lördag 23 juni 2012

Katten Ninja på Södertälje Katthem

Hej, det är Ninja på Södertälje Katthem.

Ni vet ju alla att jag funderar en hel del. Det hjälps inte att det är midsommar, tankarna mal ändå för fullt i mitt huvud.

På bilden här bredvid ser ni 5 kattungar, ca 5 veckor gamla. Deras mamma blev så sjuk att hon inte gick att klara, utan fick somna in. Nu bor de här ungarna hos blogghjälpen tills vidare. När det finns plats på katthemmet ska de tillbaka dit.

De är förstås hur gulliga som helst och de tycker livet är jättekul. Det jag tänker på är, att det finns hur många såna söta, förväntansfulla ungar som helst. Tyvärr är det varken planerade eller ens önskade. Om människor tänkte på att kastrera sin katt skulle det här problemet inte existerat. Nu när de är små har de stora chanser att få ett hem, men hur ser deras liv ut om nåt år? Har de ett bra hem då? Eller bor de fortfarande kvar på katthemmet? Eller har de blivit övergivna?

Många besökare på katthemmet vill gärna ha kattungar. Det är förståeligt, för de är söta. Det jag undrar är bara: har de klart för sig att de bara är ungar en kort tid och sedan blir vuxna katter? Är det lika älskade då?

 Jag skulle vilja att alla tänker efter en extra gång innan de köper en katt, unge eller vuxen. De lever förhoppningsvis i 10-15 år, kanske längre. Finns de med i bilden i sitt hem hela tiden?

Om det är så att de finns med - välkomna till ert lokala katthem för att ta hand om katter som inte har nåt hem! Ni anar inte hur rikligt ni kommer bli belönade - ni som förstår hur mycket vi katter kan ge på olika sätt.

8 kommentarer:

 1. Åh vad klokt jamat av dig Ninja! Vi håller verkligen tassarna för att det blir lag på att kastrera katter som går ute. Fast vi tycker det borde gälla alla katter som man inte har till avel, oavsett om de är inne eller utekatter. Tack för tasshållningen ang Wilma!
  Vad synd att matte missade blogghjälpen utanför vettisen, hon hade gärna jamat med henne en stund! Hoppas er kompis som var där mår bättre nu! Jo, matte håller också på med såna där otäcka stinkisar. Hon vägrar lyssna på oss i den frågan.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice, Vi fortsätter hålla tassarna för Wilma ända tills vi vet att allt är bra. Tyvärr gick det inte bra för vår kompis, hon har fått gå till Skaparkatten nu. Jag tror i alla fall hon har det bra där, även om vi förstås saknar henne.

   Radera
 2. Du jamar så klokt så klokt du , Ninja !
  Här håller vi oxå tassarna för att det kommer att bli lag på att kastrera/sterilisera katter !
  Fortsatt trevlig Midsommarhelg :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kjelle Bus, det vore jamarbra med en sån lag. Det måste bli ett stopp på alla oönskade kattungar som inte vill ta hand om.

   Radera
 3. jamars klokt jamat, Ninja.
  Klart att alla katter ska kastreras, ID-märkas med mera, mjau
  Tänk om alla tvåbeningar kunde tänka klart, INNAN dom skaffar katt, så den inte blir utkastat sedan om ngt skulle förändras i den familjen katten kommer till, vore förskräckligt, Suckjam.

  Tass tass

  SvaraRadera
  Svar
  1. M, C, T, S, det vore verkligen bra om tvåbeningar kunde tänka innan de skaffar en katt och att de tänker långsiktigt också.

   Radera
 4. Oj det var en brokig kull småttingar! Sorgligt att mamma katt inte klarade sig - men hon vet att de små är i goda tassar nu! ♥
  NosPuss Wikki

  SvaraRadera
  Svar
  1. Wikki, det var jättesorgligt att mamma katt inte klarade sig. Hon hade behövts för sina ungar. Men nu får de så bra omvårdnad vi kan ge dem.

   Radera

Katten Rafael på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Rafael på Södertälje Katthem. Som ni vet är ju jag och alla katter här på katthemmet, väldigt engagerade i att det ska bli lag p...