torsdag 7 november 2013

Katten Stellan på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Stellan på Södertälje Katthem.

Som ni vet bor jag ihop med Gloria. Hon har inte heller haft det lätt i livet. Tvärtom, hennes liv var ett rent helvete (får man jama så) innan hon kom till katthemmet.

Det har gjort att hon behövt lång tid på sig för att börja lita på människor. Det tycker jag är helt naturligt.

Därför är det väldigt roligt att just jag kunnat bli hennes vän och att hon tyr sig till mig.

Här på katthemmet är de också glada för att vi blivit kompisar. Både de som jobbar här och vi själva vill att vi får ett gemensamt hem. Nu kan det ta tid innan det blir så, eftersom många människor absolut vill ha katter som sitter i knät och gosar. Det kanske Gloria aldrig kommer att göra, vad vet jag? Men kanske, kanske finns det nån som kan ge oss ett hem där  vi får vara precis som vi är. Ett hem som ställer upp lite på våra villkor och där man inte bara förväntar sig att vi ska ställa upp på våra människors villkor. Vi vet att det finns såna hem, men de är tyvärr inte så vanliga.

Kanske du känner nån som har ett sånt hem att erbjuda oss?

15 kommentarer:

 1. Er människa finns där någonstans, h´n har bara inte kommit på det än. Det är ju toppen att ni har hittat varandra. Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dui och Deco, men hur tröga är en del tvåbeningar?

   Radera
 2. Håller med Dui och Deco, skönt att ni kissar har blivit vänner. Hoppas att alldeles rätt människa för er kommer snart. Kurr och burr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Findus, Isak och Rasmus, även om det dröjer är det huvudsaken att vi har varandra!

   Radera
 3. Ni ser så fina ut där ni sitter! Jag är helt säker på att era människor finns nånstans där ute! Och till dess är det ju tur för katthemmet att du sköter om allt så fint!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gustav, jag vet inte hur det skulle gå om jag inte fanns. Blogghjälpen är ju helt... ja du förstår vad jag menar?

   Radera
 4. Jag tror också alldeles bestämt att era människor finns där ute !!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kjelle Bus, eftersom så många tror det måste det vara snat.

   Radera
 5. Matte hälsar att ni gärna hade fått bott här om vi inte redan var 3 stycken. Men vi tror att det finns en alldeles egen husse eller matte till er där ute, de måste bara komma på att de vill bli kattägda av er båda.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice, men hur ska man göra för att de ska förstå att de vill bil kattägda?

   Radera
 6. Mjau, vi jamar som Alice, att ni hade gärna fått bo här, om vi inte redan hade varit tre st, här oxå. Vi är alldeles säkra på att era människor kommer snart, håller tassarna på det. Det kan ta ett tag, innan dom däringa människorna kommer.
  Då får ni flytta tillsammans.

  Tasse tass tass

  SvaraRadera
  Svar
  1. M, T, S, ja vi vill verkligen flytta till samma hem. Så snart som möjligt.

   Radera
 7. Matte har sett er utveckling och framför allt Glorias, från superskygg till mycket modigare, just för att du finns där Stellan. Er människa finns, är helt säker på det och matte säger att om inte Maja och jag bodde här så fanns det ett hem åt er här.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Pelle, det är det värsta. Allasnälla kattmänniskor verkar redan ha fullt med katter. Men det måste finnas nån som behöver några till?

   Radera
 8. Hade jag redan inte haft fyra älskade katter så hade ni gärna fått flytta till mig. Önskar verkligen jag kunde trolla fram drömhemmet till er <3

  SvaraRadera

Katten Emil på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Emil på Södertälje Katthem. Vill berätta att de flesta av oss mår mycket bättre. Jag har ju inte varit förkyld alls, men av de s...