komma hit.

   Radera
 2. Toppen med en snäll och duktig snickare :)
  Så bra att ingen kan komma in och stjäla er!

  =^.^=

  Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hjulia Huller om Buller, jag tycker han är den bästa snickaren i hela världen!

   Radera
 3. Er snickare skulle vi gärna se ett program om! Grindar lät inte så kul först, men då tänker man inte på att de också stänger ute dummingar. Bra! Kurr och burr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Findus, Isak och Rasmus, det är just utestängninen som är vitsen med våra grindar. Dummisar har inget här att göra!

   Radera
 4. Skönt att ni kan tjänna er säkra nu. Annars skulle vi tagit bussen upp å jelpt er hålla vakt.
  -Tindra och Viska

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tindra & Viska, vad snellt av er att erbjuda er att åka buss enda hit för att jelpa till med vakthållningen! Nu behövs inte det, men ni e alltid velkåmna endå!

   Radera
 5. så bra att snälla snickarn hjälpte er att bli säkra. Har funderat på det där fönstret och om ni har en säkerhetskatt på hemmet. För du kan ju inte väntas göra precis allt.
  Nu känns det bra, när vi vet att busarna inte kan klättra in den vägen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Pelle, vi har flera säkerhetskatter här på katthemmet, men de vill inte avslöja att de är just det, så de sitter i burar här och där och bevakar!

   Radera
 6. Här jamar vi som de andra, bra att ingen dummis kan ta sig in till er nu!
  Vi hade också gärna sett ett program med er snickare, och naturligtvis dig också Stellan för vi vet ju att det är du som ger honom direktiven.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice, visst vore det på tiden att man slapp alla elakingar, både på katthemmet och på andra ställen. Snäll människor är vad man önskar sig!

   Radera
 7. Vilken snäll snickare ni har och gallret ser jamarns tjusigt ut och det är ju så klart kanon att ingen nu kan ta sig in objuden :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kjelle Bus, vi har verkligen haft tur som har en sån snäll, och duktig, snickare. Utan honom hade vi nog inte haft nåt katthem i Södertälje idag!

   Radera

Katten Rafael på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Rafael på Södertälje Katthem. Häromdan var både Fenja och jag lite trötta. Fenja låg under en dyna som hon brukar så jag kröp in...