tisdag 6 augusti 2019

Katten Isadora på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Isadora på Södertälje Katthem.

Vet ni, att ibland kommer man in i sen sån där sorglig sväng då flera tråkiga saker händer. Vi verkar vara inne i det just nu.

Även om historien med den avlivningshotade katten slutade väl så finns det andra historier som inte gör det.

Häromdagen blev vår hälsoansvariga uppringd av en person som hittat en katt som inte mådde bra. Trots att det var sent på kvällen åkte hon dit och hämtade katten. Den bedömdes så sjuk att det blev direkttransport till djursjukhuset. Den stackars katten kunde knappast andas och visade flera andra tecken på allvarlig sjukdom.  Veterinären sa att en så sjuk katt ska inte behöva llida längre, så den fick somna in.

En katt blir sällan dödssjuk på en eller några få dagar. Den har antagligen setts av flera under en tid, men de har inte brytt sig om att göra något. Katten var dessutom kastrerad vilket tyder på att den haft en ägare.

Vi blir lika ledsna och besvikna varje gång vi får larm om en katt som är utom all räddning. Varför har ingen gjort nåt tidigare? Varför vänder så många bort blicken när de ser ett lidande djur? ALLA borde ta sitt ansvar och agera när de ser ett sjukt djur - innan det är för sent.

6 kommentarer:

  1. Det är fullkomligt obegripligt att någon kan gå förbi en katt eller annat djur som behöver hjälp. Min matte undrar vart världen är på väg när det gäller att hjälpa behövande djur. De flesta tvåbeningar verkar bara tänka på sig själva. Det är ledsamt att det har blivit så här.
    Man får försöka - i allt elände - tänka på de tvåbeningar som verkligen hjälper hemlösa katter. Det gäller alla katthem och i detta fall hälsoansvarig på katthemmet.Tack ändå för att den här lilla katten fick en värdigt slut.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym, vi har också svårt att förstå att ingen verkar vilja se en skadad eller sjuk katt och göra nåt åt det. Hur lever man med sig själv efter att ha sett nåt sånt?

      Radera
  2. Husse säger att det är ens förb###de skyldighet att hjälpa ett djur som lider.Varje normal människa gör det. Empatilösa och känslokalla går bara förbi.
    Tänk vad den stackars kissen måste ha lidit. Det är för sorgligt! I övrigt håller vi med om det Anonym skrivit så bra här ovanför.
    Nospuss

    SvaraRadera
    Svar
    1. Björn, vi håller med husse. Det är ens förb###de skyldighet att hjälpa ett djur som lider.

      Radera
  3. Stackars lilla kisse!!! Det är förfärligt att en katt ska ha behövt lida så! Håller också helt med vad Anonym skrivit Det gör ont bara att läsa om den lilla katten.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Marie, om alla tog hand om sina djur skulle världen se mycket bättre ut. Kan man nte ta hand om djuret ska man inte skaffa det.

      Radera

Katten Rafael på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Rafael på Södertälje Katthem. Ibland känner jag för att bara berätta nåt väldigt kort.  Ibland kan det vara kort och tråkigt, ib...