måndag 25 juni 2012

Katten Ninja på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Ninja på Södertälje Katthem.

Idag har det varit ganska lugnt på katthemmet. Fast inne i karantän är det inte bra. Mina kompisar som jag berättade om igår, är jätteledsna. Om ni känner nån som vill och kan ta hand om två ca 9-åringar så be dem kontakta oss (08-550 32 000). Jag kan nog be blogghjälpen skjutsa dem ganska långt om det skulle behövas.

Även fast jag själv önskar mig ett hem, så skriver jag detta. Jag blir så himla ledsen när mina kompisar är deppiga. De har ju i alla fall bott 8 år i ett hem och sedan ska de få sitta här på katthemmet i en liten bur. Det här visar ju att man måste få tvåbeningar att förstå att vi katter är famijemedlemmar som förtjänar ett bra hem för resten av våra liv.

Jag tycker att bara svår sjukdom eller dödsfall är skäl för omplacering av sin katt. Hoppas mitt nästa hem varar mitt liv ut.

22 kommentarer:

 1. Våra katter var hittekatter som bott sex år hos sin förra ägare, men hon blev bara värre och värre allergisk, så hon var tvungen att hitta ett nytt hem till dem:-( Tror ni att hon bara skickade tillbaka dem till katthemmet? Nejdå. Hon satt in en annons på katthemmets sida, men behöll dem hos sig (och knaprade antihistaminer hela tiden) till de fick ett nytt hem hos oss. Hon sa att hon så gärna hade behållit dem, men för att kunna andas på natten så måste hon stänga ut katterna från sovrummet och helst från alla stoppade möbler och inte kunde hon kela med dem så mycket de ville, så hon ville hellre att de skulle få ett bra hem. Vi hade kontakt ett tag efteråt också, så hon visste att de hade det bra :-) gör man om man inte kan behålla ett djur, man tar ansvar för att de får ett nytt hem. Man lämnar inte bara tillbaka dem sådär.

  Om de här nioåringarna inte kunde anpassa sig till lägenhet så kan man söka ett bättre hem åt dem - jag har själv omplacerat en katt till landet för att han absolut ville vara utekatt och vantrivdes väldigt mycket i lägenhet. Men jag behöll honom till jag hittade det nya hemmet - en lägenhet är ju ändå större än en bur på ett katthem!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Koko, en riktig djurvän gör som du och era katters tidigare ägare. I det här fallet var alternativet avlivning. Nåt försök att skaffa annat bra hem åt dem gjordes, så vitt jag vet, inte. Det värsta är att katterna uppenbarligen kunde anpassa sig till livet i lägenhet, men ägarna kunde inte tänka sig att ha dem där.

   Radera
 2. Stackars dina kompisar. Husse säger att han önskade att vi kunde ta tass om dem, för här överges då inga katter. Inte på allvar i alla fall. Vi håller tassarna för att någon vettig människa hör av sig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sippo, vi hoppas också att nån vettig och snäll människa kan ge de hör kissarna ett bra hem.

   Radera
 3. Vi håller med dig Ninja, sjukdom och dödsfall. Förstår bara inte hur man tänker när man gör sig av med sin familj. Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dui och Deco, om de tänker alls så är det bara på sig själva. Bedrövligt.

   Radera
 4. Tänk om människorna skulle göra sig av med sina 2benta-barn på samma sätt när de tröttnar eller flyttar... *morr å fräääs*

  =^.^=

  Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hjulia Huller om Buller, man kan bara inte tro att det finns människor som kan göra så här.

   Radera
 5. Håller med dig om att enda orsaken att lämna bort sin katt är sjukdom och dödsfall !
  Stackars , stackars dina kompisar :(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kjelle Bus, jag hoppas vi ska kunna hjälpa dem till ett nytt hem så fort som möjligt.

   Radera
 6. Stackar kissar! Önskar vi kunde hjälpa. Matte ska passa en hund också för familjen e bortresta så det blir stressigt värre här. Man tar hand om sina familjemedlemmar, hur många ben de än har. Fast det finns ju de som lämnar bort sina barn också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Pelle, fast om man lämnar bort sina barn hur som helst rycker ju myndigheterna in. Men det är inte så många som ställer upp för en stackars katt som råkar hamna i fel familj.

   Radera
 7. Jag är nog trög men vad är problemet med att flytta från hus till lägenhet. För katterna är det ju viktigast att gruppen är samlad.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Karlavagnen, jag tror vi är många som är tröga i så fall, för vi fattar inte heller vari problemet ligger.

   Radera
 8. Stackars kissarna! HUR kan man sparka ut sina familjemedlemmar sådär? Hoppas, hoppas, hoppas att det finns några som ha några äldre katter. Om min matte någonsin ska ha andra katter än oss, så ska det vara äldre katter. Men nu har hon ju oss tre. Men hoppas att fler tänker som hon.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gustav, vi hoppas också att det är nån som gärna vill ha dessa fina kissar. De är värda ett betydligt bättre liv.

   Radera
 9. Här fräser och morrar vi åt tvåbeningar som kastar ut sina medlemmar till katter,:(
  USCH!
  Fattar inte hur dom tänker:(
  Hoppas ni katter på alla katthem får egna hem framöver.

  Tassekram

  SvaraRadera
  Svar
  1. M, C, T, S, jag vet inte heller hur sånga tänker som kan kasta ut sina katter. Tänker de alls?

   Radera
 10. Det är helt obegripligt. Vi håller alla tassarna för att dina kompisar snabbt får ett hem där de aldrig behöver vara rädda för att bli bortlämnade igen.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice, ja vi håller också tassarna för det. Tänk om de skulle hitta en matte som den du har!

   Radera
 11. Åh, om bara fler kunde förstå hur mycket en äldre katt kan ge. Frasse är min bäste vän, och hur skulle man kunna lämna bort sin käraste, trognaste vän? Förstår inte hur människor resonerar!
  Visst är det underbart sött med en liten kattunge, men det är ju tiden som gör att kärleken djupnar, att man kommer varandra riktigt nära och i princip kan läsa varandras tankar. Och alla små vanor man har ihop... nej, det är obegripligt att folk inte gör vad som helst för att slippa lämna bort sina vuxna katter.
  Hopppas, hoppas, att det dyker upp en förnuftig människa med intakt känsloliv, som inser vilken tillgång dessa två kompisar kan bli.
  Kramar och tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast i just det här fallet tror jag inte det handlar om kattungar eller vuxna. Här har känslorna aldrig djupnat, åtminstone inte från ägarnas sida.

   Radera

Katten Rafael på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Rafael på Södertälje Katthem. Även om det fortfarande känns tungt för blogghjälpen att leva utan Sara så vet vi alla att livet m...