måndag 22 februari 2010

Katten Madonna berättarHej, det är Madonna på Södertälje Katthem.När jag bott ett tag i min nya bur, började flera av tjejerna som jobbar där att komma in till mig och sitta hos mig. Jag förstod nog varför – de ville förstås vara dumma mot mig. Fast, efter ett tag var det nån som tog på sig en handske och började stryka mig över pälsen. Jag fräste förstås och kröp ihop, men handsken slutade inte stryka mig. Det allra konstigaste var ändå, att den inte slog mig heller.

Nästa dag kom tjejen tillbaka med handsken och strök mig igen. Då fräste jag inte så mycket, men jag var på min vakt. Visserligen var hon snäll igår, men man vet aldrig. En gång är ingen gång, tänkte jag. Fast det blev inget slag den här gången heller.

Dagen därpå kom hon igen. Hon strök mig först med handsken, men sen tog hon av sig den och strök med handen. Då blev jag först jätterädd, men jag låg kvar i alla fall.

Nästa dag kom hon in utan handsken och strök mig över huvudet. Jag låg alldeles stilla.

Motvilligt måste jag erkänna att det var riktigt skönt att bli klappad. Tänk att olika människor kan ha så olika händer. En del har händer som slåss, såna hade jag träffat på ute, men så finns det de som har snälla, mjuka händer också.

Ja, så gick det till när jag förvandlades från rädd katt till myskatt.

Jag berättar mer i morgon.

Madonna

6 kommentarer:

 1. vad bra att tjejerna visste hur de skulle göra, måste ha känts jättekonstigt först. Men vad skönt när du kom på att det inte var så dumt att bli klappad på! Tasskramar

  SvaraRadera
 2. Hej Madonna.
  De e prexis så som gammelmatte jör me Assar å Sixten å nu e Sixten inte rädd alls å gillar å bli klappad å gosad me, men Assar vågar inte än, men han e me hos oss andra i revire på kvällar å nätter. Ja har ju aldri vare rädd för å bli gosad me å ja pussas järna, men ja föstår att de kan va leskit om man inte törs lita på tvåbeningarna.
  Tassgos å nosgos

  SvaraRadera
 3. Så kloka tjejer det finns hos dig på katthemmet! Så skönt att få vänja sig, försiktigt, steg för steg. Visst är det konstigt att vissa människor använder sina händer till så mycket dumt? Då är det inte konstigt om man aktar sig i fortsättningen. Vi är så glada för att du också fått se att händer kan vara snälla och goa. Kurr.

  SvaraRadera
 4. Hej Dui och Deco. Det var en väldig tur för mig att de där tjejerna inte gav upp. Nu har jag ju upptäckt en helt ny värld - gosvärlden.

  SvaraRadera
 5. Hej Conny. Jag om nån förstår Assars reaktioner, men med så snälla och tålmodiga mattar som ni har så kommer det gå bra. En vacker dag, eller varför inte en riktig ruskvädersdag, kommer han att märka att det är jättemysigt med gos, precis som Sixten har upptäckt.

  SvaraRadera
 6. Hej Findus, Isak och Rasmus. Visst är det konstigt att en del människor använder sina händer till att vara dumma. Såna händer måste vara felkonstruerade.

  SvaraRadera

Katten Stina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Stina på Södertälje Katthem. Här jobbar man och sliter för att allt ska bli bra, men när man äntligen unnar sig en liten matbit ...