tisdag 19 juni 2012

Katten Ninja på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Ninja på Södertälje Katthem.

Nu har jag hjälpt blogghjälpen med mötet igen. Det var tur det för det är många frågor att ta tass om på ett katthem. En del kanske inte tror att det är så mycket, men jag vet!

Har ni förresten läst om Billy, kissen som hjälper an autistisk pojke i USA?Billy hade haft ett svårt liv, övergiven av sin förra ägare när han kom till ett uppsamlingshem där frivilliga krafter tog hand om bl a hemlösa katter. En dag kom Fraser, en autistisk pojke och hans föräldrar till hemmet. Billy och Faser träffades och har varit oskiljaktiga sedan dess. Billy är aldrig långt ifrån Fraser och när Fraser börjar bli orolig känner Billy det med detsamma, innan nån annan hunnit uppfatta vad som är på gång, och kommer fram till honom och buffar och kurrar.

Första gången de träffades gick Billy direkt fram till Fraser, strök sig mot hans ben och kurrade. Fraser sa "det här är vår katt, han kan komma och bo hos oss", och så blev det.

Tänk så mycket nytta vi katter kan göra. Tänk också om vårdpersonal kunde förstå det och ge oss jobb inom vården. Då skulle man nog kunna kasta bort många, många mediciner.

Ni kan läsa hela artikeln om Billy och Fraser här.

12 kommentarer:

 1. Vårt äldreboende här i Gullspång använder katter i vården av de dementa - det bor tre katter på hemmet, en på varje avdelning, och de har det jamarbra säger matte och gammelmatte som varit och hälsat på dem!

  Kurr från Imma, abbemissa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Imma, vilket bra boende de äldre i Gullspång måtte ha. Tänk om det kunde sprida sig överallt att vi katter är jättebra för alla tvåbeningar.

   Radera
 2. I grannbyn så har dom katt på ålderdomshemmet som tassar runt på alla avdelningarna och jag har varit med min matte ett par gånger och jobbat som patrullerande hemtjänstkatt :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kjelle Bus, vad glad jag blir att det finns flera boenden som har katter. Och så bra att du varit med och inspekterat.

   Radera
 3. Billys och Frasers historia är ju underbar :-)
  Ja tänk om fler katter kunde få jobb inom vården. Vet att på de äldreboenden de har katter är det riktigt lyckat :-) Hoppas det kan sprida sig till fler ställen inom vården :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kattfamiljen, visst är det en fin historia. Det bästa med den är ju att den är sann.

   Radera
 4. Den berättelsen borde alla få höra. Det visar hur snälla och duktiga vi katter kan vara.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sippo, ja alla borde få veta sånt här. Då kanske många skulle må mycket bättre.

   Radera
 5. Det finns några katter inom vården, men de är alldeles för få. Håller definitivt med om att mycket mediciner skulle kunna kastas bort om fler katter och andra djur fick hjälpa till.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hjulia Huller om Buller, visst är katterna inom vården alldeles för få. Tänk om vi kunde placera fler katter på olika boenden. Då skulle ju katthemmet kunna få delar av de vinster som läkemedelsbolagen får idag!

   Radera
 6. Så sant! En katt har alltid tid för en klapp eller en pratstund, hundar också. Hoppas många fler ställen släpper det där dumma djurförbudet. Är man så allergisk att man inte kan träffa en katt som gör nytta så kanske man ska jobba på annat ställe då.För det är den anledningen de alltid ger, om man frågar varför inga katter finns hos de gamla som bor på "hem".

  SvaraRadera
  Svar
  1. Pelle, precis, vi är inte så jäktade och inte tittar vi på klockan stup i ett heller. Om bara viljan fanns skulle det gå att lösa problemet med allergiker. Men det verkar som om olika boenden är mer till för personalen än för de som bor där.

   Radera

Katten Rafael på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Rafael på Södertälje Katthem. Jag ska börja med att hälsa från Lilleman och hans kompisar som har ont i sina munnar. Efter Lille...