onsdag 28 augusti 2019

Katten Isadora på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Isadora på Södertälje Katthem.

Idag är jag glad.  Vet ni varför? Jo, för att nu är det förbjudet att fånga in elefanter i Afrika och skicka dom till djurparker eller cirkusar. Det har beslutats under den internationella artskyddkonventionen Cites konferens i schweiziska Genéve i söndags.

Det finns länder som förbjuder alla vilda djur på cirkus: Mexico, Grekland, Kroatien och Nederländerna. Men ser ni nåt tokigt där? Sverige står inte med! Hur har vi hamnat så på efterkälken när det gäller djur?

5 kommentarer:

  1. JAMARBRA beslut att elefanterna får slippa att bli infångade för ett onaturligt liv på cirkus.
    Sverige skryter om mycket och vill gärna framstå som världsmästare. Så kanske det var förr men det är det inte längre. Det sprängs och skjuts värre än någonsin OCH djuren har det sannerligen inte bra.
    Det måste till en förändring. NU!
    Nospuss

    SvaraRadera
    Svar
    1. Björn, det är väldigt bra att det rör på sig åt rätt håll när det gäller djur - åtminstone på vissa håll. Nu gäller det bara att få loss alla vilda djur som redan är fångade.

      Radera
  2. Jättebra för elefanterna!!
    Nu hoppas vi det händer lite här henna också.,
    Nosbuffar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Dui och Deco, jam, det är inte en dag för tidigt att djurenn i Sverige också får det bättre.

      Radera
  3. Marie, man tycker ju att det borde finnas lite pengar över till oss djur även i Sverige med tanke på det skattetryck vi har.

    SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag har jag tänkt på alla katter som drabbas av krig. Det är så klart hemskt för alla mänskor ock...