tisdag 13 augusti 2019

Katten Isadora berättar

Hej, det är Isadora på Södertälje Katthem.

Idag har vi haft en sån där sorglig dag som vi tyvärr har ibland. En av våra kompisar orkade inte längre. Vi har kämpat för henne i många veckor. Vettisbesöken har varit många och vi har hela tiden hoppats att Nu vänder det. Tyvärr vände allt åt helt fel håll. Ett värde som skulle hållit sig under 10 hade nu blivit 63.

Som vanligt försöker vi in i det längsta att rädda våra kompisar. Idag blev det därför bl a ultraljud. Det visade sig att det fanns tumörer i buken, som troligen spridit sig dessutom.

Vår kompis kom från ett ställe med många katter. Människan som haft katterna har vägrat ta dom till vettisen.  Flera av hennes kompisar har och har haft svåra sjukdomar som kanske kunnat undvikas med rätt vård.

Vi blir väldigt ledsna och besvikna på såna som inte sköter om sina katter utan låter de bli sjukare och sjukare utan att hjälpa dom. Den enda trösten vi känner dag är att vår kompis inte gick ute och självdog i svåra plågor. Det är nog vad som hänt om hon inte fått vår hjälp på slutet.


6 kommentarer:

 1. Den människan som inte tog katterna till vettisen önskar vi ett hårt straff i någon form. Det är så oansvarigt att inte ta hand om sina djur.
  Vi tröstar oss med att kissen som fick somna in fick göra det under ordnade former. Sov gott lilla oskyldiga kisse! 😢
  Nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Björn, de sista timmarna i livet fick den här katten känna både kärlek och omtanke. Hoppas det kändes.

   Radera
 2. Precis som Björn skriver är det en tröst för lilla katten att den fick somna in älskad hos er och inte i hemlöshet. Sov gott lilla kisse!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anonym, det är så känslokallt att inte hjälpa en sjuk katt. Vi förstår inte hur man kan göra så.

   Radera
 3. Fruktansvärt att djurplågare kan skaffa katter!

  Hemskt att det finns så grymma människor som vägrar att ta sina sjuka katter till veterinären. Sånt borde inte få hända. Den lilla kissen hade i alla fall tur som fick komma till er som gör allt för katterna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Marie, man är som djurägare skyldig enligt lag att ta sitt djur till veterinär om det behövs. Tyvärr är straffen väldigt milda. De skulle behöva höjas rejält.

   Radera

Katten Rafael på SÖdertälje Katthem berättar

Hej, det är Rafael på Södertälje Katthem. Som ni vet har vi haft och har mycket att göra här på katthemmet. Att vara bloggkatt är minsann in...