måndag 18 juni 2012

Katten Ninja på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Ninja på Södertälje Katthem.

Idag har jag läst om att en djurskötare råkat illa ut hos vargar i Kolmården. Jag tycker det är jamartråkigt förstås för den djurskötaren som råkade så illa ut, men det visar också att man ska ha respekt för djur. Man ska inte tro att ett rovdjur som en varg går att lita på i alla lägen. Tvåbeningar kan inte läsa av vad de tycker och tänker, så är det bara. Det är ingen kritik mot tvåbeningar, men det är bara att inse att det finns olika språk, och ingen behärskar alla.

Jag tror i alla fall inte att en katt på ett katthem skulle kunna göra så stor skada som vargarna gjorde, även om de vore jätterädda. När vi är vi är rädda händer det ju att vi rivs och bits, Men vi är nog inte lika farliga som vargar är.

Nu ska jag jobba lite innan jag somnar. I morgon är det styrelsemöte och ni vet ju alla att det är mycket jobb för mig då.16 kommentarer:

 1. Hemskt det där som hände djurskötaren :(
  Men som du jamar så är vilda djur alltid vilda även om dom föds upp med nappflaska.
  Hoppas nu inte denna händelse spär på hetsen om jakt på varg , för som vissa jamat på TV så är vargar i fångenskap farligare än vilda vargar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kjelle Bus, man måste ha respekt för vilda djur. Och för tama!

   Radera
 2. Tänk att matte ha kollegor som undrar hur hon vågar sova med mig i sängen! Så tokigt tänkt! Som om jag skulle göra illa en sovande matte...bara om hon gjorde nåt tokigt i så fall.
  Jag tror att när det händer såna här hemska saker som det med vargarna, så har människan gjort nåt fel eller tolkat fel. Och varför de ens fick så in ensamma fattar varken matte eller jag. Vargar e vila, det måste man komma ihåg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Pelle, vad är det för konstiga kollegor som matte har? Men mysteriet med vargarna förblir nog olöst. Ingen kommer nog få veta exakt vad som hände. Men otäckt var det.

   Radera
 3. Även om den här djurskötaren var van, har hon tydligen gjort ett misstag som fick detta tragiska slut. Alldeles förskräckligt, men dessbättre extremt ovanligt. Håller med Kjelle Bus, hoppas det inte piskar upp en hatstämning mot vilda vargar. I det vilda har ju inte någon människa dödats i Sverige sedan artonhundratjugo-nånting, och den vargen hade visst rabies. Inga djur är ofarliga. Mest varje år blir någon dödad av tjurar t ex.
  Lycka till på styrelsemötet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gustav, det är lite konstigt att så många är förvånade över vad som hänt. Man får inte glömma att det finns många tvåbeningar som också dödar. Både djur och andra tvåbeningar.

   Radera
 4. Verkligen tråkigt det som hände djurskötaren :-(
  Ja vargarna är ju vilda stora rovdjur så de kan ju hända saker. Hoppas vargarna får fortsätta leva i alla fall.
  Ne jag tror heller inte ni katter skulle göra samma stora skada men en riktigt rädd eller arg kisse kan nog skada ordentligt den också men det händer ju ytterst sällan att ni katter gör något sånt.

  Hoppas allt går bra med mötet :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kattfamiljen, det verkar som om vargarna får fortsätta leva, men det verkar bli en diskussion om de ska fortsätta sina liv i Kolmården. Och vi katter är ju inte lika kraftiga som en varg så vi kan nog inte skada på samma sätt. Men att bli biten av en katt är t ex inte ofarligt heller...

   Radera
 5. Ja uschjam så otäckt det var med vargarna. Visst har det hänt att husse och jag bråkat, men jag skulle ju aldrig kunna göra husse lika illa som en varg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sippo, nä du skulle aldrig göra din husse illa. Och inte jag heller. Men det är klart att man kan råka riva till lite ibland.

   Radera
 6. Javisst är det tråkigt med vargarna, men vilda djur är alltid vilda djur oavsett om de är vana med människor eller inte. Vilken tur att blogghjälpen har dig inför alla möten! Annars vetikatten hur det skulle gå...
  *nosbuffar^*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice, jag tror man måste inse att det kan hända saker som tvåbeningar kanske inte kan läsa av när det gäller vilda djur. Och nog är det tur för blogghjälpen att hon har en duktig bloggkatt.

   Radera
 7. Kloka jam om vargarna, de är ju faktiskt inga tamdjur som vi, så det är nog lätt att det uppstår tragiska missförstånd.
  Skulle vilja jama som så, att människorna kan vara betydligt farligare för oss än tvärtom...
  Skönt att du som vanligt finns till tass inför mötet.
  Tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Frasse, du har så rätt - människan är nog betydligt farligare för oss än vi för dem. En harmonisk katt är ju bara mysig.

   Radera
 8. Visst är det trist men de är ju faktiskt vilda. Lite konstigt att det hände men det måste ju ha hänt något ovanligt för att de skulle attackera. Hoppas att det går bra på mötet.Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dui och Deco, man måste nog inse att de är vilda. Och det finns faktiskt vildkatter också som är farliga för tvåbeningar - de ska dock inte förväxlas med förvildade katter som går att få sociala.

   Radera

Katten Rafael på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Rafael på Södertälje Katthem. Jag ska börja med att hälsa från Lilleman och hans kompisar som har ont i sina munnar. Efter Lille...