torsdag 5 januari 2012

Katten Dina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Dina på Södertälje Katthem.

 Nu jamar jag hemifrån genom telekattisk kontakt med blogghjälpen.

Jag skulle vilja jama att allt gick som en dans när jag flyttade igår, men... det gjorde det inte riktigt.

Jag blev så klart jamarglad när husse kom in i buren. Han gosade med mig en lång stund. Sen sa han att vi skulle åka hem, och visade mig transportburen som ställts in i min bur. Det var då allt gick fel.

Jag fick plötsligt för mig att jag skulle åka tillbaka till mitt gamla hem, där jag skar sönder mig. Jag totalvägrade att gå in i buren, för jag ville inte dit! Jag var jätterädd. Då kom en annan av de snälla tjejerna på katthemmet och försökte övertala mig att gå in, men - näej - jag ville INTE tillbaka till det där hemmet!

Det slutade med att de fick åka efter vår snälla hälsoansvariga på katthemmet. Hon hade redan slutat och åkte hem för dagen, men lovade ställa upp i alla fall. När hon kom in i buren och sa att jag skulle få åka hem till HUSSE, då först förstod jag att jag inte skulle till det där dumma hemmet, utan till min egen husse! Då fick hon lyfta in mig i buren och husse och jag åkte hem.

Så småningom ska jag berätta lite om hur det är att bo i husses och mitt HEM!

I morgon kommer blogghjälpen  att få ordet igen.

21 kommentarer:

  1. Så har hon då åkt, den lilla söta Dina. Hem till sin husse och vi hoppas att det blir precis så härligt som hon drömt om! Det är hon värd.
    Ja, så kommer det alltså en ny bloggkatt och vi önskar henne/honom välkommen! Hoppas att vi ändå får höra ifrån Dina även framdeles.

    Tassisar från klosterkatterna och deras tjänarinnor

    SvaraRadera
  2. Förstår att du blev jätteglad när husse kom, att den sen blev lite svårt är ju inte så konstigt. Jättebra att du fick hjälp med att förstå att du skulle hem!! Nu hoppas vi att allt går jättebra och hoppas att vi får höra mera snart.Nosbuff

    SvaraRadera
  3. Nämen stackars söta Dina då. Det måste varit jätteläskigt innan du förstod att du skulle hem till din nya husse. Uschjam, jag blir alldeles matt i pälsen. Vi ser fram emot att få höra hur du trivs nästa gång.
    Hej då. *vinkar med tassen*

    SvaraRadera
  4. Burar kan vara läskiga, och innan du kom på att det var HUSSE som du skulle till förstår vi att du tyckte det var otäckt. Vi önskar dig och husse lycka till! Liksom de övriga hoppas vi, att vi får höra lite om hur det går för er. Kurr och burr.

    SvaraRadera
  5. Åhhh kompis! Jag är såå jamars glaadis för din skull! :-D
    Såklart man blir lite orolig när minnena flyger fram igen.
    Det är inget konstigt, jag blev likadan när jag skulle hit.
    Ta nu hand om dig och ha det jättebra! Saknar dig redan!
    Nosgos och Tassklapp

    SvaraRadera
  6. Vet du Dina, hade jag haft dina erfarenheter med tidigare hem hade jag heller inte velat gå in i fängelseburen. Du klarade ju livhanken på ett pälsstrå kan man jama. Det är ju svårt för oss att veta vart brummmisturen skall sluta någonstans.

    Hoppas så att allt går bra från och med nu och att ditt nya hem blir ditt sista!

    Massor med nosgos från mig och Simba (och matte)

    SvaraRadera
  7. *vink vink* Dina !
    Hoppas du nu ska trivas i ditt nya hem med din alldeles egna husse !
    Förstår om du inte gillar transportburar nåt vidare , tur att att den hälsoansvariga kunde göra en blixtinsats och förklara för dig att du inte skulle åka till det dumma hemmet , utan hem till den husse !!

    SvaraRadera
  8. Men lilla gumman *svanskramar* klart att vi förstår att du blev rädd efter allt som du varit med om! Vilken tur att hälsoansvarig kunde lugna ner dig så att du förstod att det var hem till husse du skulle. Hoppas vi snart får höra hur det går och bli inte ledsen om allt är jamarläskigt i början.
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
  9. Lycka till och låt oss snart få veta hur du har det!

    SvaraRadera
  10. Åh vad roligt att höra från dig igen! Men, vilken dramatik det blev när du skulle flytta hem!! Oj!! Vilken tur att hälsapersonen kunde komma och förklara vad som skulle hända. Vi tycker du är jättemodig och tuff!! Så fort en bur ser ut att vilja flytta på sig, så vägrar vi att gå in i den. Lycka till i ditt nya hem, du verkar ha valt en väldigt fin husse, som verkligen förstår sig på kissekatter, så vi tror inte att du får några som helst problem med att uppfostra honom. Skicka fler telekattiska meddelanden genom blogghjälpen - vi vill så gärna följa hur det går för dig! Du är en sån väldigt speciell och underbar kissekatt!! //nosgos å gottisar å all lycka, Maurice & Kajsa (och lillie)

    SvaraRadera
  11. Klosterkatterna, ja, snart börjar ett nytt kapitel i serien om bloggkatter på katthemmet.

    SvaraRadera
  12. Dui och Deco, jag vet inte vad som hände, men plötsligt blev jag alldeles vettskrämd när jag trodde att jag skulle till ett annat hem än husses.

    SvaraRadera
  13. Sippo, det var tur att jag förstod vart jag skulle till slut!

    SvaraRadera
  14. Findus, Isak och Rasmus, jag kommer nog att höra av mig framöver på nåt sätt. Blogghjälpen har lovat berätta det jag jamar till henne.

    SvaraRadera
  15. Rebellen, skönt att höra att det inte bara är jag som blev lite konstig när jag skulle flytta hem.

    SvaraRadera
  16. Simba, Nea och Matte, jag tror det kommer bli jamarbra. När jag märkte att jag inte kom till nåt av de ställen jag varit på förut kändes bra. Och husse var med mig.

    SvaraRadera
  17. Kjelle Bus, vår hälsoansvariga är jättesnäll. Det är många andra också, men eftersom jag har haft mycket att göra med henne så vågade jag lita på vad hon sa.

    SvaraRadera
  18. Alice, jag tror inte jag kommer att tycka det är jamarläskigt så länge. Jag har ju fått lära känna husse eftersom han besökt mig så många gånger på katthemmet, och han är ju här nu.

    SvaraRadera
  19. Xantippa, tack. Jag ska försöka höra av mig snart!

    SvaraRadera
  20. Maurice & Kajsa (och lillie), tack för hälsningarna. Kul att ni tycker jag är en fin katt. Det tycker husse också, som tur är.

    SvaraRadera
  21. Lycka till med din nya människa!

    SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag har jag tänkt på alla katter som drabbas av krig. Det är så klart hemskt för alla mänskor ock...