fredag 6 november 2009Hej, det är Berta på Södertälje Katthem.


Nu ska jag först berätta att min burkompis Gnistan fick åka till ett eget hem idag. Det blev lite tomt efter henne, men jag har ju kvar Kompis som bor i min bur också. Blogghjälpen sa att snart är det nog både min och Kompis tur. Hoppas hon har rätt.

Som ni kanske kommer ihåg kom det hem två tjejer till det hem vi en gång hade för att ge oss ett annat hem. Vi trodde ju inte att det skulle bli bättre eftersom vi inte hade nån erfarenhet av att människor var snälla mot oss.

I alla fall lockade tjejerna oss med både mat och genom att prata med oss, men vi var så rädda för alla människor så vi vågade oss inte fram ändå. Gubbstrutten gick och muttrade nåt om att vi inte var riktigt kloka. Ska han säga, sa vi till varandra.

När vi hade legat under soffan länge flyttade plötsligt tjejerna på soffan. Vi hann inte springa iväg som vi hade tänkt utan plötsligt satt flera av oss i var sin bur. Jag vet fortfarande inte hur det där gick till, men inte blev vi lugnare av det. Nu var vi väl fast för all framtid i våra burar? Eller?

Mer i morgon
Berta

6 kommentarer:

 1. Din människa kommer snart ska du se.Vi håller alla tassar vi har här.Ska bli spännande att läsa om hur det går när ni kommer fram till katthemmet. Hoppas att alla katter får lite extragott idag när det är fredag. Nosbuffar och Tasskramar på er alla!

  SvaraRadera
 2. Mjaaaaaaou! *trampar oroligt* Jag blir alldeles darrig i morrhåren av det ni jamar.

  SvaraRadera
 3. Åh.... det är en så sorglig historia. Förstår helt och fullt att du inte orkar prata om allt på en gång. Men du kommer att få en bra hem ska du se. Du är ju jättemysig och kelig så snart snart kommer din människa.

  Kram från Helena, Krypto och Mysis

  SvaraRadera
 4. Hej Dui och Deco. Vi fick lite extra godis igår. Det får vi ibland och då blir vi jätteglada. Fortsätt hålla tassarna för mig. Berta

  SvaraRadera
 5. Hej Sippo. Ja, det darrar nästan i mina morrhår också, fastän jag vet hur det har gått. Konstigt, va? Berta

  SvaraRadera
 6. Hej Helena, Krypto och Mysis. Jag hoppas också att det kommer nån som tycker om just mig snart. Blogghjälpen brukar säga att om man har haft det svårt i början på livet blir det ofta bättre längre fram. Det hoppas jag. Berta

  SvaraRadera

Katten Rafael på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Rafael på Södertälje Katthem. Jag ska börja med att hälsa från Lilleman och hans kompisar som har ont i sina munnar. Efter Lille...