torsdag 1 april 2010

Katten Sotis berättar



Hej, det är Sotis på Södertälje Katthem.

Där låg jag alltså under en trappa. Jag frös, jag var hungrig, jag var jätterädd. Två tjejer lutade sig fram mot mig och sa att ”de måste göra nåt”. Gissa om jag fräste och drog mig undan så långt jag kunde?

De sa till varandra att de skulle komma tillbaka i morgon och ta med en bur. Det blev jag ju inte speciellt mycket lugnare av. När det gått försökte jag sova lite. Man känner inte hungern och rädslan så mycket om man sover. Men det gick inget vidare.

Tidigt nästa morgon smög jag mig fram från trappen för att försöka få tag i nåt att äta. Jag hade hittat en restaurang som kastade ute mat som inte gick åt, men problemet var att de la allt i en stor burk med lock på. Jag hoppade upp på burken och försökte ta bort locket. Då kom en farbror ut från restaurangen. När han fick syn på mig skrek han som en besatt och rusade fram mot mig med näven i högsta hugg. Jag kastade mig ner på marken och sprang så fort jag kunde därifrån.

Eftersom jag hade så bråttom hann jag inte se mig om innan jag rusade över vägen. Det var väldigt nära att jag blev överkörd den gången, men jag klarade mig undan med blotta förskräckelsen och med skriet från bromsar ringande i öronen.

Nu måste jag leta efter mat nån annanstans.

Mer om det i morgon.

Sotis

11 kommentarer:

  1. Fy vilken elak människa som skrämde iväg dig sådär. *fräser* Stackars lilla Sotis. *tröstartass*

    SvaraRadera
  2. Åhh lilla vän. Hua va läskigt. Tur att du är i trygghet nu.
    Kramar från Helena, Krypto och Mysis

    SvaraRadera
  3. Glad Påsk till dig Sotis och alla dina kollegor på Katthemmet!
    NosPussa Blogghjälpen alldeles extra från oss också!
    TassKram Wikki

    SvaraRadera
  4. Fy för att vara hungrig, och så blir man bortjagad från maten. Otäckt! Tass.

    SvaraRadera
  5. Hej Sippo. Ja, göra så där när jag var så rädd redan innan. JAg hade ju inte tänkt ta nåt som nån annan skulle ha i alla fall. Jättedumt!

    SvaraRadera
  6. Hej Helena, Krypto och Mysis. Det är verkligen tur att jag har det tryggt nu. Annars vet jag inte hur det hade gått.

    SvaraRadera
  7. Hej Wikki Blogkatten. Glad Påsk till dig med. Blogghjälpen har just varit hos mig på katthemmet och hon fick en blöt nos på kinden från dig och en från mig.

    SvaraRadera
  8. Hej Findus, Isak och Rasmus. Ja, ni kan ju tänka er hur det kändes. Fy bubblan!

    SvaraRadera
  9. Men Sotis då, stackars dig som blev bortjagad, eftersom du letade efter ngt att äta. FY vilken elak person, GRR, som dom där tvåbeningarna säger, mjau
    GLAD påsk på dig
    vilken tur att du har kommit till det där trygga katthemmet iaf tills du får ett alldeles eget hem med ngn kattkompis.

    Kattkram på dig
    Mimmi
    Chicko
    Tarzan
    Sessan
    http://katternasblogg.blogg.se/

    SvaraRadera
  10. Hej Mimmi Chicko Tarzan Sessan. Ja, det var verkligen en dum gubbe. Nu är ingen elak mot mig. Nu längtar jag bara efter ett eget hem.

    SvaraRadera
  11. Kära lån sökare

    Du i några ekonomiska svårigheter? Vill du starta ditt eget företag? Lånet bolaget bildades av människorättsorganisationer runt om i världen med det enda syftet att hjälpa de fattiga och människor med ekonomiska svårigheter i livet. Om du vill ansöka om ett lån, kom tillbaka till oss med informationen nedan e-post: elenanino0007@gmail.com

    Namn:
    Lånbelopp som krävs:
    Lånets längd:
    Mobilnummer:

    Tack och Gud välsigne
    FÖRTROENDE
    Elena

    SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag har jag tänkt på alla katter som drabbas av krig. Det är så klart hemskt för alla mänskor ock...